CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Semi-Pro

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2008

Manuskript:
Scot Armstrong

Producere:
Jimmy Miller

Fotograf:
Shane Hurlbut

Klipper:
Debra Neil-Fisher

Komponist:
Theodore Shapiro

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(23 stemmer)

Links
Filmens hjemmeside

Læs også...
Anmeldelser:
10-03-10:
Land of the Lost
23-10-09:
Zombieland
05-11-07:
Blades of Glory
25-04-05:
Anchorman
23-11-04:
Alf
29-10-03:
Old School
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Slettede scener, alternativ slutning, musikvideo, trailers, 6 featuretter
Semi-Pro

Anmeldt af:Søren Langelund
Genre:Komedie
Varighed:92 minutter
Instruktør:Kent Alterman
 
Anmeldelsesdato:28-10-2008
Medvirkende:Som:
Will FerrellJackie Moon
Woody HarrelsonMonix
André BenjaminCoffee Black
Maura TierneyLynn
Will ArnettLou Redwood
Andy RichterBobby Dee

Ferrells fejlskud
 
Kan noget være så dumt, at det er sjovt? Ja, i ikke uvæsentlige tilfælde som Batman-tv-serien fra 60’erne eller den unødvendige tørklædedebat, men desværre ikke når det kommer til den seneste Will Ferrell-sportskomedie Semi-Pro. Her skriger dumhed forgæves efter forløsende grin. Ferrell har skiftet skøjterne fra Blades of Glory og racerbilen fra Talladega Nights ud med basketball i forsøget på at gentage sin kærligt komiske tilgang til sportsverdenens mange klicheer, men genkendelsens glæde er her helt og aldeles fraværende.


Copyright:
SF Film
Vi befinder os i 70’erne, og Ferrell spiller Jackie Moon – en falleret disco-sanger, som har brugt pengene fra sit eneste hit på at erhverve sig det lokale basketballhold, hvor han selv fungerer som en lidet succesfuld forward, træner, promoter og ejer. At holdet spiller horribelt er mindre vigtigt for Moon, der udelukkende lever for at sætte sig selv i centrum. Eller det vil sige indtil det annonceres, at kun ligaens fire bedste hold bliver optaget i det fine NBA-selskab. Nu må Moon få sit hold til at præstere over evne for ikke at blive opløst, og en klassisk David-mod-Goliat-konflikt pakket ind i overdrevne optrin og fladpandet farce kan begynde. Desværre er lattermusklerne aldrig i nærheden af at få tilpas med workout til at komme i superform.

Selv for en amerikansk samlebåndskomedie er historien ualmindeligt usammenhængende, og det virker som om, instruktør Kent Alterman og manuskriptforfatter Scot Armstrong har fundet det tilstrækkeligt at smide Ferrell foran et kamera med grimme 70’er-shorts og højt afrohår uden at tænke ideen til ende. Det havde måske fungeret i en sketch til Saturday Night Live, men til en spillefilm er der behov for et identificerbart plot og et velstruktureret flow, som begge glimrer ved deres fravær. Selv basketball-ignoranter vil have nemmere ved at få bolden i nettet fra modstanderens banehalvdel end at finde skyggen af vid, bid eller mening i denne kun ufrivilligt morsomme historie.


Copyright:
SF Film
Jo, Ferrell befinder sig trygt og godt i rollen som opblæst fantast med ego frem for talent, men han viser ikke just nye sider af sit (som oftest bevidst) gumpetungt tungnemme selv, og sammenlignet med tidligere roller får han simpelt hen for få præcise punchlines fra Armstrongs manuskript. Jackie Moon kan nok så meget sige motherfucker, fare i flint, brække sig ud over sine medspillere og være et selvfikseret dumt svin, men det løfter sig aldrig fra uinspireret til underholdende. Timingen, glimtet i øjet og overskuddet er væk, ligesom Ferrell lider hårdt under ikke have et suverænt sidekick at spille bold op ad som tidligere med f.eks. John C. Reilly, Jon Heder, Ben Stiller eller Vince Vaughn. Såvel Woody Harrelson som André Benjamin spiller godt nok umiddelbart centrale roller, men deres sideplots som hhv. tilbagevendt eks-stjerne i søgen efter karrierens smukke svanesang og upcoming talent med kæk negerattitude tildeles bemærkelsesværdigt lidt skærmtid og heraf effekt.

Det er derfor kun filmens to aldrende og alligevel ufravigeligt coole kommentatorer, der får én til sporadisk at trække på smilebåndet. Men selv deres pointer er for oftest forudsigelige eller nemt eksekverbare – som når den ene ud af det blå gør opmærksom på, at ham den lille knægt fra Jackson 5 garanteret bliver en freak som voksen. Næste gang sigter Ferrell forhåbentligt mere præcist, for den elskværdige excentriker har lavet karrierens måske mindst sjove film.
 
DVD-vurdering
Det siger næsten sig selv, at der er en masse fjollet ekstramateriale på udgivelsen. Især nogle af improv-scenerne i bunken med de slettede scener er sjove, men ellers er der sandelig også langt mere seriøse indslag, som en historisk featurette om basketball-sportens udvikling.
De seks featuretter er generelt værd at bruge tid på og sjovere end selve filmen!

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Lars andersen
13-6-2008 06:55
helt enig med anmelderen- Ferrells dårligste film og på ingen måde sjov.

jo LOve Me Sexy er sjov, men det er så også det. Ingen historie, for få optrin, og en Will F. på alt for lavt blus

Søren Andersen
13-6-2008 01:26
Uden tvivl årets komedie. Ufatteligt sjov fra ende til anden, specielt hvis man er til Will Ferrells stil. Det er i øvrigt ikke så tit, at "banale" komedier har så imponerende production value. 70'erne er genskabt til mindste detalje, og Jackies iørefaldende hit "Love Me Sexy" er svært at få ud af hovedet igen. Kan varmt anbefales!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
C'est la vie!24/5
Solo: A Star Wars Story23/5
Standing Tall17/5
Charmøren17/5
Deadpool 216/5
Sankt Bernhard Syndikatet10/5
Farvel til Tyskland9/5
The Human Shelter9/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem instruerede den originale version af filmen Psycho?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google