CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Frost/Nixon

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2008

Manuskript:
Peter Morgan

Producere:
Tim Bevan
Eric Fellner
Brian Grazer
Ron Howard

Fotograf:
Salvatore Totino

Klipper:
Daniel P. Hanley
Mike Hill

Komponist:
Hans Zimmer

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(20 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
22-01-09:
Oscar-nomineringerne 2009
15-01-09:
Bafta-nomineringerne 2009
08-01-09:
Directors Guild-nomineringerne 2009
07-01-09:
Writers Guild-nomineringerne 2009
11-12-08:
Golden Globe-nomineringerne
 
Anmeldelser:
10-12-15:
In the Heart of the Sea
20-03-07:
The Queen
19-11-06:
Da Vinci mysteriet
26-01-06:
Cinderella Man
18-09-02:
Et smukt sind
 


Frost/Nixon

Anmeldt af:Henrik Østergaard
Genre:Drama
Varighed:122 minutter
Instruktør:Ron Howard
 
Premieredato:13-02-2009
Medvirkende:Som:
Michael SheenDavid Frost
Frank LangellaRichard Nixon
Kevin BaconJack Brennan
Sam RockwellJames Reston Jr.
Matthew MacFadyenJohn Burt
Oliver PlattBob Zelnick
Se komplet creditliste her

Playboyens sejr over nørden
 
"Fik De horet i går?" Spørgsmålet fra Nixon falder lavmælt, men er svidende potent som en uppercut i en boksekamp, og replikken kommer lige så overrumplende for tilskueren som stødet gør for den spurgte, David Frost, i Ron Howards spændende, men også lidt for konventionelle dokudrama Frost/Nixon.


Copyright:
UIP
En præsidents fald
Efter det spørgsmål har den arrogante ekspræsident overtaget i deres legendariske tv-transmitterede tete-a-tete. De interviews, der dog alligevel i det fjerde og sidste kulminerede med, at Nixon bukkede under og bekendte sin skyld og sine fejltagelser. Deres samtaler har karakter af en boksekamp på ord uden det dog helt kommer op at ringe. Som en traditionel-konventionel sportsfilm følger vi de derfor lidt forudsigelige forberedelser op til og midt under den store kamp. Den gamle 'crook', Richard M. Nixon, har forladt posten i unåde med halen mellem benene og flagrende peace-tegn og forskanset sig i sit californiske mansion, da han går med til fire tv-interviews med den britiske talkshow-vært David Frost. Nixon-lejren ser den velfriserede tv-celebrity som en underlegen modstander i kampen for at komme tilbage på den politiske scene. Frost derimod håber, at interviewene med den vanærede ekspræsident vil skaffe ham enorme seertal og en kontrakt med amerikansk tv. Altså langt fra et ærværdigt ærinde. Det er især Frost, vi følger, mens der forberedes – eller snarere hans hold af slidende researchere støber kuglerne til interviewet – og Frost hygger sig til premierer og i luksuriøse hotelsuiter med sin nyeste kvindelige erobring.

Den farlige idealist
Kvaliteten i Ron Howards og Peter Morgans manuskript, baseret på sidstnævntes teaterstykke, ligger i, at det havde ligget lige for at tegne de to modstandere som henholdsvis renskuret helt og ondsindet skurk. Det var trods alt Frost, der formåede at nedbryde den hidtil tavse Nixon. I Frank Langellas formidable præstation er Nixon en tragisk skikkelse. For nok var han en anti-demokrat uden lige i amerikansk politik (og det lægges der ikke låg på i filmen), men han var også en idealist, der kæmpede hårdt og indædt for noget større end ham selv. En konstant perspirerende, lynende intelligent nørd, der aldrig rigtig forstod at bruge tv-mediets kraft. Kontrasten til velspillende Michael Sheens konstant smilende playboy, der kun forstår tv-mediets kraft alt for godt, er ikke til at tage fejl af. De to mænds fascination af og længsel efter hvad den anden har, er sigende.


Copyright:
UP
Sejren er bittersød
Ron Howards glimrende, solidt melodramatiske dokudrama, der indimellem når svimlende intense højheder, men også kedsommeligt forudsigelige lavpunkter, peger på en nutidig tv-virkelighed, hvor playboyens mediehåndtering er vigtigere end nørdens nok så gennemtænkte strategi. Frosts endelige sejr falder som en bittersød pointe: Den var ikke resultatet af benhård journalistisk grundighed, men derimod en forståelse for, at et nærbillede afslører selv den mindste tøven.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Hansi van der Blügge
21-2-2009 00:40
Damn.
Jeg har aldrig hørt om interviewet, så jeg stod uden en decideret baggrundsviden før filmen. Jeg blev simpelthen blæst væk.
Sam Rockwell sikket talent.
Michael Sheen sublim, men Frank Langella, han brænder igennem.
Jeg har som Michaelw stadig Slumdog til gode.
Det blir et brag af en Oscarnat.

michaelw
15-2-2009 19:24
Dette er en af de bedste verbale boksekampe, jeg nogensinde har set.
Historien går i sin enkelthed ud på, at David Frost gerne vil lave et interview med den forhenværende præsident Richard Nixon, der dog viser sig at være en svær modstander.

Ron Howard har efter min mening lavet sin hidtil mest helstøbte film med Frost/Nixon.Den har forygende skuespillere, og den har et fremragende manuskript af Peter Mogan.
Filmen er min yndlingsfilm indtil videre med hensyn til de film, der er repræsenteret i bedste film kategorien, dette kan dog ændre sig, da jeg stadig har Slumdog millionaire til gode.
En rigtig god film.
Fem stjerner.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Dalida26/4
Lady Bird26/4
Avengers: Infinity War25/4
Bobbi Jene19/4
Hvad vil folk sige19/4
Midnight Sun12/4
Rampage Out of Control12/4
Ud af intet12/4
A Quiet Place5/4
Faces Places5/4
Flere bio-anmeldelser
 
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
The Beguiled23/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem har instrueret den deprimerende svenske film Slangens Vej?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google