Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Miss Potter

Produktionsland:
USA, UK

Produktionsr:
2006

Manuskript:
Richard Maltby Jr

Producere:
David Kirschner
Mike Medavoy
Arnold Messer
Corey Sienega
David Thwaites

Fotograf:
Andrew Dunn

Klipper:
Robin Sales

Komponist:
Nigel Westlake

Censur:
Tilladt for alle

Distributr:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(11 stemmer)

Links
Filmens officielle hjemmeside

L�s ogs�...
Anmeldelser:
04-04-10:
Min eneste ene
26-01-06:
Cinderella Man
22-09-04:
Big Fish
10-02-04:
Down with Love
30-01-02:
Bridget Jones' Dagbog
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2,35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailers
Miss Potter

Anmeldt af:Søren Langelund
Genre:Drama
Varighed:89 minutter
Instruktr:Chris Noonan
 
Anmeldelsesdato:25-03-2008
Medvirkende:Som:
Renée ZellwegerBeatrix Potter
Ewan McGregorNorman Warne
Emily WatsonMillie Warne
Barbara FlynnHelen Potter
Bill PatersonRupert Potter
Matyelok GibbsMiss Wiggin

Potter uden punch
 
Fortidens store forfatterinders privatliv er af en eller anden grund et yndet filmatiseringsobjekt i Hollywood. Karen Blixens afrikanske eventyr blev til den episke Oscar-vinder Mit Afrika, Virginia Woolfs depraverede sjæleliv blev stærk vævet ind i den blændende The Hours, og senest påstod Becoming Jane, at Jane Austens kærlighedsliv var den største af alle hendes eventyr. Med Miss Potter er turen så kommet til en filmisk biografi over børnebogsforfatteren Beatrix Potters liv og levned, men desværre uden nogen af de oven for nævnte filmatiseringers format.


Copyright:
Nordisk Film
Papirtynd titelfigur
Potters søde, naivistiske billedbøger om bl.a. Peter Kanin gjorde den sky, sære brite til et stort navn i sit hjemland omkring århundredeskiftet, men det kan undre, præcis hvilken del af hendes personlighed produceren har fundet så himmelråbende fascinerende, at han blev motiveret til at finansiere hendes fortælling. For ud fra filmen at dømme skete der meget lidt for alvor interessant i hendes liv, og selvom Renée Zellweger i hovedrollen gør alt hvad hun kan med den engelske accent, hun erhvervede sig før optagelserne til Bridget Jones' Dagbog, er den ikke nok til at puste liv i en titelfigur så flad som de nuttede tegnede dyr, der gjorde hende berømt.

Kedeligt fortidslevn
Fortællingens begyndelse centreres omkring udgivelsens af Miss Potters første bog om Peter Kanin og glider herefter over i en ualmindeligt akavet kærlighedssmøre med forlæggeren Warne (Ewan McGregor). Ind i mellem disse ikke synderligt originale eller sindsoprivende handlingstråde indskydes på må og få nogle klichetunge flashbacks til den selvhøjtideligt selvstændige Beatrix’ ungdomsår, hvor hun bl.a. erklærer sin kærlighed til sine historier frem for til de ih så kedelige mænd. På intet tidspunkt er der skyggen af udvikling eller fremdrift i den alt for pæne historie, som bestemt er sympatisk, men også godt gammeldags røvkedelig. Børn vil gabe over manglen på eventyr og action, og voksne vil have oplevet et utal af mere spændende biografier, rørende romancer og fascinerende moderne kvinder forud for deres tid.


Copyright:
Nordisk Film
Langt fra ny Babe
Instruktør Chris Noonan kan efter 12 års filmpause stadig sit håndværk og synes oprigtigt interesseret i sit godmodige projekt – eksempelvis når de tegnede fabeldyr får liv og hopper ud af papiret i en refleksion af Potters sindstilstand. Men det er kun i små glimt, Noonan engagerer, og der er milevidt til hans 90’er-mesterværk Babe’s dårende dejlige charme og hjertevarme. I hovedrollerne balancerer Zellweger problematisk mellem det historisk troværdige og møgirriterende nutteputtede, og end ikke en ellers lun McGregor kan redde et på mange måder håbløst manuskript.

Drop filmen, tjek Wikipedia
Man skal således være mere end almindeligt interesseret i Beatrix Potter for at finde tilfredsstillelse i en film, som i kompleksitet næsten overgås af forfatterindens egen Peter Kanin. Det er både hurtigere, billigere og mere interessant at slå Miss Potter op på Wikipedia.
 
DVD-vurdering
Blot nogle trailers.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (6 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
Katja
24-7-2007 23:10
En af årets bedste film uden trivl,
ikke som alt muligt andet crap
her er en film med sjæl - et must

Malou
23-7-2007 11:38
Føj for en skuffelse. McGregor er den eneste grund til at se dette tidsspilde af en film (så meget desto mere ulideligt er det, at han jo ikke er med i hele filmen)

På trods af min kynisme, gjorde dansescenen mig dog blød i knæene...

- bare en skam at Renee konstant ligner en der går rundt og sutter på en citron. Agh.

Nuff said
20-7-2007 07:18
Keebee m.fl.: Jeg går ud fra I er blødsødne tøser, der kalder siruptykke klicheer og kvalmende sødme for poesi (jf. denne film). Kæft en forvanskning af så stort et ord. Har I læst Shakespeare? Homer? Goethe? Bertrand? Anything? Eller er jeres sammenligningsgrundlag kun Dirty Dancing og Pretty Woman?

Guderne vil vide, at jeg ikke altid er enig med Langelund, men jeg har respekt for han er konsekvent og - helt med rette - tildeler denne metervare af en film to stjerner med pil ned ad. Ingen anmelder med respekt for sig selv giver denne film mere end maks tre (bemærk også dagbladene har konsensus om 3/6), og jeg tvivler stærkt på at andre end Se og hør, Woman, Bazar m.fl. vil synke dybere end 3/6---

Nuff said!

Mathilde
20-7-2007 01:32
Et eventyr, ren klokkeklar poisi,
hvis du kan li film som den hemmelige have er dette et must

Anja
20-7-2007 01:31
Skøn film - den er vidunderlig


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hot Pursuit21/5
Tomorrowland21/5
I dine hænder (dk)21/5
The Duke of Burgundy21/5
Salt of the Earth21/5
Jimmy's Hall14/5
Mad Max: Fury Road14/5
Wild Tales7/5
Blade Runner - The Final Cut7/5
Kys mig, for fanden7/5
Flere bio-anmeldelser
 
Exodus11/5
Taken 38/5
Bag fjendens linjer5/5
Ida4/5
Pingvinerne fra Madagascar1/5
Klokkeblomst og legenden om Ønskedyret28/4
A Hard Day's Night27/4
Words and Pictures22/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem af disse skuespillere har ikke spillet D’Artagnan?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2015 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google