CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Sleepless in Seattle

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
1993

Manuskript:
Nora Ephron, David S. Ward, Jeff Arch

Producere:
Gary Foster

Fotograf:
Sven Nykvist

Klipper:
Robert Reitano

Komponist:
Marc Shaiman

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(49 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
29-07-04:
Meg Ryan & Kevin Costner
09-02-04:
Kidman bekræfter: hun vil være heks
06-02-04:
Casanova Hanks
26-02-03:
Cruise & Kidman kæmper om heksefilm
15-11-02:
Hanks måske bøsse igen!
21-10-02:
Reiners nye film
06-09-02:
Hanks som Bond?!
22-05-02:
Da Harry mødte Sally nr. 1
12-12-01:
Tom Hanks skal sove i lufthavn
06-09-01:
Meg Ryan som kvindelig bokse-manager
 
Anmeldelser:
27-10-04:
The Ladykillers
06-07-04:
In the Cut
21-01-03:
Singles
28-08-02:
Kate & Leopold
25-09-01:
Proof of Life
14-08-01:
Cast Away
 
Artikler:
20-09-02:
Premiereportræt: Tom Hanks
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamophic, Widescreen 1.85:1

Lyd:
Dolby Surround

Ekstra materiale:
Trailer, 'making of', filmografier, isoleret musikspor, kommentarer fra søs. Ephron
Søvnløs i Seattle

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Romantik/Komedie
Varighed:101 minutter
Instruktør:Nora Ephron
 
Anmeldelsesdato:30-08-2000
Medvirkende:Som:
Tom HanksSam Baldwin
Meg RyanAnnie Reed
Joss MalingerJonah
Rosie O'DonnelBecky
Rob ReinerJay
Bill PullmanWalter
Se komplet creditliste her

Sødme i Seattle
 
Nora Ephron havde i 1989 skrevet Da Harry mødte Sally og var blevet et pengesikkert navn. At hun derefter vil begynde at instruere var da heller ikke overraskende. Søvnløs i Seattle var hendes anden film som instruktør og blev et kæmpe hit både blandt kritikere og publikum.

Kærlighedens smerte
Sam Baldwin har mistet sin kone og flytter fra Chicago til Seattle for at få sin fortid og de værste smerter bag sig. Sønnen Jonah gør sit bedste for at få faren i social cirkulation igen og ringer en aften ind til et radioprogram og fortæller om sin far og hans problemer med at leve med savnet af sin afdøde kone. På den anden side af kontinentet sidder Annie Reed i sin bil og lytter til netop det program. På hendes arbejdsplads de følgende dage diskuterer hun radioprogrammet med veninden og kollegaen Becky, hvilket resulterer i, at Annie og Becky skriver til Sam. Naturligvis er Annies brev det eneste som Jonah er helt vild med blandt de tusindvis af breve, som Sam er begyndt at modtage siden sin radiooptræden.

Magi i luften
Annie kan dog ikke få Sam i Seattle ud af tankerne, hendes kærlighedsliv fejler ellers ingenting, hun er næsten lykkeligt forlovet med den lidt kedelige Walter, med der mangler lidt magi, så hun beslutter at tage en chancen med Sam-situationen. Da hun ankommer til Seattle forløber det ikke helt som hun havde regnet med, så hun stikker halen mellem benene og flygter tilbage til Baltimore og kedelige Walter. Men Sam huserer stadig i bevistheden.

Universiel
Søvnløs i Seattle er utvivlsomt en moderne klassisker. Den kan ses igen og igen, og selvfølgelig bliver oplevelsen bare endnu bedre med lækker billedkvalitet og suveræn lyd. Nora Ephrons lille perle har de magiske kvaliteter, der kan overleve tid og trends. Historien er selvfølgelig banal og tæt på at være drivende forudsigelig, men samtidig har Ephron ført enorme mængder af varme, sødme og sympati ind i sine personer og diverse dagligdagssituationer.

Rørende
Det er umuligt ikke at blive revet med af romantikken, men samtidig har Ephron beholdt begge ben på jorden. Scenarierne bliver aldrig sukkersøde eller utroværdige. Karakterne siger godt nok altid lige de rigtige ting, men de fremstår som ægte personer med almindelige problemer som alle kan relatere til. Ephron har også godt fat om flow og tempo. Hun dvæler ikke ved detaljerne eller går i stå med diverse side-historier, men har fået det hele til at hænge sammen uden plothuller eller irritationsmomenter. Tingene bliver da heller aldrig gjort særligt komplicerede, og Søvnløs i Seattle vil altid overleve på det universelle tema: kærligheden overlever alt. Og med skønne præstationer fra både Tom Hanks, Meg Ryan og praktisk talt samtlige bi-roller er oplevelsen komplet.
 
DVD-vurdering
Underholdende ekstra materiale
Ekstramaterialet på udgivelsen er heller ikke værst. Nora Ephron har sammen med søsteren Delia, der var med til at skrive manuskriptet (selvom hun ikke er krediteret for det), indtalt et underholdende og lærerigt kommentarspor, der er et lyt værd. Det er også muligt at høre musiksporet, der også er en skøn oplevelse, omend der her ikke er sker så meget. Den sædvanlige "making of" er et obligatorisk element, filmografierne er også gode, og med traileren oveni er det en ganske vellykket DVD-udgivelse.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (124 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
nike dunk high premium
22-4-2014 18:04
thank you for share!
nike dunk high premium http://nikedunkhighpremium.org

¥Ñ¥¿¥´¥Ë¥¢ ´óÚæ
7-3-2014 23:13
} associated with an vehicle accident resulting from healthy horrors virtually camel scourge.
All overall that, Regardless if 2 Luxi Phil Which can be destroyed, Exactly why must i assist you? Even so the 11 solution can be quite hazy, most of these nuggets was different with the ticket, every last breathing product industry by storm a major leftovers with nuggets, easygoing throw smoking call and even proclaimed: 2 weeks gone by, .
¥Ñ¥¿¥´¥Ë¥¢ ´óÚæ http://proliteracynny.org/common_files/common.htm

http://www.britishhomesawards.com/wintor.html
2-12-2013 07:34
STEVENS Point, WI(Marketwired May well thirty, 2013) Geary County Faculties USD 475 in Kansas chosen the scholar Management Suite from Skyward, an sector leading K12 university administrative computer software service provider, to further improve the administration and examination of college student knowledge all over the district. Christian explained that the effectiveness of Skyward software system should help the district help you save time and expense.
http://www.britishhomesawards.com/wintor.html http://www.britishhomesawards.com/wintor.html

http://www.sunderlandsurfacing.co.uk/jayout.html
2-12-2013 06:20
The web page is dedicated to speaking about and answering questions about the major challenges experiencing the Wake County university system. How will the brand new university student assignment organize balance range, steadiness, proximity and steadiness? How will Jim Merrill swap Tony Tata given that the new superintendent for the state largest sized district? How will voters react to your $810 million school building bond referendum on Oct. 8 ballot? How will this tumble university board elections affect the future of the district? is managed by the Information Observer Wake educational facilities reporter, T. Keung Hui. Even while Keung posts information and evaluation relating to the situations, preserve us posted on your solutions, requests, hints and everything you engaging in to cope because of the improvements in Wake colleges.Wake County college board member Kevin Hill is constant to criticize university board chairman Ron Margiotta on this new marketing campaign mailer.Within the mailer, Hill gives himself an A grade while supplying an F quality for "Ron Margiotta Unsuccessful Leadership." Hill, operating in District 3, is working with mailers with identical themes as those people Susan Evans is utilizing against Margiotta in District 8, for instance her mailer grading the board chairman.In Hill piece, he states Margiotta "failed leadership" comprises points for instance "jeopardized excessive schools accreditation," "belittled professional improvement and undermined teacher confidence" and "opened Wake first very high poverty college that expenses taxpayers much more money."In distinction, Hill claims his report contains facts which includes "challenge just about every college student at each university to try for prime achievement," "successfully fought to shield big universities accreditation" and "values the hiring, development and retention of outstanding instructors."I don concur which has a total wide range of what Margiotta supports, but in terms of building facts happen goes and working on what he says he going to carry out, he gets an A.Kevin Hill receives an incomplete at greatest as he slinks down in his chair and would make his shrewd underneath his breath remarks. Personally, I think he warrants an F.If the conservative board will get credit score for ruining our school technique, then the democratic board users get just as quite a bit credit rating for sitting back

http://www.lycfoundation.org/classic.html
1-12-2013 23:32
She arrived in this entire world in the similar dwelling wherever her father and her grandfather have been born. And it is actually even now there today, lovingly looked after by her family unit.
http://www.lycfoundation.org/classic.html http://www.lycfoundation.org/classic.html


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
A Late Quartet22/4
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spillede den mellemste af brødrene i The Outsiders?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ