CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Rocky Balboa

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2006

Manuskript:
Sylvester Stallone

Producere:
William Chartoff
Kevin King
Charles Winkler
David Winkler

Fotograf:
J. Clark Mathis

Klipper:
Sean Albertson

Komponist:
Bill Conti

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(67 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
18-10-05:
Stallone sætter Rocky 6 i gang
25-05-05:
Fra Rambo til Poe
21-01-05:
Willis & Stallone lover mere Die Hard & Rocky
08-06-03:
Stallones nye politidrama
 
Anmeldelser:
03-12-15:
Creed
07-01-11:
The Expendables
29-01-02:
Get Carter
25-10-00:
Rocky
27-09-00:
Cliffhanger
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 1.85-1

Lyd:
DTS 6.1, Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0

Ekstra materiale:
Kommentarspor med Sylvester Stallone, alternativ slutning, slettede scener + fraklip, featuretter
Rocky Balboa

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Drama
Varighed:102 minutter
Instruktør:Sylvester Stallone
 
Anmeldelsesdato:17-05-2007
Medvirkende:Som:
Sylvester StalloneRocky Balboa
Burt YoungPaulie
Milo VentimigliaRocky Balboa Jr.
Geraldine HughesMarie
Antonio TarverMason 'The Line' Dixon
James Francis Kelly IIISteps

At slå hårdt uden at slå
 
De afgørende øjeblikke er lige i starten af filmen. Til afdæmpede pianoakkorder oplever vi den nu gigtplagede Rocky (Sylvester Stallone) sidde foran en gravsten. Det er Adrians, hans kones. Hun er væk. Ligesom hans egen fysik og de fleste bekendte fra hans South Side-kvarter i Philadelphia i øvrigt er det. Det er et anderledes, mere barsk, mindre nostalgisk USA. Men ikke en anderledes Rocky. Han opsøger på årsdagen for Adrians bortgang den butik, hvor de mødtes, den veranda, hvor de første gang så hinanden dybt i øjnene, den skøjtebane, hvor de første gang klikkede. Disse er de afgørende scener, de afgørende øjeblikke. Enten får man det småsentimentale vås galt i halsen – ellers får man i selv samme hals en klump på størrelse med Rockys næve. Rocky Balboa er en storslået svanesang til én af filmhistoriens største sluggers: En rigtig stærk contender.


Copyright:
SF film
Snøvlende, nasalt – og indsigtsfuldt
Snarere end en film om at kæmpe for hæder, ære og selvrespekt, er Rocky Balboa et nostalgisk postludium over en tabt fortid – men også en ukuelig optimistisk opfordring til at vinde en endnu ikke afgjort fremtid. Det handler ikke om "how hard you hit", men om "how hard you can get hit", som Rocky fortæller til sin søn Rocky Jr. (Milo Ventimiglia) i én af de mange scener, der forsøger at balancere mellem indsigtsfuld weltschmerz-nostalgi og sentimental sødsuppe.
Det lykkes ikke altid. Nogle gange, som da Rockys modstander i den store kamp, Mason Dixon (Antonio Tarver), tager tilbage til sit gamle kvarter for at genfinde sin bokselyst, bliver det lidt for flødeskumslet. Nogle gange, som da Rocky forsøger at overtale alenemoren og bartenderen Marie (Geraldine Hughes) til at lade ham hjælpe hende, bliver det lidt for betontungt.
Men det lykkes de fleste gange. Den snøvlende og nasale, store og venlige bjørn Rocky er endnu mere overbevisende som en 55-årig has-been end en 25-årig wanna-be, og hans livsvisdom er vanen tro tilpas prosaisk. Ingen store tanker, ingen store armbevægelser, men ikke desto mindre stærke påmindelser om, hvad det er vigtigt – og hvad der ikke er.

En umulig historie, en umulig succes
Den første halvdel af filmen er om tab, om at komme videre og om at turde leve – og det er kun i de sidste 20 minutter, at der overhovedet bokses. Ikke overraskende, bestemt ikke overraskende: De første, altså de gode, Rocky-film handlede mindst lige så meget om kampen uden for som inden for ringen, selvom de stadig imponerede med deres lyde af brækkede knogler og billeder af piblende blod.
Rocky Balboa er tilsvarende stærk i begge afdelinger, og det er imponerende, at den gamle italienske hingst Rocky blot behøver at sige, at han har "stuff down there in the basement", for at vi accepterer, at han må kæmpe mod en 30 år yngre sværvægtsmester. Det er en umulig kamp – ligesom Rocky Balboa er en umulig film. Den lykkes imod alle odds, imod sin egen småsentimentalitet. "The only kind of repect that matters is self-respect", siger Rocky midtvejs i gennem filmen. Den selvrespekt har Rocky vundet tilbage.
 
DVD-vurdering
Solidt ekstramateriale med featuretter om arbejdet med filmen, især med fokus på kampscenerne og den omfattende forberedelse, som de kræver. Også instruktiv featurette om computerkampen, der indgår i filmen.

Desuden slettede scener, kommentarspor og en alternativ slutning, hvis titel på bagsiden af coveret afslører alt, alt for meget af filmens handling. Så se filmen, før du ser ekstramaterialet.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
lasse
15-6-2007 08:21
En af årets pinligste film
Dødsyg boksefilm, med en stallone der
ligner en hund der burde skydes eller
bare lunken lort - en fuser

michaelw
10-6-2007 22:06
Udmærket comeback af stallone som rocky filmen har en fin sammenhæng og det er en værdig afslutning på et alletiders eventyr.
Tre stjerner.

Jake
9-1-2007 14:54
Stallone er tilbage til at spille den god hjertet ikke for hurtig oven i Rocky vi kender fra I-II Og det virker! der blev trukket på smile båndet nogle gange her bla da han siger til den enelige mor Little Marie, da hun fortæller manden til hendes dreng er fra jamica hvor til Rock svarer oh European :)
.Man kan ikke lade være med at havde sympati for ham og de mindre heldige skæbner omkring ham
.En rigtig god afslutning på The Greatest Underdog Storie Of Our Time ;) .


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hell or High Water8/12
United States of Love8/12
Lægen fra Chaussy8/12
The First Monday in May8/12
Syv minutter over midnat8/12
Office Christmas Party8/12
Arrival1/12
Udyret og hans lærling1/12
Hunt for the Wilderpeople1/12
Min far Toni Erdmann1/12
Flere bio-anmeldelser
 
Kæledyrenes hemmelige liv5/12
Jason Bourne2/12
Star Trek Beyond28/11
Find Dory25/11
Central Intelligence22/11
Ice Age: Den vildeste rejse21/11
Money Monster14/11
Independence Day 2: Resurgence11/11
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken fællessang får de rappe replikker til at forstumme i Casablanca?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2016 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google