CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Hot Fuzz

Produktionsland:
UK

Produktionsår:
2007

Manuskript:
Simon Pegg, Edgar Wright

Producere:
Tim Bevan
Nira Park

Fotograf:
Jess Hall

Klipper:
Chris Dickens

Komponist:
David Arnold

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(32 stemmer)

Links
Filmen officielle hjemmeside

Læs også...
Nyheder:
18-05-05:
Freemans nye rolle: Laws partner
02-02-05:
Nyt fra Shaun of the Dead-bagmænd
 
Anmeldelser:
19-12-17:
Baby Driver
27-10-15:
Pride
18-04-14:
The World's End
11-10-13:
Star Trek Into Darkness
06-06-13:
Star Trek Into Darkness
17-09-12:
Attack the Block
25-10-11:
Paul
07-03-11:
Scott Pilgrim mod verden
27-02-09:
How to Lose Friends & Alienate People
12-08-08:
Run Fatboy Run
18-11-06:
Mission: Impossible 3
15-12-05:
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
15-12-04:
Shaun of the Dead
 


Hot Fuzz

Anmeldt af:Søren Langelund
Genre:Action, Komedie
Varighed:122 minutter
Instruktør:Edgar Wright
 
Premieredato:20-07-2007
Medvirkende:Som:
Simon PeggSgt. Nicholas Angel
Nick FrostPC Danny Butterman
Bill NighyMetropolitan Chief Inspector Kenneth
Robert Popper"Not" Janine
Joe CornishBob
Chris WaittDave
Se komplet creditliste her

Bad bobbies
 
Den tykke og den tynde, den hårdkogte og den humoristiske, den hvide og den sorte. En grundsten i den gode buddy cop-film er et gnistrende modsætningsforhold i et ofte ufrivilligt sammensat makkerpars indbyrdes fysik, forhold og personlighed, der med fælles hjælp får opklaret en kryptisk forbrydelse. Således også i den vel nok første britiske film i genren, Hot Fuzz, som med et kærligt glimt i øjet og genrekarakteristikkerne på rygraden også ironiserer over det amerikansk stereotype forbillede. Resultatet er en afvæbnende og underholdende actionkomedie.


Copyright:
UIP
Tough ass på Tyndskids mark
Nicholas Angel (Simon Pegg) er Londons hårdeste politinegl, men med fire gang så mange anholdelser som kollegerne er han blevet en torn i øjet på sine overordnede. Han stiller jo resten af korpset i dårligt lys og tvangsforflyttes derfor mod sin vilje til en idyllisk flække på Lars Tyndskids mark med et ualmindeligt ineffektivt politikorps og landets laveste kriminalitetsrate. Men da flere af lillebyens beboere begynder at dø ved tilsyneladende uheld, aner den regelfascistiske Angel hurtigt uråd. Sammen med sin trinde, kluntede makker Danny Butterman (Nick Frost), som har set lidt for mange amerikanske politifilm, står han pludselig over for sin måske sværeste opgave.

Langt fra Miss Marple
Bag Hot Fuzz står instruktør Edgar Wright samt hovedrolleindehaver og manuskriptforfatter Simon Pegg, der i 2004 særligt i hjemlandet hittede stort med slasherparodien Shaun of the Dead. Metoden var først og fremmest en kombination af intelligent humor og indgående kendskab til genrens klassikere, og samme skabelon bruges succesfuldt i Hot Fuzz. Der er langt fra en typisk højhattet og galant engelsk bobby-betjent til den handlekraftige badass-politimand kendt fra USA, og denne leg med fordomme og stereotyper udnyttes til fulde i manuskriptets mange nydelige sammenblandinger af de to meget forskellige verdener. Det klæder den britiske krimitradition at tage afstand fra de træge detektivhistorier med Frost, Langley, Miss Marple og co., og de sikre humoristiske punchlines kæmper her side om side med hæsblæsende action pakket ind i britisk kølighed.


Copyright:
UIP
Detaljen og helheden
Intet efterlades til tilfældighederne i plottet, der eksekveres flot i dramaturgien, og ydermere har næsten hele figurgalleriet finurlige særtræk og har en anpart i det høje tempo og konstante smørrede grin, man som tilskuer sidder med. Blandt de mest uimodståelige af birollerne er Jim Broadbent, Martin Freeman og Timothy Dalton, og specielt sidstnævntes luskede supermarkedejer er herligt overdrevet. Prikken over i’et kommer i gennemtænkte og overraskende parodier på bl.a. Luhrmanns Romeo + Julie og Bigelows Point Break, henvisninger til nyklassiske popcornfilm som Die Hard og Bad Boys samt kække referencer til alt fra Leones Den gode, den onde og den grusomme til Donners Dødbringende Våben og Kubricks Ondskabens hotel.

Klassikerpotentiale
Det lykkes således i store dele af filmen Wright at binde de mange enkeltdele sammen, og både i detaljen og i sin helhed fungerer filmen overraskende godt. Selvom spilletiden på omkring to timer er lidt lang for en actionkomedie, så skyder Hot Fuzz tilpas skarpt med sin genresatire, at drengerøve i alle aldre – med eller uden kendskab til britisk humor – vil more sig kosteligt. En af de harmløse komedier som alligevel har nok kitsch- og popcornklassiker-potentiale til, at den næppe hurtigt forsvinder ud i glemslen. Klart et af sommerens største grin.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Lt. Ripley
7-8-2007 17:53
Sjov, skarp, latterlig, fed og godt lavet. Ta ind og se den hvis i kan.
Dog ikke lige så god som Shaun of the Dead. 4/6

Imperialisten
24-7-2007 12:41
Den er så sjov kan kun varmt anbefale den.
Den virker som om den er lidt overset med de få (pt 2) der har set den.
Se den drenge (og piger)

Grin grin grin
20-7-2007 07:48
Kæft den er sjov.. så skarpt lavet med både respekt for klassikerne og alligevel evne til at tage pis på dem godt og grundigt.. den holder 100


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Downsizing18/1
Fra balkonen18/1
Wonderstruck18/1
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri11/1
Væbnet med ord & vinger11/1
Hjertestart4/1
Loveless4/1
Wonder4/1
The Greatest Showman25/12
Neruda25/12
Flere bio-anmeldelser
 
American Made22/12
Dunkirk21/12
Baby Driver19/12
Annabelle 2: Skabelsen18/12
Superswede: En film om Ronnie Peterson15/12
Biler 311/12
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken film finder man disse rollenavne:
Allison, Andy, Bender, Brian & Claire
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google