Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Darjeeling Limited

Produktionsland:
USA

Produktionsr:
2007

Manuskript:
Wes Anderson, Roman Coppola, Jason Schwartzman

Producere:
Wes Anderson
Roman Coppola
Lydia Dean Pilcher
Scott Rudin

Fotograf:
Robert D. Yeoman

Klipper:
Andrew Weisblum

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributr:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(26 stemmer)

Links
Filmens officielle hjemmeside

Ls ogs...
Nyheder:
21-01-08:
Priser fra Online-kritikerne
05-09-07:
Wes Anderson: Owen Wilson i bedring
 
Anmeldelser:
15-01-13:
Moonrise Kingdom
13-09-12:
Moonrise Kingdom
28-09-10:
Fantastic Mr. Fox
20-11-06:
The Squid and the Whale
14-03-06:
Broken Flowers
25-10-05:
I Heart Huckabees
05-09-05:
Life Aquatic
04-12-02:
The Royal Tenenbaums
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2:40-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Featurette
The Darjeeling Limited

Anmeldt af:Søren Langelund
Genre:Drama, Komedie
Varighed:88 minutter
Instruktr:Wes Anderson
 
Anmeldelsesdato:06-05-2008
Medvirkende:Som:
Owen WilsonFrancis
Adrien BrodyPeter
Jason SchwartzmanJack
Amara KaranRita
Camilla RutherfordAlice
Irfan KhanThe Father
Se komplet creditliste her

Med eksprestog til forbrødring
 
På en støvet og overtrafikeret banegård et sted i Indien stormer en forpustet Bill Murray forgæves efter et transindisk eksprestog, som netop er ved at komme op i fart. I stilren slowmotion overhales han pludselig indenom af Adrien Brody, og nærmest musikalsk svæver kameraet hen over det bagerste af toget, indtil vi ser et solgult skilt med titlen på såvel tog som film: The Darjeeling Limited. Således byder den amerikanske indie-særling Wes Anderson på æstetisk indbydende vis velkommen ombord på sit seneste syretrip, som – heldigvis – er mere substantielt og vedkommende end flere af hans tidligere værker. Handlingen kredser ligesom i bl.a. The Royal Tenenbaums om en dysfunktionel familie, men omgivet af det åndeligt inspirerende Indien når både Anderson og sine figurer denne gang dybere ind i vore hjerter.


Copyright:
Fox Film
Spirituel dannelsesrejse
Ombord på toget kommer foruden Adrien Brody også Owen Wilson og Jason Schwartzman, og de spiller de tre fremmedgjorte brødre Peter, Francis og Jack, der ikke har mere tilfælles end blodet i deres årer og en sygelig (men morsom!) passion for enhver form for smertestillende medicin. De har ikke set hinanden siden faderens begravelse et år tidligere, og for at ændre dette har den dominerende storebror Francis tvunget dem sammen på en spirituel dannelsesrejse for at finde sig selv og – ikke mindst – hinanden. Naturligvis er vejen til forbrødring i både konkret og metaforisk forstand ikke så lidt kringlet og turbulent, men takket være instruktørens evne til at skrive bittersøde, urkomiske og uforudsigelige scener flyver tiden hurtigt. Som når brødrene konsekvent på skift bagtaler hinanden eller på ingen måde kan skjule, at de går mere op i et stik til deres computer end immateriel frelse. Og før end vi ved af det, er vi fremme ved fortællingens endestation – en varm oplevelse rigere og rent faktisk også en smule klogere på os selv. En evne ikke mange andre – hvis nogen – af Wes Andersons film kan prale af at besidde i samme grad.

Noget på hjerte
Det lykkes Anderson fra start at etablere en skøn stemning, ja nærmest aura, og man forlader biografen med et smil, som risikerer at blive hængende nogle dage. For dels er The Darjeeling Limited en drøm at se på og lytte til, dels veksler dialogerne nænsomt mellem det sorthumoristiske og det emotionelt involverende. Hvor Anderson tidligere har været så interesseret i stil, ironi og excentriske figurer, at der – specielt i den seneste Life Aquatic – ikke var plads til en reel fortælling under overfladen, har han her for alvor noget på hjerte. Vel at mærke uden at udvande sit underfundige univers, og det klæder ham at betræde mere modne stier uden for konstruerede og navlebeskuende omveje. Anderson synes at tage sig mere tid til at nå ind til hver enkel af figurerne, og samspillet mellem de herrer Brody, Schwartzman og Wilson slår så mange ydre såvel som indre gnister, at de både hver for sig og – især – i fællesskab udgør en skøn treenighed, der troværdigt repræsenterer den moderne families op- og nedture.

Oase i vinterkulden
Således ender filmen som en vedkommende road (eller rail?) movie mod selvransagelsen, der på næsten uimodståelig vis taler til såvel hjerne som hjerte, lattermusklerne såvel som fordybelsen. Når først filmtoget har forladt perronen, slapper man af, suger til sig, og føler sig hverken talt ned til eller hen over hovedet på. At bede konduktøren om at få billetten refunderet kommer aldrig på tale! Man har på fornemmelsen, at Wes Anderson langt fra har toppet og stadig gemmer på sit helt store mesterstykke, men det er svært at komme uden om, at The Darjeeling Limited er en af årets mest behagelige film. En varm indisk oase midt i den grå vinterkulde.
 
DVD-vurdering
Ud over at man kan se filmen med eller uden forfilmen Hotel Chevalier, der udgjorde kapitel 1 i biograf-versionen, er der blot en featurette på udgivelsen. Den er lang, men ikke synderlig spændende!

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Seneste kommentarer: (8 i alt - Ls alle)
 
ForfatterIndlg
SS8
22-8-2009 17:30
Farverig, kunstnerisk og underholdende film.

paddY
23-1-2009 15:21
Jeg har først lige set filmen, men jeg elsker simpelthen det univers Anderson skaber. Man har sådan en dejlig, men samtidig underlig fornemmelse bagefter. Og ja, den består nemlig hovedsageligt af en frembrusende varme.

Dejligt...

Smokey
17-8-2008 01:30
Hvad havde I røget?

Hvordan nogen kan synes om, endsige holde sig vågen til, denne film - det går over min forstand og langt ind i præstens.

Dødsbo fra Odense -
21-5-2008 21:33
Røvkedelig - gab - og du Morten bad mig om at se den - gab

Andreas
21-5-2008 02:47
Var inde at se filmen i biografen, og måtte have den så snart den kom på DVD. Filmen var lige så fantastisk at se anden gang, og det er en film jeg vil se rigtig mange gange fremover.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Don Fabijans Bekendelser24/7
Deliver Us from Evil24/7
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Flere bio-anmeldelser
 
The Lunchbox23/7
Marina Abramovic: The Artist Is Present22/7
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
No16/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad handler Ulrich Seidls kontroversielle Hundedage om?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android