CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Ask the Dust

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Robert Towne

Producere:
Tom Cruise
Don Granger
Jonas McCord
Paula Wagner

Fotograf:
Caleb Deschanel

Klipper:
Robert K. Lambert

Komponist:
Ramin Djawadi
Heitor Pereira

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Nyheder:
27-09-05:
Norton & Farrell er et par beskidte strissere
15-07-05:
Hayek med i Sin City 2
16-03-04:
Bandini på film
 
Anmeldelser:
07-09-11:
The Way Back
27-06-11:
London Boulevard
16-07-10:
Triangle of Love
05-09-08:
In Bruges
05-06-07:
Lonely Hearts
18-07-06:
The New World
06-09-05:
A Home at the End of the World
30-07-03:
Frida
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1,78:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Featurette, 6 trailers
Ask the Dust

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Drama, Romantik
Varighed:112 minutter
Instruktør:Robert Towne
 
Anmeldelsesdato:27-08-2007
Medvirkende:Som:
Colin FarrellArturo Bandini
Salma HayekCamilla
Donald SutherlandHellfrick
Idina MenzelVera Rivkin
Justin KirkSammy
Eileen AtkinsMrs. Hargraves

Romantisk noir
 
"Jeg var ikke her for at lede efter min fremtid, men for at skabe den", fortæller vores hovedperson Arturo Bandini i åbningscenen af Robert Townes nostalgiske drama om to fattige immigranter i 30’ernes Los Angeles. Bandini har været i englene by i fem måneder og har nu brugt alle sine penge, men ikke helt mistet modet. Han vil skrive den første store roman om byen og dens mennesker, men underligt nok behandler han servitricen på kaffebaren rimeligt dårligt, og man forstår godt hvorfor Camilla Lopez, som furien hedder, giver ham tilbage af samme mønt.

A Love Story?
Da Camilla Lopez bliver spillet af Salma Hayek og Arturo Bandini af Colin Farrell ved vi dog godt, at de nok alligevel skal falde for hinanden, men sådan udspiller historien sig nu ikke. Baseret på John Fantes roman fra 1939 har Robert Towne valgt at beholde den hårde tone, de to hovedpersoner har over for hinanden. Ikke at det gør deres romance utroværdig, men sød er den i hvert fald ikke. At de begge har det dårligt med deres afstamning (han har italienske forældre, hun er født i Mexico) hjælper heller ikke situationen. Hun ville gerne giftes med en rig amerikaner, og han havde tænkt sig at finde sammen med en glamourøs blondine, men skæbnen havde andre planer med dem.

For få krydderier
Ask the Dust handler dog hverken om racisme eller om at finde lykken, selvom emnerne konstant svæver i baggrunden. Dens fokus er i stedet låst på forholdet mellem Camilla og Arturo, der selvfølgelig udvikler sig fra skidt til værre til den store lidenskab, som den slags nu gør, når man operer med en vred forfatterspire og temperamentsfuld kvinde, der ikke finder sig i verdens uretfærdigheder. Arturos voice-over giver dog også plads til historiens biroller, som den mystiske Vera (Idina Menzel), der har set sig varm på Bandini, naboen Hellfrick (Donald Sutherland), der drikker og bartenderen Sammy (Justin Kirk), der måske er lidt mere end venner med Camilla. Desværre gøres der ikke megen plads til disse figurer, der kunne have været langt mere farverige for historien.

Enkel og elegant
Fra manden der skrev Chinatown kunne man have forventet den store saga om den umulighed kærlighed i Los Angeles i 1930’erne, men Towne holder sig til den lille historie. Nedtonet i det historiske, underspillet i stilen – selvom fotograf Caleb Deschanel får det bedste ud af nogle kulisser i Cape Town, der skal forestille LA under depressionen – og upåklagelig ramt i genren: Romantisk noir.
 
DVD-vurdering
Selvom filmen aldrig kom op i biograferne herhjemme gjorde den det stadig i USA, og derfor findes der naturligvis en making of-featurette. Den har fået plads sammen med en bunke trailers, hvilket er bedre end ingenting!

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
susanne-sofia
15-2-2009 19:05
jeg så filmen igår, jeg synes jo det er en fantastisk smuk historie, jeg kan klart anbefale den....

Alecx
29-8-2007 21:54
Nice, devil ;D, den må jeg se!

Devil
28-8-2007 00:21
En ok film, måske lidt kedelig til tider.
Men det bliver opvejet ved at der er en bade nøgen scene med Salma Hayek :)


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
A Late Quartet22/4
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film foregår ikke i fremtiden?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ