CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
2 Days in Paris

Produktionsland:
Frankrig, Tyskland

Produktionsår:
2007

Manuskript:
Julie Delpy

Producere:
Christophe Mazodier
Thierry Potok

Fotograf:
Lubomir Bakchev

Klipper:
Julie Delpy

Komponist:
Julie Delpy

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Pan Vision

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(12 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
18-05-05:
Delpy instruerer sig selv i blodtørstig rolle
26-11-04:
Delpy & Mendes leger med stjernerne
 
Anmeldelser:
27-01-14:
Before Midnight
21-05-13:
2 dage i New York
25-12-12:
2 dage i New York
14-03-06:
Broken Flowers
18-01-05:
Before Sunset
11-12-00:
L.A. Without a Map
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Intet
2 dage i Paris

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Komedie, Romantik
Varighed:96 minutter
Instruktør:Julie Delpy
 
Anmeldelsesdato:28-04-2008
Medvirkende:Som:
Julie DelpyMarion
Adam GoldbergJack
Daniel BrühlLukas
Marie PilletAnna, Marions mor
Albert DelpyJeannot, Marions far
Aleksia LandeauRose, Marions søster

Farce og forviklinger i forelskelsens by
 
En film om kultursammenstød og kærlighedens evne til simultant at besnære og bedrage, der udspiller sig i Paris og med Julie Delpy i én af hovedrollerne, er ved første, hurtige øjekast omtrent lige så nyt som en New York-baseret Woody Allen-film om selvtilfredshed og –had, komedie og tragedie. Det burde kun kunne gå galt. At omfavne det ventede frem for det vovede. At gå i fodsporene på Linklaters fortjent berømmede duo Before Sunrise og Before Sunset.
Julie Delpy har med 2 dage i Paris, der på afstand let kan afskrives som den franske skuespillerindes forsøg på at genopleve hendes karrieres højdepunkt, bestemt ikke gjort det nemt for sig selv. Til gengæld har hun gjort det godt. Ikke helt godt nok til at nå niveauet fra især Before Sunset, men bestemt tilstrækkelig til at træde ud af fortidens skygge.


Copyright:
Sunrise Films
Faren, moren, kærestens elskere og deres taxichauffører
Delpy er i rollen som den 35-årige, ærkefranske kunst- og menneskeelsker Marion en smule mere frivolsk end, men generelt nært beslægtet med Celine i Before Sunset, mens den i øvrigt undervurderede Adam Goldberg besidder rollen som hendes amerikanske kæreste, Jack. Marion og Jack har været sammen i to år og er til daglig bosat i USA, men er taget på ferie i Europa to uger for at genfinde gnisten og finde ud af, om de har en fremtid sammen. Den første uge i Venedig blev ødelagt af sygdom og misforståelser, og tilbage har de kun to dage i Paris hos Marions forældre. Det er – lidet overraskende - her 2 dage i Paris starter. Komplet med en skør, sexfikseret far, en flyvsk mor, en bramfri lillesøster og – ikke mindst – en håndfuld af Marions ekskærester, der dukker op én efter én op flirter med Marion. Stille, men sikkert bliver Jack mere og mere desperat, mens Marion blot tager det hele med ophøjet ro. Kan Jack overleve Paris? Kan Paris overleve Jack? Og vigtigst: Kan forholdet overleve?

En usleben parisisk perle
Det er dels komedie, dels drama. En meditation over livets dur og mol af indledningsvis omtalte Woody Allen-skole, hvor stort og småt mikses med sikker hånd. Kulturelt hudflettes både den amerikanske og den franske identitet i gennem Delpys imponerende forståelse af begge.
Diskussioner af sex, samliv og sociale konstruktioner om alt fra mand/kvinde til trofasthed og utroskab efterfølges med lethed af billeder af fyre med balloner bundet til deres penis og hverdagsforviklinger. 2 dage i Paris lider af at nogle scener – f.eks. en festscene, hvor Marion bliver rigtig fuld og vælter rundt med en anden fyr, og senere sviner en racistisk taxichauffør til – er for konstruerede, for fortænkte. Men det er heldigvis de færreste. Delpys film er hverken lige så helstøbt eller lige så original som Linklaters parisiske perler, men det er overraskende tæt på. Skiftevis varm som en friskbrygget café au lait og kold som en sarkastisk fransk tjener. Bestemt anbefalelsesværdig.
 
DVD-vurdering
Intet ekstramateriale.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Per
5-10-2008 21:43
Dekadent og ligegyldig film

Amrita
5-10-2007 16:40
JEG SYNES I ER SØDE


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Noa3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Mud31/3
Lovelace28/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket kælenavn bruger agent Mansley ikke om Hogarth i Drengen og jernkæmpen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ