CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Sleepless in Seattle

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
1993

Manuskript:
Nora Ephron, David S. Ward, Jeff Arch

Producere:
Gary Foster

Fotograf:
Sven Nykvist

Klipper:
Robert Reitano

Komponist:
Marc Shaiman

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(49 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
29-07-04:
Meg Ryan & Kevin Costner
09-02-04:
Kidman bekræfter: hun vil være heks
06-02-04:
Casanova Hanks
26-02-03:
Cruise & Kidman kæmper om heksefilm
15-11-02:
Hanks måske bøsse igen!
21-10-02:
Reiners nye film
06-09-02:
Hanks som Bond?!
22-05-02:
Da Harry mødte Sally nr. 1
12-12-01:
Tom Hanks skal sove i lufthavn
06-09-01:
Meg Ryan som kvindelig bokse-manager
 
Anmeldelser:
27-10-04:
The Ladykillers
06-07-04:
In the Cut
21-01-03:
Singles
28-08-02:
Kate & Leopold
25-09-01:
Proof of Life
14-08-01:
Cast Away
 
Artikler:
20-09-02:
Premiereportræt: Tom Hanks
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamophic, Widescreen 1.85:1

Lyd:
Dolby Surround

Ekstra materiale:
Trailer, 'making of', filmografier, isoleret musikspor, kommentarer fra søs. Ephron
Søvnløs i Seattle

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Romantik/Komedie
Varighed:101 minutter
Instruktør:Nora Ephron
 
Anmeldelsesdato:30-08-2000
Medvirkende:Som:
Tom HanksSam Baldwin
Meg RyanAnnie Reed
Joss MalingerJonah
Rosie O'DonnelBecky
Rob ReinerJay
Bill PullmanWalter
Se komplet creditliste her

Sødme i Seattle
 
Nora Ephron havde i 1989 skrevet Da Harry mødte Sally og var blevet et pengesikkert navn. At hun derefter vil begynde at instruere var da heller ikke overraskende. Søvnløs i Seattle var hendes anden film som instruktør og blev et kæmpe hit både blandt kritikere og publikum.

Kærlighedens smerte
Sam Baldwin har mistet sin kone og flytter fra Chicago til Seattle for at få sin fortid og de værste smerter bag sig. Sønnen Jonah gør sit bedste for at få faren i social cirkulation igen og ringer en aften ind til et radioprogram og fortæller om sin far og hans problemer med at leve med savnet af sin afdøde kone. På den anden side af kontinentet sidder Annie Reed i sin bil og lytter til netop det program. På hendes arbejdsplads de følgende dage diskuterer hun radioprogrammet med veninden og kollegaen Becky, hvilket resulterer i, at Annie og Becky skriver til Sam. Naturligvis er Annies brev det eneste som Jonah er helt vild med blandt de tusindvis af breve, som Sam er begyndt at modtage siden sin radiooptræden.

Magi i luften
Annie kan dog ikke få Sam i Seattle ud af tankerne, hendes kærlighedsliv fejler ellers ingenting, hun er næsten lykkeligt forlovet med den lidt kedelige Walter, med der mangler lidt magi, så hun beslutter at tage en chancen med Sam-situationen. Da hun ankommer til Seattle forløber det ikke helt som hun havde regnet med, så hun stikker halen mellem benene og flygter tilbage til Baltimore og kedelige Walter. Men Sam huserer stadig i bevistheden.

Universiel
Søvnløs i Seattle er utvivlsomt en moderne klassisker. Den kan ses igen og igen, og selvfølgelig bliver oplevelsen bare endnu bedre med lækker billedkvalitet og suveræn lyd. Nora Ephrons lille perle har de magiske kvaliteter, der kan overleve tid og trends. Historien er selvfølgelig banal og tæt på at være drivende forudsigelig, men samtidig har Ephron ført enorme mængder af varme, sødme og sympati ind i sine personer og diverse dagligdagssituationer.

Rørende
Det er umuligt ikke at blive revet med af romantikken, men samtidig har Ephron beholdt begge ben på jorden. Scenarierne bliver aldrig sukkersøde eller utroværdige. Karakterne siger godt nok altid lige de rigtige ting, men de fremstår som ægte personer med almindelige problemer som alle kan relatere til. Ephron har også godt fat om flow og tempo. Hun dvæler ikke ved detaljerne eller går i stå med diverse side-historier, men har fået det hele til at hænge sammen uden plothuller eller irritationsmomenter. Tingene bliver da heller aldrig gjort særligt komplicerede, og Søvnløs i Seattle vil altid overleve på det universelle tema: kærligheden overlever alt. Og med skønne præstationer fra både Tom Hanks, Meg Ryan og praktisk talt samtlige bi-roller er oplevelsen komplet.
 
DVD-vurdering
Underholdende ekstra materiale
Ekstramaterialet på udgivelsen er heller ikke værst. Nora Ephron har sammen med søsteren Delia, der var med til at skrive manuskriptet (selvom hun ikke er krediteret for det), indtalt et underholdende og lærerigt kommentarspor, der er et lyt værd. Det er også muligt at høre musiksporet, der også er en skøn oplevelse, omend der her ikke er sker så meget. Den sædvanlige "making of" er et obligatorisk element, filmografierne er også gode, og med traileren oveni er det en ganske vellykket DVD-udgivelse.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Ninjaen
20-3-2007 14:06
Kan flimen købes på nettet

Claus
16-8-2006 13:30
Prøv at ringe til filmkæden ved krydset frederikssundsvej/frederiksborgvej. De har alt.

pia højrup ( xazal@sol.dk )
16-8-2006 12:12
HJÆÆÆLP....Hvor kan jeg købe filmen "søvnløs i seattle" ??


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Arrival1/12
Udyret og hans lærling1/12
Hunt for the Wilderpeople1/12
Min far Toni Erdmann1/12
Bad Santa 21/12
Truman: Venner for livet24/11
Allied24/11
Undercover24/11
Indignation24/11
Dagen i morgen17/11
Flere bio-anmeldelser
 
Central Intelligence22/11
Ice Age: Den vildeste rejse21/11
Money Monster14/11
Independence Day 2: Resurgence11/11
Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows31/10
X-Men: Apocalypse20/10
The Neon Demon18/10
Den lille prins17/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket dyr optræder IKKE i Disneys tegnefilm Junglebogen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2016 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google