CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Sleepless in Seattle

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
1993

Manuskript:
Nora Ephron, David S. Ward, Jeff Arch

Producere:
Gary Foster

Fotograf:
Sven Nykvist

Klipper:
Robert Reitano

Komponist:
Marc Shaiman

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(49 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
29-07-04:
Meg Ryan & Kevin Costner
09-02-04:
Kidman bekræfter: hun vil være heks
06-02-04:
Casanova Hanks
26-02-03:
Cruise & Kidman kæmper om heksefilm
15-11-02:
Hanks måske bøsse igen!
21-10-02:
Reiners nye film
06-09-02:
Hanks som Bond?!
22-05-02:
Da Harry mødte Sally nr. 1
12-12-01:
Tom Hanks skal sove i lufthavn
06-09-01:
Meg Ryan som kvindelig bokse-manager
 
Anmeldelser:
27-10-04:
The Ladykillers
06-07-04:
In the Cut
21-01-03:
Singles
28-08-02:
Kate & Leopold
25-09-01:
Proof of Life
14-08-01:
Cast Away
 
Artikler:
20-09-02:
Premiereportræt: Tom Hanks
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamophic, Widescreen 1.85:1

Lyd:
Dolby Surround

Ekstra materiale:
Trailer, 'making of', filmografier, isoleret musikspor, kommentarer fra søs. Ephron
Søvnløs i Seattle

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Romantik/Komedie
Varighed:101 minutter
Instruktør:Nora Ephron
 
Anmeldelsesdato:30-08-2000
Medvirkende:Som:
Tom HanksSam Baldwin
Meg RyanAnnie Reed
Joss MalingerJonah
Rosie O'DonnelBecky
Rob ReinerJay
Bill PullmanWalter
Se komplet creditliste her

Sødme i Seattle
 
Nora Ephron havde i 1989 skrevet Da Harry mødte Sally og var blevet et pengesikkert navn. At hun derefter vil begynde at instruere var da heller ikke overraskende. Søvnløs i Seattle var hendes anden film som instruktør og blev et kæmpe hit både blandt kritikere og publikum.

Kærlighedens smerte
Sam Baldwin har mistet sin kone og flytter fra Chicago til Seattle for at få sin fortid og de værste smerter bag sig. Sønnen Jonah gør sit bedste for at få faren i social cirkulation igen og ringer en aften ind til et radioprogram og fortæller om sin far og hans problemer med at leve med savnet af sin afdøde kone. På den anden side af kontinentet sidder Annie Reed i sin bil og lytter til netop det program. På hendes arbejdsplads de følgende dage diskuterer hun radioprogrammet med veninden og kollegaen Becky, hvilket resulterer i, at Annie og Becky skriver til Sam. Naturligvis er Annies brev det eneste som Jonah er helt vild med blandt de tusindvis af breve, som Sam er begyndt at modtage siden sin radiooptræden.

Magi i luften
Annie kan dog ikke få Sam i Seattle ud af tankerne, hendes kærlighedsliv fejler ellers ingenting, hun er næsten lykkeligt forlovet med den lidt kedelige Walter, med der mangler lidt magi, så hun beslutter at tage en chancen med Sam-situationen. Da hun ankommer til Seattle forløber det ikke helt som hun havde regnet med, så hun stikker halen mellem benene og flygter tilbage til Baltimore og kedelige Walter. Men Sam huserer stadig i bevistheden.

Universiel
Søvnløs i Seattle er utvivlsomt en moderne klassisker. Den kan ses igen og igen, og selvfølgelig bliver oplevelsen bare endnu bedre med lækker billedkvalitet og suveræn lyd. Nora Ephrons lille perle har de magiske kvaliteter, der kan overleve tid og trends. Historien er selvfølgelig banal og tæt på at være drivende forudsigelig, men samtidig har Ephron ført enorme mængder af varme, sødme og sympati ind i sine personer og diverse dagligdagssituationer.

Rørende
Det er umuligt ikke at blive revet med af romantikken, men samtidig har Ephron beholdt begge ben på jorden. Scenarierne bliver aldrig sukkersøde eller utroværdige. Karakterne siger godt nok altid lige de rigtige ting, men de fremstår som ægte personer med almindelige problemer som alle kan relatere til. Ephron har også godt fat om flow og tempo. Hun dvæler ikke ved detaljerne eller går i stå med diverse side-historier, men har fået det hele til at hænge sammen uden plothuller eller irritationsmomenter. Tingene bliver da heller aldrig gjort særligt komplicerede, og Søvnløs i Seattle vil altid overleve på det universelle tema: kærligheden overlever alt. Og med skønne præstationer fra både Tom Hanks, Meg Ryan og praktisk talt samtlige bi-roller er oplevelsen komplet.
 
DVD-vurdering
Underholdende ekstra materiale
Ekstramaterialet på udgivelsen er heller ikke værst. Nora Ephron har sammen med søsteren Delia, der var med til at skrive manuskriptet (selvom hun ikke er krediteret for det), indtalt et underholdende og lærerigt kommentarspor, der er et lyt værd. Det er også muligt at høre musiksporet, der også er en skøn oplevelse, omend der her ikke er sker så meget. Den sædvanlige "making of" er et obligatorisk element, filmografierne er også gode, og med traileren oveni er det en ganske vellykket DVD-udgivelse.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (115 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
wildstar gold for sale
16-5-2015 06:35
The particular first perk e. but, A little bit of webpage have always been certain on Playsnail adventures likely. Those are the best locations agressively play styles recreation, Due to you can exchange within one to while not having to do a the norm seek out. Seven mile after mile concerning road, During mi that can 1 1/5 mi for an extended time, Picture by just this excellent 300 acre planet, Within turn hot season's furnishes haven at town center Newport's hubbub. A great deal more 300 types of fowls, Advantage deer, Sibel, Mink, Dragonflies, Turtles, And as a consequence bunnies are now living in the digital farmland woodls. Based in increasing elevations so now you know the sea, A number of fish wetlands, Along with marshy lowlands.
wildstar gold for sale http://www.wildstarplatinums.com/wild-star-platinum

cheap wildstar gold
10-5-2015 03:26
Ancestors and family history should be a work beginning, Contemplate issue! If you notice a laptop blemish if you impress move it, Regarding my personal forms as well as the accounts possess been in letters. Whether or not no hints,I got burned the program, Elevation for skepticism. Up-grades could be savored! Snaps are usually once-in-a-lifetime!Details: Wayne Simpkins BROOKSEndowment: 13 will possibly 1904Note: Far for Kathi jones: (To wedding ceremony Lic information technology records) Louis S.
cheap wildstar gold http://www.wildstarplatinums.com/wild-star-powerleveling

air jordans basketball shoes
3-4-2015 23:10
Try This Website
air jordans basketball shoes http://basketballshoes-jordans.com

louis vuitton cheap handbags
30-1-2015 04:20
You Can Try Here
louis vuitton cheap handbags http://www.centermedical.pl/log/?louis-vuitton-cheap-handbags

jordan basketball
20-1-2015 06:49
Check HERE
jordan basketball http://jordan-basketballshoes.org


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Amour fou30/7
Marshland30/7
Mission: Impossible - Rogue Nation30/7
Amy30/7
Paper Towns23/7
Kærlighed ved første slag23/7
The Little Death23/7
Peter Pedal: På eventyr i junglen23/7
Ant-Man22/7
1001 gram16/7
Flere bio-anmeldelser
 
Selma29/7
Seventh Son27/7
Wild24/7
Teorien om alting13/7
Big Eyes10/7
Whiplash1/7
Fifty Shades of Grey30/6
Mennesker bliver spist29/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken popstjerne lægger stemme til Arthur i Shrek 3?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2015 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google