CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Epic Movie

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2007

Manuskript:
Jason Friedberg, Aaron Seltzer

Producere:
Paul Schiff

Fotograf:
Shawn Maurer

Klipper:
Peck Prior

Komponist:
Ed Shearmur

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(77 stemmer)

Links
Filmens officielle hjemmeside

Læs også...
Nyheder:
22-01-08:
Razzie-nomineringerne 2008
 
Anmeldelser:
11-01-11:
Vampires Suck
02-09-08:
Meet the Spartans
04-04-08:
Superhero Movie
03-10-06:
Date Movie
10-01-01:
Scary Movie
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1,85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor med Jason Friedberg & Aaron Seltzer, ”Breaking Wind”, ”How Gratuitous”, ”Everyone Loves Beaver: Epic Hook-ups”, ”Making the Video: Lazy Pirate Day”, fraklip, alternativ slutning, ”Epic Porn”, What Makes Aslo so Irrisistable?”, ”Hot or Not”, ”In Chracter with Fred Willard”, Making a Spoof, link til hjemmesiden
Epic Movie

Anmeldt af:Søren Langelund
Genre:Komedie
Varighed:89 minutter
Instruktør:Jason Friedberg
Aaron Seltzer
 
Anmeldelsesdato:05-09-2007
Medvirkende:Som:
Kal PennEdward
Adam CampbellPeter
Jennifer CoolidgeWhite Bitch
Jayma MaysLucy
Faune A. ChambersSusan
Crispin GloverWilly
Se komplet creditliste her

Storslået tidsspilde
 
De fleste har sandsynligvis til en fest oplevet en pinligt beruset stodder, som konstant søger opmærksomhed ved at bøvse, prutte, råbe vrøvlende op og svælge i sin egen frastødende ynkelighed. Han tror, han er ih-så-sjov, nægter kategorisk at overlade karaoke-mikrofonen til andre og ænser ikke, at flertallet af festens andre gæster er ved at miste besindelsen over hans mangel på situationsfornemmelse. Præcist SÅ irriterende er Epic Movie – det seneste skud på spoof-stammen fra de herrer Jason Friedberg og Aaron Seltzer, der sidste år forpestede biograferne med Date Movie.


Copyright:
Fox Film
Bovlamt miskmask
Som titlen antyder, er det denne gang de storslåede eventyr-, superhelte- og actionfilm, som må lægge ryg til platte parodier og slatten satire. Ideen er såmænd oplagt nok, men i hænderne på Friedberg og Seltzer bliver Narnia, Pirates of the Caribbean, Superman Returns, X-Men, Snakes on a Plane, Da Vinci mysteriet og mange flere hverken tilført ironisk kant eller skarp komik. I stedet består Epic Movie udelukkende af usammenhængende, billige og direkte pinligt umorsomme kopiscener fra ovennævnte film samt bovlamme og unødvendige imitationer af i forvejen sjove figurer som Borat og Jack Sparrow. Tag denne anmelders ord for, at et plejehjem ved nattetide er mere underholdende.

I kamp mod The White Bitch
Fra start til slut tangerer historien – hvis man kan tale om en sådan – decideret nonsens. Rammefortællingen er de fire forældreløse børn fra Narnia, som her er voksne og har fundet hinanden igennem et ophold på Charlies chokoladefabrik fra filmen af sammen navn. En fortryllet skabsdør fører kvartetten til eventyrlandet Gnarnia (med stumt g), hvor alt fra den kulørte sørøverkaptajn Jack Swallows, en meget gammel Harry Potter og et bravt, men liderligt løvemenneske skal hjælpe dem med at bekæmpe The White Bitch. For at fjerne den sidste smule integritet blendes sekunda-dansenumre, katastrofale kampsportsseancer og intertekstuelle referencer til overgearede tv-programmer lige så diskret ind i herlighederne som en flodhest på udsalgsshopping i en isenkræmmerbutik.


Copyright:
Fox Film
Stor og doven
Det resulterer i en komedie, som er så frustrerende ringe skrevet og stupid i sit udtryk, at den får Jackass-drengene til at fremstå som Nobelpris-modtagere. Der var tider, hvor spoof-genren blev båret af flagskibe som Airplane, Hot Shots og Naked Gun med et glimt i øjet og et gran af intellekt gemt under de platte overflader. Disse tider føles som slettet af erindringen efter en lille halvanden time i selskab med Epic Movie, der er helt og aldeles sørgeligt støvsuget for vid og bid.
Det eneste episke i Epic Movie er således dens storslåede spild af ressourcer og de uheldige tilskueres tid. Selv Britney Spears-floppet Crossroads og Bennifer-makværket Gigli på én og samme dag er at foretrække frem for denne kandidat til årtiets ringeste film. Det gamle mundheld om at "lille og vågen er bedre end stor og doven" har aldrig været mere dækkende.
 
DVD-vurdering
Selvom Epic Movie ikke hører til årets bedste, er det alligevel en næsten anstændig dvd-udgivelse, SF Film har smidt på gaden. Ikke nok med at der er et svært pjattet kommentarspor, man finder også yderligere 12 menupunkter. Ikke alle er lige sjove og nogle af dem er lyder mere spændende end de er, men hvis man synes om filmen, vil man sandsynligvis også kunne lide ekstramaterialet.



Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (34 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
baidu
3-1-2013 23:41
I like what you guys are up too. Such intelligent work and reporting! Carry on the superb works guys I've incorporated you guys to my blogroll. I think it'll improve the value of my website :).
baidu http://www.baidu.com/

buyhermesreplica
4-8-2012 17:54
http://www.replica-hermes-birkin.com/ Hermes Birkin Replica Handbags

Mig..;D
21-5-2011 12:41
Tror det er sådan en film man enten elsker eller hader-kommer an på alder, humør, humor og måske om der er venner..


Fra mig? 6/6!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Helene
21-5-2011 12:32
Synes altså den var MEGA godXD
Bedst at se med vennerne

Den værste film ever!
22-12-2008 16:23
Jeg giver den 0 ud af 6 stjerner. Gid man kunne give film minus, for det fortjener denne film!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
A Late Quartet22/4
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad har Edward Norton ikke spillet?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ