CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Black Snake Moan

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2006

Manuskript:
Craig Brewer

Producere:
Stephanie Allain
John Singleton

Fotograf:
Amy Vincent

Klipper:
Billy Fox

Komponist:
Scott Bomar

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(15 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
27-07-06:
Justin Timberlake i Shrek 3
04-08-05:
Jackson som samurai
25-07-05:
Witherspoon hyrer Ricci
30-05-05:
Ricci helbredes af Jacksons sorte slange
 
Anmeldelser:
24-01-13:
Django Unchained
13-03-12:
Footloose
01-01-09:
The Spirit
13-11-08:
Penelope
09-10-07:
Alpha Dog
22-01-07:
Snakes on a Plane
27-09-06:
Hustle & Flow
23-08-04:
Monster
13-04-04:
The Gathering
12-02-02:
The Man Who Cried
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
Ukendt
Black Snake Moan

Anmeldt af:Jacob Ludvigsen
Genre:Drama
Varighed:100 minutter
Instruktør:Craig Brewer
 
Anmeldelsesdato:12-11-2007
Medvirkende:Som:
Samuel L. JacksonLazarus
Christina RicciRae
Justin TimberlakeRonnie
S. Epatha MerkersonAngela
John Cothran Jr.Reverend R. L.
David BannerTehronne

Den sorte slange og den hvide skøge
 
En ældre afroamerikansk mand i Tennessee lænker en forslået, halvnøgen nymfoman til sin radiator med en lang, tyk, sort jernkæde. Ikke for at forgribe sig på hende, men for at indprente noget god kristen moral ind i hendes stofomtågede legeme. Det klassiske slaveforhold spejlvendt i en skæv, absurdistisk handling, en mildest talt tvetydig moralanskuelse udlevet og illustreret – og i sandhed et kontroversielt, pirrende udgangspunkt for en usædvanlig og sært fornøjelig svedig sydstatsfortælling om kærlighed, frelse, blues og alt det indimellem.


Copyright:
UIP
Et perfekt match
Den aggressivt moralforkyndende, men meget velmenende bonde bag førnævnte lænkebinding bærer det bibelske navn Lazarus, og på hebræisk betyder det minsandten noget i retning af ”Guds hjælp”. Han søger da også netop vejledning fra de højere magter, da hans kone i en sen alder forlader ham til fordel for hans bror, og han anser det måske lidt for bogstaveligt for at være et tegn sendt fra oven, da han ser en ung, blødende pige ligge bevidstløs nær hans hus. Hun, Rae, er endt dér efter at have druknet sine sorger i sprut, piller og fremmede bondeknoldes selskab som følge af kærestens afgang til hæren, og Lazarus træder plejende og bekymret til som den barmhjertige samaritaner, hun netop stod og manglede. Hun hopper i bukserne på enhver mand, der værdiger hende et blik. Han er dødtræt af uregerlige, fordærvede kvindfolk. Hun kunne godt trænge til et kærligt los bagi. Han har samlet al sin kærlighed i sin løftede, højre fod. Tilsammen et perfekt match!

Skærende rå blues
Begge får de efterhånden et positivt udbytte af hinandens indflydelse trods lænkernes påtvingende betingelser, men deres snart nærmest far-datter lignende forhold er ikke uden komplikationer. Rae bærer rundt på et traumatisk, incestuøst forhold til sin far, mens Lazarus er så nedtrykt, at han tager sit gamle blues-talent op igen, og situationen viser sig umiddelbart kun at blive værre, da Raes kæreste uventet vender hjem fra krigen.
De skiftevist skærende rå og blødt afbalancerede guitarriffs driver filmen frem i en stemning så skæv som blues-musikken selv, og lydsiden står godt sammen med de lækre billeder, pludselige chokeffekter og den beskidte sydstatsatmosfære. Præcis som den karismatiske sorte musik handler Black Snake Moan om øm kærlighed, hedt bedrag og cool melankoli, og dens uforudsigelige vekslen mellem sorthumoristisk distance og sprængfarlig alvor fungerer i al væsentlighed.


Copyright:
UIP
Rytmisk drive, filmisk vovemod
Instruktør Craig Brewer, der også viste musikalsk filmtalent med Hustle & Flow, formår dog ikke helt at opretholde historiens dragende undertone af dvask amoral og underspillet ironi hele vejen igennem. Det skyldes blandt andet, at Raes naive, angstramte kæreste, spillet fint af Justin Timberlake, får en lidt for central placering i forhold til, at han som karakter er noget uforløst, og det skygger desværre for den både elektriske og sympatiske kemi mellem Christina Ricci som white trash-vilddyret Rae og Samuel L. Jacksons rå, troværdige portræt af en mand med et lige så dubiøst gudsforhold som hans egen Jules fra Pulp Fiction.
Efterhånden kammer frelserbudskabet desuden over i en lidt højtidelig, tam og entydig finale, der ikke lever op til den overraskende og tiltalende tøjlesløshed, som ellers overvejende præger filmen. Hvor endemålet derfor ikke helt står mål med vejen dertil, ligger denne vej så tilpas langt ude på det etisk uigennemskuelige og gudsforladte (eller var det gudsvelsignede?) overdrev, at Black Snake Moan stadig er et labert og mærkværdigt fantasteri fuld af rytmisk drive og filmisk vovemod.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet er ikke anmeldt, da distributøren ikke har stillet kopi af udgivelsen til rådighed.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
I Syrien21/6
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Flere bio-anmeldelser
 
De originale21/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket år udkom Titanic?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google