Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Sleepless in Seattle

Produktionsland:
USA

Produktionsr:
1993

Manuskript:
Nora Ephron, David S. Ward, Jeff Arch

Producere:
Gary Foster

Fotograf:
Sven Nykvist

Klipper:
Robert Reitano

Komponist:
Marc Shaiman

Censur:
Tilladt for alle

Distributr:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(49 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
29-07-04:
Meg Ryan & Kevin Costner
09-02-04:
Kidman bekræfter: hun vil være heks
06-02-04:
Casanova Hanks
26-02-03:
Cruise & Kidman kæmper om heksefilm
15-11-02:
Hanks måske bøsse igen!
21-10-02:
Reiners nye film
06-09-02:
Hanks som Bond?!
22-05-02:
Da Harry mødte Sally nr. 1
12-12-01:
Tom Hanks skal sove i lufthavn
06-09-01:
Meg Ryan som kvindelig bokse-manager
 
Anmeldelser:
27-10-04:
The Ladykillers
06-07-04:
In the Cut
21-01-03:
Singles
28-08-02:
Kate & Leopold
25-09-01:
Proof of Life
14-08-01:
Cast Away
 
Artikler:
20-09-02:
Premiereportræt: Tom Hanks
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamophic, Widescreen 1.85:1

Lyd:
Dolby Surround

Ekstra materiale:
Trailer, 'making of', filmografier, isoleret musikspor, kommentarer fra søs. Ephron
Søvnløs i Seattle

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Romantik/Komedie
Varighed:101 minutter
Instruktr:Nora Ephron
 
Anmeldelsesdato:30-08-2000
Medvirkende:Som:
Tom HanksSam Baldwin
Meg RyanAnnie Reed
Joss MalingerJonah
Rosie O'DonnelBecky
Rob ReinerJay
Bill PullmanWalter
Se komplet creditliste her

Sødme i Seattle
 
Nora Ephron havde i 1989 skrevet Da Harry mødte Sally og var blevet et pengesikkert navn. At hun derefter vil begynde at instruere var da heller ikke overraskende. Søvnløs i Seattle var hendes anden film som instruktør og blev et kæmpe hit både blandt kritikere og publikum.

Kærlighedens smerte
Sam Baldwin har mistet sin kone og flytter fra Chicago til Seattle for at få sin fortid og de værste smerter bag sig. Sønnen Jonah gør sit bedste for at få faren i social cirkulation igen og ringer en aften ind til et radioprogram og fortæller om sin far og hans problemer med at leve med savnet af sin afdøde kone. På den anden side af kontinentet sidder Annie Reed i sin bil og lytter til netop det program. På hendes arbejdsplads de følgende dage diskuterer hun radioprogrammet med veninden og kollegaen Becky, hvilket resulterer i, at Annie og Becky skriver til Sam. Naturligvis er Annies brev det eneste som Jonah er helt vild med blandt de tusindvis af breve, som Sam er begyndt at modtage siden sin radiooptræden.

Magi i luften
Annie kan dog ikke få Sam i Seattle ud af tankerne, hendes kærlighedsliv fejler ellers ingenting, hun er næsten lykkeligt forlovet med den lidt kedelige Walter, med der mangler lidt magi, så hun beslutter at tage en chancen med Sam-situationen. Da hun ankommer til Seattle forløber det ikke helt som hun havde regnet med, så hun stikker halen mellem benene og flygter tilbage til Baltimore og kedelige Walter. Men Sam huserer stadig i bevistheden.

Universiel
Søvnløs i Seattle er utvivlsomt en moderne klassisker. Den kan ses igen og igen, og selvfølgelig bliver oplevelsen bare endnu bedre med lækker billedkvalitet og suveræn lyd. Nora Ephrons lille perle har de magiske kvaliteter, der kan overleve tid og trends. Historien er selvfølgelig banal og tæt på at være drivende forudsigelig, men samtidig har Ephron ført enorme mængder af varme, sødme og sympati ind i sine personer og diverse dagligdagssituationer.

Rørende
Det er umuligt ikke at blive revet med af romantikken, men samtidig har Ephron beholdt begge ben på jorden. Scenarierne bliver aldrig sukkersøde eller utroværdige. Karakterne siger godt nok altid lige de rigtige ting, men de fremstår som ægte personer med almindelige problemer som alle kan relatere til. Ephron har også godt fat om flow og tempo. Hun dvæler ikke ved detaljerne eller går i stå med diverse side-historier, men har fået det hele til at hænge sammen uden plothuller eller irritationsmomenter. Tingene bliver da heller aldrig gjort særligt komplicerede, og Søvnløs i Seattle vil altid overleve på det universelle tema: kærligheden overlever alt. Og med skønne præstationer fra både Tom Hanks, Meg Ryan og praktisk talt samtlige bi-roller er oplevelsen komplet.
 
DVD-vurdering
Underholdende ekstra materiale
Ekstramaterialet på udgivelsen er heller ikke værst. Nora Ephron har sammen med søsteren Delia, der var med til at skrive manuskriptet (selvom hun ikke er krediteret for det), indtalt et underholdende og lærerigt kommentarspor, der er et lyt værd. Det er også muligt at høre musiksporet, der også er en skøn oplevelse, omend der her ikke er sker så meget. Den sædvanlige "making of" er et obligatorisk element, filmografierne er også gode, og med traileren oveni er det en ganske vellykket DVD-udgivelse.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (112 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
louis vuitton cheap handbags
30-1-2015 04:20
You Can Try Here
louis vuitton cheap handbags http://www.centermedical.pl/log/?louis-vuitton-cheap-handbags

jordan basketball
20-1-2015 06:49
Check HERE
jordan basketball http://jordan-basketballshoes.org

lv purse outlet
16-1-2015 23:13
nice articles
lv purse outlet http://www.centermedical.pl/log/?lv-purse-outlet

louis vuitton handbags cheap
30-12-2014 17:37
Click To Find Out More
louis vuitton handbags cheap http://www.kozijn-offerteaanvraag.nl/logs/?louis-vuitton-handbags-cheap

louis vittion outlet
21-12-2014 16:51
Check these guys out
louis vittion outlet http://www.aaronfilm.at/images/?louis-vittion-outlet


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Selma26/3
Hjem26/3
Mod naturen26/3
Skammerens datter26/3
Into the Woods26/3
Korsvejen19/3
The Gunman19/3
The Second Best Exotic Marigold Hotel19/3
Insurgent18/3
9. april12/3
Flere bio-anmeldelser
 
The Hunger Games: Mockingjay - Part 120/3
Nightcrawler17/3
Den usynlige kvinde16/3
The Captive13/3
Dracula Untold9/3
Før vinterkulden6/3
Kvinden der forsvandt3/3
John Wick2/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken Spike Lee-film var Denzel Washington gift med Angela Bassett?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2015 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google