Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Waitress

Produktionsland:
USA

Produktionsr:
2007

Manuskript:
Adrienne Shelly

Producere:
Michael Roiff

Fotograf:
Matthew Irving

Klipper:
Annette Davey

Komponist:
Andrew Hollander

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributr:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(6 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
21-03-14:
TV-serie: The Americans – sæson 1
 
Anmeldelser:
16-05-07:
Grimm Love
24-04-06:
Serenity
29-12-05:
A Lot Like Love
05-12-05:
Det ku' ikke være bedre
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1,85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentatspor med Keri Russell & Michael Roiff, otte featuretter.
Waitress

Anmeldt af:Mia Brygger
Genre:Komedie, Romantik
Varighed:103 minutter
Instruktr:Adrienne Shelly
 
Anmeldelsesdato:11-03-2008
Medvirkende:Som:
Keri RussellJenna
Nathan FillionDr. Pomatter
Cheryl HinesBecky
Jeremy SistoEarl
Andy GriffithOld Joe
Adrienne ShellyDawn

Velsmagende komedie
 
Waitress er den tredje spillefilm fra Queens-fødte skuespillerinde Adrienne Shelly; bedst kendt fra Hal Hartleys to første film, The Unbelievable Truth (1989) og Trust (1990). Hun har tidligere skrevet, instrueret og optrådt i de lettere oversete komedier Sudden Manhattan fra 1997 og I'll Take You There fra 1999. Derimod viste Waitress sig hurtigt til at være talemåden "alle gode gange tre" værdig, idet den genererede en masse (positiv) opmærksomhed. Desværre viste det sig at blive Adrienne Shellys sidste film som instruktør. Hun blev fundet myrdet på sit kontor i New York tilbage i november 2006 og nåede end ikke at opleve meget af den fine modtagelse hendes sidste film fik.

Et bedre liv i vente
Keri Russell spiller servitricen Jenna, der bor i en lille, støvet sydstatsby og arbejder på den lokale restaurant, Joe’s Pie Diner. Hun er ulykkelig gift med den besideriske, jaloux og hensynsløse bonderøv, Earl (Jeremy Sisto) og er tilmed gravid med hans barn. Den eneste lykke hun har i livet, ligger i hendes naturtalent for konstant at kunne finde på nye, delikate tærter, som tilmed passer til enhver af livets lejligheder.
Hun sparer i al hemmelighed op til at deltage i en stor tærtebagningskonkurrence, hvor pengepræmien kan sikre hende en skilsmisse og et bedre liv. Alt ser ud til at gå i den rigtige retning, indtil hun møder sin nye læge, den charmerende Dr. Pomatter (Nathan Fillion) og kommer til at forelske sig i ham.

Humor og graviditet
I kølvandet på kæmpe succeser som Knocked Up og Juno, kan man nemt forestille sig, at Waitress ville blegne ved siden af, men det er bestemt ikke tilfældet. Tværtimod er filmen med sine spøjse karakterer og ironiske, kvikke tone helt sin egen. Persongalleriet er alene grund nok til at nyde denne søde og hjertevarme historie om at finde den helt rigtige kærlighed i livet. De mange og tilmed fantastisk fornøjelige bifigurer får Jennas historie til at flyde og gør filmen til en opløftende oplevelse.
Shelly har et naturligt talent for at få Jennas liv til at virke vanvittigt og ustyrligt samtidig med det føles ægte og ærligt. Det humoristiske element drukner sågar ikke fortællingen som den skrider frem, men en fin balance mellem stil og indhold opnås på en overraskende forfriskende facon. Det gør, at Waitress ikke føles som en ordinær og fjollet komedie, men snarere som et friskt pust, der - trods den til tider forudsigelige historie - stadig er original nok til at stå ved siden af de bedste komedier af lignende opskrift.
 
DVD-vurdering
Der er ikke mange tekniske ting at komme efter på kommentarsporet, hvor vi er i selskab med filmens hovedrolleindehaver Keri Russell og producer Michael Roiff, men kærligheden til filmen er stor. De to bruger det meste af tiden på at grine af fjollede ting, der skete på settet.

De otte featuretter er meget forskellige. Tre af dem er blot korte præsentationer af nogle af filmens figurer, hvor skuespilerne selv taler om deres rolle. De sidste fem indslag har fokus på afdøde Adrienne Shelly og hendes vision med filmen, og de passer fint ind i filmens tone.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Selma26/3
Hjem26/3
Mod naturen26/3
Skammerens datter26/3
Into the Woods26/3
Korsvejen19/3
The Gunman19/3
The Second Best Exotic Marigold Hotel19/3
Insurgent18/3
9. april12/3
Flere bio-anmeldelser
 
The Hunger Games: Mockingjay - Part 120/3
Nightcrawler17/3
Den usynlige kvinde16/3
The Captive13/3
Dracula Untold9/3
Før vinterkulden6/3
Kvinden der forsvandt3/3
John Wick2/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken type bil kørte Steve McQueen i, da der blev filmet til den berømte biljagtsscene i Bullit?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2015 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google