Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Theory of Flight

Produktionsland:
England

Produktionsr:
1998

Manuskript:
Richard Hawkins

Producere:
Ruth Caleb
Helena Spring

Fotograf:
Ivan Strasburg

Klipper:
Mark Day

Komponist:
Rolfe Kent

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributr:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(8 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
17-08-05:
Branagh filmatiserer Tryllefløjten
03-02-05:
Greengrass kaster sig over krigsfilm
24-11-04:
Bourne-instruktør redder The Watchmen
24-11-03:
Bloody Sunday-instruktør tilbage til Nordirland
06-08-03:
Bonham Carter som halshugget kvindeikon
16-05-03:
Branagh & The Muppets
12-05-03:
Moore og Depardieu - uheldige helte
20-02-03:
Jimi Hendrix-film på vej fra guldbjørnevinder
18-11-02:
Burtons drømme-cast
29-10-01:
Branagh i Potter
 
Anmeldelser:
21-02-08:
Tryllefløjten
08-06-07:
Tryllefløjten
14-12-06:
Bloody Sunday
23-06-03:
Henry V
08-05-02:
Conspiracy
 


Theory of Flight

Anmeldt af:Jesper Vestergaard
Genre:Drama
Varighed:99 minutter
Instruktr:Paul Greengrass
 
Anmeldelsesdato:04-12-2000
Medvirkende:Som:
Kenneth BranaghRichard
Helena Bonham CarterJane
Gemma JonesAnne
Holly AirdJulie
Ray StevensonGigolo

Flere måder at flyve på
 
Theory of Flight er en af de film, der er smuttet igennem det grovmaskede net, der kun opfanger de film, der får dansk biografpremiere. Det kan undre, da Paul Greengrass’ dramatiske og romantiske film fra 1998 både har en fin historie og to af Englands allerdygtigste skuespillere på rollelisten.

En mand i krise
Vi møder Richard (Kenneth Branagh) på taget af den bygning, han indtil nu trofast har mødt på arbejde i. Han er en mand, der på alle måder er i krise. Hans kæreste har forladt ham, og han har ingen penge. Han har mest af alt lyst til bare at springe ud, at lette fra den tunge verden og flyve sin vej. Det er præcis også det, han prøver. Som i den gamle sang kan han selvfølgelig ikke flyve højere end vingerne kan bære og styrter derfor direkte mod jorden. Her venter brandvæsenet med et sikkerhedsnet og i retten vanker der 120 dages samfundstjeneste for selvmordsforsøget.

Et venskab
Sådan går det til, at han møder den besværlige og dybt sarkastiske Jane, der er bundet til sin rullestol og langsomt er ved at få sin stemme erstattet af en computers. Hendes krav om at klemme livet for de sidste fornøjelser og hendes ukuelige vilje til at gennemføre, det, hun sætter sig for, er indtagende fra første øjeblik. Selv Richard liver op, da han møder hende. Sammen udvikler de et varmt og nært venskab, som de gang på gang sætter på prøve og forstørrer. I en rigtig god kulminerende scene fortæller Richard Jane om sin hemmelige drøm om at kunne flyve, og Jane fortæller Richard, at hendes sidste ønske er at miste sin mødom, inden hun skal dø. Herfra tager historien for alvor både fat og fart, og filmen udvikler sig til en ganske fin fortælling, der stort set uden sentimentale sidespring, både er sjov, varm og vidende.

To superstjerner
Kenneth Branagh er mest kendt for at være en af dem, der virkeligt har holdt Shakespeare i live i løbet af halvfemserne. Han har selv instrueret og spillet med i filmatiseringer af bl.a. Henrik V i 1989, Stor ståhej for ingenting i 1993 og ikke mindst Hamlet fra 1996 i fuld længde. Hans klassiske elegance lader sig på intet tidspunkt fornægte i Theory of Flight, og han gør det godt også i realismens klæder. Han kan simpelthen ikke spille dårligt skuespil, allerhøjst småkedeligt. Hans modspiller Helena Bonham Carter sørger til gengæld i rollen som Jane for at der ikke bliver ét kedeligt øjeblik i filmen. Det var hende Lars von Trier allerhelst ville have haft som Bess i sin Breaking the Waves fra 1996. Hun har senest vist sit værd i David Finchers Fight Club. Som der, bringer hun i Theory of Flight al den energi på banen, som man kan forvente og mere til.
Heldigvis lader instruktøren Paul Greengrass de to superstjerner spille helt ud. De skildrer begge deres roller nænsomt og dybtfølt. Og selvom historien ikke altid forløber lige godt og mangler nogle finpudsninger af sine pointer, så er de to skuespilleres selskab betagende og ægte nok, til en rigtig god oplevelse.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Don Fabijans Bekendelser24/7
Deliver Us from Evil24/7
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Flere bio-anmeldelser
 
The Lunchbox23/7
Marina Abramovic: The Artist Is Present22/7
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
No16/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket skuespillerinde har gæsteoptrådt i tv-serien Friends?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android