Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Fracture

Produktionsland:
USA

Produktionsr:
2007

Manuskript:
Daniel Pyne, Glenn Gers

Producere:
Charles Weinstock

Fotograf:
Kramer Morgenthau

Klipper:
David Rosenbloom

Komponist:
Jeff Danna
Mychael Danna

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributr:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(27 stemmer)

Ls ogs...
Anmeldelser:
29-04-13:
Jack Reacher
03-01-13:
Jack Reacher
18-07-11:
The Rite
11-02-10:
The Wolfman
30-12-08:
Lars and the Real Girl
18-12-07:
Half Nelson
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2,35:1

Lyd:
Dolby Digital 2.0, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Alternativ slutning, slettede scener, trailer
Fracture

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Krimi, Drama
Varighed:108 minutter
Instruktr:Gregory Hoblit
 
Anmeldelsesdato:15-01-2008
Medvirkende:Som:
Anthony HopkinsTed Crawford
Ryan GoslingWilly Beachum
David StrathairnJoe Lobruto
Rosamund PikeNikki Gardner
Embeth DavidtzJennifer Crawford
Billy BurkeRob Nunally
Se komplet creditliste her

Revnen i retssystemet
 
Instruktøren Gregory Hoblit har et fint cv i krimigenren afdeling for psykologiske thrillers, hvor morderens mentale anatomi dissekeres i velovervejede dialoger og sindrige plots. Gennembruddet med Primal Fear var imponerende godt, siden hen har formen stort set været intakt, og selv om Fracture i høj grad fremstår som sommerens intelligente krimi (især sammenlignet med den noget tvivlsomme Perfect Strangers), så har den også i høj grad de svagheder, som titlen netop henviser til gennem en noget hårdhændet allegori om at kontrollere kvaliteten af æg ved at kigge efter revner i deres perfekte skaller.


Copyright:
SF Film
Perfektion er essensen i Ted Crawfords liv. Arbejdet og privatlivet rummer klare linjer og ingen løsninger under det absolut gennemførte. Derfor reagerer han også med hård hånd på revnen i privatlivet, da hans kone viser sig at have en affære med en politimand – Ted skyder hende med koldt blod og sørger for at politiet bliver tilkaldt. For Anthony Hopkins passer så blændende godt til rollen som den koldt kalkulerende kyniker, at det ville være synd at forvandle ham til en flygtning. Ganske som hans livs rolle som Hannibal Lecter, er Ted Crawford interesseret i at blive anholdt, for han mener at have udmanøvreret politiets efterforskere med sin overlegne intelligens.

Det amerikanske retssystem har den tvivlsomme regel, at hvis man først én gang er blevet frikendt for en forbrydelse, kan man aldrig blive dømt for den igen. Uanset hvor meget man end tilstår efterfølgende. Det er det hul, som Ted Crawford vil udnytte – tage retssagen, vinde den – og derefter være fløjtende ligeglad med konsekvenserne, for vi må jo huske på, at det var hans perfekte liv, der blev ødelagt ved konens utroskab. Over for denne beregnende rigmand står den unge komet Willy Beachum, som netop har fået tilbudet om at tage springet fra det ærefulde, men underbetalte hverv hos statsadvokaten, til det velbetalte men smudsige job i den private advokatbranche. Her vil man både have hans talent og krop i en sidehistorie, som reelt føles som fyld. Pointen er blot, at Willy ikke skænker det åbenlyse hustrumord mange tanker, før han indser hvilken modstander han i virkeligheden står over for.


Copyright:
SF Film
Fracture er ganske velskrevet og dynamikken mellem Anthony Hopkins’ stålkolde øjne og Ryan Goslings sitrende nærvær er god, men plottet trækker med jævne mellemrum ud i den forsimplede tv-krimis nødspor. Det irriterer denne anmelder gevaldigt, når en historie, der ellers ligger lidt over gennemsnittet i tiltro til publikums evne til at forstå handlingen, baserer sit set-up på et par tilfældigheder, som det kun er på film, man ser gå så nydeligt op. Intelligensen på lærredet findes i højere grad i dialogen og iscenesættelsen end i selve plottet – og det trækker naturligvis fra, men dermed ikke sagt, at der ikke gemmer sig to timers aldeles rimelig underholdning med to af de bedste skuespillere fra hver deres filmgeneration.
 
DVD-vurdering
Vi får to forskellige alternative slutninger – der begge adskiller sig fra den i filmen – samt fem slettede scener. Disse fylder i alt over ½ time, altså ikke meget ekstramateriale på udgivelsen, men det er derimod ganske interessant.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Seneste kommentarer: (5 i alt - Ls alle)
 
ForfatterIndlg
michaelw
1-2-2008 16:46
Fracture er en film, der aldrig formår at skabe den spænding man regner med.
Den handler om en aldrende herre (Anthoney Hopkins), der tilstår drabet på sin kone. Anklageren tror han får en nem sag men det gør han ikke!

Skuespillet er udmærket specielt af Hopkins, men efterhånden som man kommer ind i midten af filmen går den død og manuskriptet bliver svagt og man kommer til at gabe en lille smule.
Det er en skam, at det er det indtryk man får af filmen når man har set den det gjorde jeg.
To stjerner.

Frank Knudsen
21-1-2008 16:04
Jeg synes, denne film snubler over sine egne ben hen imod slutningen.
Den er fed i starten, og man gyser ved Anthony Hopkins' overlegenhed.
Plusserne finder man i Dialogen mellem Hopkins og Gosling. Minusserne finder man i en skuffende slutning og i et ikke alt for gennemtænkt plot.
Se Runaway Jury eller andre film der beskæftiger sig med dette tema i stedet for.

bras
17-1-2008 22:46
brug din tid og penge på noget andet

** (to af seks)

Bæk
1-12-2007 22:09
Ja kunne ikke være mere enig. Den er helt sikkert værd at se

Anders
8-10-2007 23:05
Fantastisk film...


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Sådan træner du din drage 23/7
Enough Said26/6
Flere bio-anmeldelser
 
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Kartellet2/7
LEGO-filmen - et klodset eventyr1/7
Lone Survivor30/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken film hører man følgende citat:

"This is gonna be fun. We can stay up late, swap manly stories, and in the morning.... I'm making wafles!"
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android