Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Se, jie

Produktionsland:
Taiwan

Produktionsr:
2007

Manuskript:
James Schamus, Hui-Ling Wang

Producere:
William Kong
Ang Lee

Fotograf:
Rodrigo Prieto

Klipper:
Tim Squyres

Komponist:
Alexandre Desplat

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributr:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(20 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
15-03-08:
Kinesisk skuespillerinde blacklistet
16-01-08:
Bafta-nomineringerne 2008
19-12-07:
Satellite Awards 2007
 
Anmeldelser:
03-05-13:
Life of Pi
20-01-10:
Taking Woodstock
22-06-06:
Brokeback Mountain
06-06-01:
Tiger på spring, drage i skjul
31-01-01:
Ride with the Devil
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1,85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Featurette
Lust, Caution

Anmeldt af:Jacob Ludvigsen
Genre:Drama, Romantik
Varighed:152 minutter
Instruktr:Ang Lee
 
Anmeldelsesdato:19-08-2008
Medvirkende:Som:
Wei TangWang Jiazhi
Tony Leung Chiu WaiMr. Yee
Joan ChenMrs. Yee
Anupam KherIndian Jeweller
Lee-Hom WangKuang Yu-Min

Lyst, kedsomhed
 
Lad os springe forspillet over og gå lige til forløsningen. Til de sexscener, hvis rygte er nået kloden rundt langt før den film, de er en del af. De er erotiske og eksplicitte, frække og frygtindgydende. Skiftevis smukke og brutale på en sjældent naturlig måde. Men ikke bare det. Sexsekvenserne i Ang Lees guldløvevinder Lust, Caution er historiefortællende frem for blot påduttet fyld for at tækkes det lystige publikum. Den skiftevise voldsomhed og ømhed, der kendetegner embedsmanden Mr. Yee og hans elskerindes lidenskab, skildrer mere end noget andet i filmen deres komplekse forhold. Et forhold på alle måder drevet af besættelse.


Copyright:
Sandrew Metronome
Spionen og kollaboratøren
Der er nemlig ikke bare tale om det gængse udenomsægteskabelige knald i Shanghai omkring 2. Verdenskrig. Elskerinden Wong Chia-Chi er kinesisk spion med den opgave at forføre den magtfulde japanske kollaboratør Mr. Yee for senere at muliggøre hans likvidering. At Wong Chia-Chi er blevet hovedfigur i en så livsfarlig plan, skyldes dog ikke først og fremmest hendes egne frihedselskende forestillinger, men snarere en karismatisk og patriotisk teaterinstruktør med interesse for andre spil, end dem der tager form på de skrå brædder. Han kræver stor offervilje og idealisme fra sin gruppe, og Wong Chia-Chi befinder sig efterhånden i det uundgåelige dilemma: Vil hun ofre sin mere og mere besættende kærlighed til Mr. Yee for en sag, hun nok kan forstå, men dårligt leve sig ind i?

Underkastelse eller frigørelse
I sin kredsen om den ustyrlige lidenskabs kollision med moralens logik er Lust, Caution bemærkelsesværdigt beslægtet med et andet erotisk kærlighedskrigsdrama, Paul Verhoevens udmærkede Black Book fra sidste år – men dog langt mere facetteret end denne. Ang Lee stiller store krav til tilskueren om et aktivt fortolkningsarbejde for at få hold på særligt Wong Chia-Chis motivationer og handlinger. Debuterende Tang Wei Wei spiller hende med imponerende, afdæmpede nuancer, og hendes sind og krops splittelse mellem underkastelse og frigørelse skaber en fængslende karakterudvikling, som Ang Lee skildrer mesterligt nænsomt. Derfor er det også synd, at den første lange del af fortællingen skrider frem med så stor forsigtighed, at tilskuerens vellyst næsten dræbes. Mange af scenerne i første halvdel synes at bidrage for lidt til figur- og miljøtegningen til at retfærdiggøre, at der går så lang tid, før kernen af dramaet folder sig ud, og særligt kunne man have ønsket, at ikke blot vor kvindelige hovedpersons, men også det krigshistoriske besættelsesdrama var blevet vakt mere til live.


Copyright:
Sandrew Metronome
Stilsikre billedkompositioner
Lust, Caution fremstår derfor som lidt for upræcis til at kunne hamle op med Brokeback Mountain i fysisk påtrængenhed eller The Ice Storm i fintfølende drama. Selvom Ang Lee tidligere har præsteret bedre, har han dog stadig præsteret godt. Ikke mindst er hans nyeste værk båret af stilsikre billedkompositioner og en i det hele taget helt vanvittig smuk visualisering af et stemningsfuldt Kina i 40’erne. Suverænt underspillede er desuden de tilbagevendende scener, hvor de pæne overklassekvinder – ført an af Mr. Yees hustru, som måske/måske ikke får færten af den påståede veninde Wong Chia-Chis bedrageri – samles til et traditionelt kinesisk Mah-jong-spil, og den mindste håndbevægelse eller ansigtstrækning siger mere end tusind ord. Gennem de tilknappede asiatiske omgangsformer har Ang Lee givet sig selv et perfekt udgangspunkt for endnu engang at bevise, at han formår at fortælle film med sanselighedens poesi frem for unødvendige ord. Med kroppe der mødes, og blikke der frastødes.
 
DVD-vurdering
1 featurette – 17 minutter. Der er ikke tale om det mest omfattende ekstramateriale, men man får meget ud af de 17 minutter. Et vældigt fint kig bag kulisserne, men et kommentarspor med Ang Lee havde nu gjort underværker.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Don Fabijans Bekendelser24/7
Deliver Us from Evil24/7
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Flere bio-anmeldelser
 
The Lunchbox23/7
Marina Abramovic: The Artist Is Present22/7
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
No16/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem var IKKE i med i overvejelserne, da man skulle caste hovedrollen til Dirty Harry?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android