CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Flammen & Citronen

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2007

Manuskript:
Lars Andersen, Ole Christian Madsen

Producere:
Lars Bredo Rahbek

Fotograf:
Jørgen Johansson

Klipper:
Søren B. Ebbe

Komponist:
Karsten Fundal

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(155 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
18-10-06:
Produktionsstøtte til Ole Christian Madsen
 
Anmeldelser:
19-02-15:
Steppeulven
21-11-13:
Dom over død mand
19-10-10:
Broderskab
15-07-08:
Arn - Tempelriddaren
17-05-07:
Prag
30-08-06:
Efter brylluppet
17-10-05:
Adams æbler
23-04-02:
En kærlighedshistorie
 
Artikler:
24-03-08:
Interview med Ole Christian Madsen
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2,35:1

Lyd:
DTS, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Disk 1: Kommentarspor med Ole Christian Madsen, VFX - om at skabe København 1944, trailers
Disk 2: Slettede scener, featuretter: Produktionsdagbog, De mange sandheder, Bent og Jørgen, Hoffmann om Hoffmann, gallapremiere i Imperial
Flammen & Citronen

Anmeldt af:Kasper Christoffer Larsen
Genre:Thriller
Varighed:133 minutter
Instruktør:Ole Christian Madsen
 
Anmeldelsesdato:13-10-2008
Medvirkende:Som:
Thure LindhardtFlammen
Mads MikkelsenCitronen
Stine StengadeKetty
Peter MygindWinther
Christian BerkelHoffmann
Hanns ZischlerGilbert
Se komplet creditliste her

De illegale
 
"Kan du huske den 9. april? Pludselig var de overalt. Tyske nazister. Danske nazister. De kom frem fra mørket..." Nej, historien er ikke sort og hvid, og det er Ole Christian Madsens længe ventede film om to danske modstandsfolk under anden verdenskrig heller ikke. Den er en historisk kulegravning. En punktering og genoprejsning af den nationale selvforståelse. Og så er det desuden en bragende spændende film, der er alle sine 45 millioner kroner værd. Mindst.


Copyright:
Sandrew Metronome - Britta Krehl
Hvordan fortælles en virkelig historie, som mange mennesker af kød og hjerteblod føler, de har patent på at fortælle? Hvordan gør man op med en national myte uden at nedgøre sandt mod? Kan man lave en periodefilm med store vingeslag uden de nemmeste glorificerende moraler? Ole Christian Madsen kan. Og med Flammen & Citronen viser han hvordan.
Den kun 23-årige Bent Faurschou-Hviid og Jørgen Haagen Schmith (33), kendt under navnene Flammen (Thure Lindhart) og Citronen (Mads Mikkelsen), var to af tidens største legender. De arbejdede for modstandsgruppen Holger Danske, hvor de udførte den mest krævende af alle opgaver. De likviderede de allieredes fjender. Ansigt til ansigt.

Vi befinder os i København i 1944 hen imod krigens afslutning. Ordrerne til attentaterne udstedes af gruppens leder Aksel Winter (Peter Mygind) i tæt samarbejde med englænderne. Og makkerparret parerer effektivt ordre. Indtil Flammen en dag møder den dragende Ketty (den danske 'femme fatale' Stine Stengade), der bringer nuancer ind i den unge mands kompromisløse verdensbillede. Måske er det ikke kun nazister, han slår ihjel? Måske er det også mennesker? Hvem afgør det? Og hvem kan han stole på? Intet er så slemt for en soldat som tvivl. Men den kommer snigende, når paraderne er sænket. Og med den kommer problemer.


Copyright:
Sandrew Metronome - Erik Aavatsmark
Det er et beundringsværdigt og modigt projekt, Ole Christian Madsen og medmanuskriptforfatter Lars Andersen har lagt for dagen. Bagved ligger 9 års tænketid, en omfattende research og samtaler med implicerede og øjenvidner – plus en beundringsværdig evne til at sætte det hele på en dramatisk spids. Sådan er Flammen & Citronen er blevet til mere end en beretning om heltemod. Det er en beretning om en tid, hvor det netop var særligt svært at skelne helt fra skurk. Hvor en beslutning betød liv og død og en samvittighed at leve med for livstid. At man kan lave lødige film om så store begreber viste den tyske film De andres liv sidste år. Og nu gør Flammen & Citronen det igen. Den virkelige historie om den danske modstandsbevægelse er ikke et heltekvad om en samlet nations oprejsning mod en overmagt. Det er et broget drama om få folks beundringsværdige tro, der trods megen god vilje ikke altid kan leve op til sin intention. For heller ikke under krig er virkeligheden uden gråzoner. Modstandsfolkene kaldte sig selv 'de illegale'. De kæmpede mod uretfærdighed – 'illegalt'. Det er denne gråzone, filmen belyser. Og det på tide, vi får et dansk stykke kulturhistorie, der er modig nok til at forholde sig til kompleksiteten.

Ole Christian Madsen har tidligere lavet så fine ting som En kærlighedshistorie, afsnit af Rejseholdet og filmatiseringen af Nordkraft. Udover således at være en begavet ildsjæl, der ikke sådan kan sættes i kunstnerisk bås, er han også en ualmindelig dygtig filmhåndværker. Det ses også i Flammen & Citronen, hvor dialogen klinger og billederne stråler af lækker film. Og hvor Mads Mikkelsen og ikke mindst Thure Lindhart er fremragende. Det er med andre ord dansk film i verdensklasse!
 
DVD-vurdering
(- af LB)

Instruktør Ole Christian Madsen agerer historiefortæller af den bedste slags på kommentarsporet på disk 1. Han ved tydeligvis en masse om det historiske bagland og formår at gøre det interessant og vedkommende. Det kan varmt anbefales, at man bruger tid på det. Også disk 1's andet indslag "VFX - Visual Effects: Om at skabe København 1944" er spændende otte minutter.

På disk 2 finder man fem slettede scener og en håndfuld forskellige featuretter. Især de tre lange produktionsdagbøger fra henholdsvis Prag, Berlin og København kommer godt ind på arbejdet med selve filmen. De andre menupunkter handler mest om historien bag filmen. Ole Christian Madsen og medforfatter Lars K. Andersen er fortællere i de tre solide featuretter, "De mange sandheder - Bag om researchen på Flammen & Citronen", "Bent og Jørgen - Virkelighedens Flamme & Citron" og "Hoffmann om Hoffmann", hvor vi selvfølgelig også hører fra andre af dramaets involverede, som familie og venner til figurerne fra filmen.

At komme igennem al ekstramaterialet tager over tre timer. Tre tunge, men også spændende timer!

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (165 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
louis vuitton mens bag
30-9-2014 16:17
thank you for share!
louis vuitton mens bag http://louisvuittonbagsfor-sale.org

gucci shoes for kids
25-9-2014 09:25
nice articles
gucci shoes for kids http://gucciforkids.org

yves saint laurent uk online shop
7-7-2014 13:01
nice articles
yves saint laurent uk online shop http://jimmychoosahoesonsale.com

nike custom sneakers
10-5-2014 00:40
Look At THIS Web-Site
nike custom sneakers http://nikecustomsneakers.com

michael kors rain boots
9-5-2014 08:57
New michael kors bags uk Ebook Unwraps A Way To Rule The michael kors bags uk Marketplace
michael kors rain boots http://www.etudesfeministes.fss.ulaval.ca/kors.html


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Model11/2
Zootropolis11/2
Deadpool11/2
Antboy 311/2
Zoolander 211/2
Single i New York11/2
Brooklyn11/2
Trumbo11/2
Fifty Shades of Black4/2
Den danske pige4/2
Flere bio-anmeldelser
 
The Gift8/2
Tavshedens labyrint5/2
Trainwreck2/2
Den franske forbindelse1/2
Maze Runner: Infernoet29/1
No Escape25/1
Phoenix22/1
Hitman: Agent 4719/1
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem har en ukrediteret rolle som Mel Gibsons psykolog i What Women Want?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2016 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google