CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Jumper

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2008

Manuskript:
David S. Goyer, Simon Kinberg, Jim Uhls

Producere:
Lucas Foster
Simon Kinberg
Stacy Maes
Jay Sanders

Fotograf:
Barry Peterson

Klipper:
Saar Klein
Don Zimmerman

Komponist:
John Powell

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(41 stemmer)

Links
Filmens hjemmeside

Læs også...
Nyheder:
11-02-13:
Ude på dvd: Hart of Dixie – sæson 1
 
Anmeldelser:
22-12-17:
American Made
27-10-14:
Edge of Tomorrow
04-11-10:
Takers
10-06-08:
Hallam Foe
03-12-07:
Home of the Brave
22-01-07:
Snakes on a Plane
18-11-05:
Star Wars Episode 3 - Sith-fyrsternes hævn
03-11-05:
Coach Carter
30-06-04:
S.W.A.T.
17-05-04:
Shattered Glass
15-11-02:
Star Wars Episode 2 - Klonernes angreb
11-04-00:
Deep Blue Sea
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2,35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, slettede scener, 5 featuretter, animeret grafisk novelle
Jumper

Anmeldt af:Søren Langelund
Genre:Adventure, Drama
Varighed:85 minutter
Instruktør:Doug Liman
 
Anmeldelsesdato:24-06-2008
Medvirkende:Som:
Hayden ChristensenDavid Rice
Samuel L. JacksonCox
Jamie BellGriffin
Rachel BilsonMillie
Diane LaneMary Rice
Michael RookerWilliam Rice

Når hop rimer på flop
 
Hvorfor tænke på det bedste man ved og flyve en tur rundt om Big Ben som Peter Pan, når man uden at koncentrere sig synderligt kan springe fra London til Egypten over Fiji til Tokyo med en samlet rejsetid på 10 sekunder? For David Rice (Hayden Christensen) sætter kun fantasien grænsen for, hvor han lynhurtigt vil rejse hen, og selv Superman ville have svært ved at følge med Davids herredømme over det fysiske rum. En ung mand for hvem det mest utrolige eventyr er virkeligheden og en – skulle man tro – superfigur at placere i Hollywoods seneste afsindigt dyre special effects-fokuserede produktion, Jumper.


Copyright:
Fox Film
Til verdens ende uden mening
Desværre hopper kæden af for historien i samme tempo som vores hovedperson med en metamorfisk evne hopper ud og ind af klodens mest underskønne lokaliteter. Allerede fra åbningsscenen er dialogen lige så hul og tungnem, som man kunne frygte: En overdrevet overlegen David sidder på toppen af sfinksen i Egypten og praler ivrigt med, at han vist nok spiste frokost på Mount Everest og tog en morgensvømmetur i Stillehavet. Men naturligvis var det ikke altid sådan. Engang var han en teenagertaber uden mor og med en døgenigt som far. Indtil han fandt ud af, at han kunne 'jumpe', hvorhen han ville, og derefter forlod sin hjemstavn og den pige, han holdt af, fordi – som han siger for at overbevise os om ræsonnementet i sit pludselige valg – "hvem ville tro mig?". Her er det så, man undrer sig som tilskuer: Hvorfor ikke bare vise eventuelle skeptikere de overnaturlige evner én gang for alle, og så skulle den potte vel være ude?

Jumper? Paladin? Øøh?
Cirka ti minutter inde i filmen har man iidlertid kun set toppen af et enormt isbjerg af plothuller. For hvad langt værre er, får vi aldrig at vide, hvordan det egentlig fungerer at være Jumper. David hygger sig forståeligt nok gevaldigt, men hvorfor stiller han ingen spørgsmål om sine evner? Hvorfor er vi som betalende publikum ikke fine nok til at blive indviet i bare en kende mere baggrundsviden omkring denne ikke just naturlige evne? Bedre bliver det ikke, når der – naturligvis – skal droppes malurt i vores unge helts færden i form af filmens skurk, Roland (Samuel L. Jackson med afbleget hår!). Han er nemlig en såkaldt Paladiner, som kun lever for at udslette alle Jumpere med elektrisk stød. Hvorfor? Spørg mig ikke. Manuskriptforfatterne har desværre ikke besværet sig med at tildele plottet blot én eneste solid figurmotivation.


Copyright:
Fox Fim
Opvarmning for uundgåelig toer
Hvad er en i forvejen slap superheltehistorie uden en velmotiveret skurk? Uden et verdensherredømme for ham at erobre eller et personligt hævntogt at udføre? At dømme ud fra Jumper ikke særligt meget. Filmens skabere synes forgabte i at placere hæsblæsende action overalt på Jorden uden at have andre grunde herfor, end at det nok ville se fedt ud. Og bevares, det gør det også, ligesom effekterne er særdeles overbevisende, men det kan langt fra redde den intelligensfornærmende ringe historiefortælling, som – hvis man strækker sig langt – lige akkurat kan accepteres som opvarmning for den uundgåelige toer.

Træmanden Hayden Christensen
Som selvstændig film at bedømme er man imidlertid aldrig i nærheden af at tro på det fiktive univers. Det hjælper naturligvis heller ikke, at Hayden Christensen i hovedrollen er mere træ end menneske. Han er så stiv i mimik og ageren, at Arnold Schwarzenegger ligner Marlon Brando til sammenligning. Men hovedansvaret for fadæsen ligger dog hos instruktør Doug Liman, som på trods af en kæmpe produktion kun har formået at begå en bemærkelsesværdig ligegyldig actionfilm blottet for Manden uden navns coolness og stil endsige den selvironi og humor som hans seneste værk, Mr. and Mrs. Smith, i det mindste besad. Jumper skriger på at blive sprunget over ved billetlugerne.
 
DVD-vurdering
(- af LB)
Det er sjældent at man føler, når der er et kommentarspor på en udgivelse, at det er ligegyldigt at bruge tid på. Her har man en masse spørgsmål, man gerne vil have besvaret fra filmens enorme plothuller. Men desværre sker det aldrig ved at bruge de ekstra 85 minutter på at lytte sporet igennem. Instruktør Dog Liman og forfatter Simon Kinberg har sammen med filmens producer Lucas Foster indtalt et lettere intetsigende kommentarspor. Ærgeligt!
De slettede scener fandt jeg derimod gode, mens de forskellige korte featuretter, om hvordan filmen blev til, er mindre interessante. Men der er pænt med bonusmateriale og man kommer fint rundt i alle hjørner af filmens tilblivelse. Men det er set langt bedre.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (21 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Tobias
10-4-2009 00:38
Filmen ligger rigger godt ud faktisk vil jeg sige men når der er gået de 45 op til 60 min så bliver den alt for kedelig , rigtigt ærgeligt de skulle bare havde lavet en anden sluting så ville den været pisse FED ! .

Papfis
23-9-2008 14:57
Jeg valgte at give "Jumper" en chance som harmløs underholdning en mandag aften. Den har SÅ mange fede idéer, som den aldrig følger til dørs eller udforske dem.

"Jumper" er virkelig ringe, og ikke siden "Perfect Stranger" har jeg følt at have spildt min tid så grummeligt meget. Hop i en stor bue udenom "Jumper", eller køb den på udsalg til max en 50'er hvis du brænder efter at se den.

2/5

TroelsR
13-7-2008 02:03
Dårlig film. keep away, og det siger jeg ikke bare for at være rasmus modsat:)

lasse
13-7-2008 01:54
Fed film....et must på dvd

Søren Langelund
13-7-2008 00:30
Bare kort til Mie: Jo, man kan sagtens stemme mange og flere gange med lidt teknisk snilde :).. og jeg har oplevet det ske flere gange, at der sjovt nok når jeg giver en kontroversiel karakter (fx 1/6 til 10.000 BC) var der på lyn tid 40-50 stemmer totalt modsat. Man kan undre sig, når en film har premiere fredag aften, at den allerede kan have 40-50 stemmer få timer efter min anmeldelse er lanceret ved midnat torsdag / fredag :).. fik et chok da jeg stod op den morgen og så den have mange, mange stemmer og med et snit på 5 - normalt får en almindelig populærfilm (som fx Jumper her) sjældent over 30 stemmer i løbet af de første måneder efter dens premiere.

Det samme bare med modsat fortegn skete, da jeg gav 5 til Horton og Støvfolket Hvem. Den var på rekordtid nede på 1 i snit (hvilket jeg ALDRIG før har set fra de normalt ret populistiske brugere :)) og havde også mange stemmer..

Men altså. Mit hovedargument er såmænd ikke at der er MANGE af disse fuskere, der morer sig ved sådanne latterlige handlinger. Det er mere, at man sjældent kan tage en populistisk flertalsvurdering op ved siden af en kritikervurdering. Det er jo sjældent Cannes-vinderen - eller sågar Oscar-vinderen - fra de enkelte år der sælger flest billeter, og på vores forum hersker samme logik. Nogle gange mere end andre :-)

Venligst

Søren, som også - til hver en tid - ville give Pearl Harbor 1/6. Sjældent har jeg været så tæt på at gå fra biografen under filmen (har jeg dog aldrig gjort endnu ;))


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvor foregår Once Upon a Time in Mexico?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google