CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Waar is het paard van Sinterklaas?

Produktionsland:
Holland

Produktionsår:
2007

Manuskript:
Mischa Kamp

Producere:
Burny Bos
Michiel de Rooij
Sabine Veenendaal

Fotograf:
Jasper Wolf

Klipper:


Komponist:
Johan Hoogewijs

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Øst for Paradis

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(5 stemmer)

Links
Filmens officielle hjemmeside

Læs også...
Anmeldelser:
16-11-07:
Winkys Hest
 


Hvor er Winkys hest?

Anmeldt af:Henrik Østergaard
Genre:Drama
Varighed:83 minutter
Instruktør:Mischa Kamp
 
Premieredato:07-11-2008
Medvirkende:Som:
Ebbie TamWinky Wong
Hanyi HanMor Wong
Aaron WanFar Winky

Winky smelter hjerter igen
 
Det er et kærkomment gensyn med den lille kinesisk-hollandske pige Winky, for dem som havde fornøjelsen af at se den glimrende hollandske børnefilm Winkys Hest i de danske biografer sidste år. Fornemt og ukunstlet formidlede den film integrationstemaer i børnehøjde, som kun få film er forundt. Og med den lidt mere dramatiske titel Hvor er Winky Hest? er der her i toeren lagt i kakkelovnen til endnu flere kvaler for vores lille Winky.


Copyright:
Øst for Paradis
En pille mod stress
Winky sætter stadig synsvinkel og tempo, og det kan være en svær pille at sluge for de mest stressede forældre. Til gengæld kan denne pille netop være den rette medicin. Vi kommer ind et stykke tid efter den forrige film sluttede. Julemanden – eller retteligt Sankt Nikolas eller Sinterklaas, som han hedder her i Holland – er taget tilbage sammen med Zwarte Peet til sit hjemland Spanien, og Winky passer imens hans hest Amerigo i Holland. Hun elsker at strigle den store hest, og da hun til sin fødselsdag får lov af sin mor og far til at få rideundervisning for første gang, er hun sikker på, at det skal være på Sankt Nikolas hest. Hun må dog nøjes med den lille pony ’Naf Naf’. En skuffet Winky kan dog ikke helt nære sig, og det går selvfølgelig galt, da hun tager den store hvide hoppe ud på egen hånd.

Winky op på hesten
Integrationstemaet fra første film får en ferm og oplagt drejning, da Winky får sig en ny ven i en forskræmt dreng i indianertøj, der som nytilflytter i anderledes tøj, er et let mobbeoffer for de andre drenge i klassen.
Uden de store overraskelser (for et voksent publikum) går dette klassiske eventyr sat i en hollandsk hverdag fra godt til dårligt og tilbage igen, mens eviggyldige emner som at tage ansvar for egne handlinger, indrømme fejl, venskab og loyalitet smukt og elegant sættes i spil. Alt i alt, lærer Winky, at falder man ned, må man bare op hesten igen. Spæde barneskridt mod voksenlivet.

Knuselskelig charme
Hvor er Winkys hest? holder fint tonen fra sin forgænger. Hyggelig og rørende samt med et godt blik for og tro mod børns naive, men alligevel krystalklare syn på verden. Så kan man i sit stille voksen sind ærgre sig over, at man i den danske version ikke har valgt at beholde formen fra sidste gang, hvor de originale hollandske stemmer var bevaret i baggrunden, og 6-årige Winky med dansk stemme var filmens altdominerende fortæller. Denne gang taler alle dansk. Lidt af den nostalgiske og nærværende stemning, der vækkede minder om Thomas Windings mange "Fjernsyn for dig"-programmer, er ligesom væk.
Som i den første film er skuespillet gennemgående godt. Selv af børnene – og især den unge Ebbie Tam som Winky, er så troværdig og knuselskelig, at man ikke kan andet end at lade sig charmere blød i knæene. Som titlen ansporer er der mere dramatik og flere forviklinger denne gang, og det synes passende for den lidt ældre Winky – og for de tilsvarende anelse ældre fans af den første film.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
milana
13-11-2009 16:43
milana


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Peter Kanin22/3
Montparnasse Bienvenüe22/3
Hver dag22/3
You Were Never Really Here22/3
Pacific Rim Uprising22/3
Tomb Raider15/3
Loving Vincent15/3
Så længe jeg lever8/3
Death Wish: En mand ser rødt8/3
120 slag i minuttet8/3
Flere bio-anmeldelser
 
Blade Runner 20492/3
The Snowman16/2
Kingsman: The Golden Circle13/2
Mother!12/2
The Big Sick9/2
It2/2
American Made22/12
Dunkirk21/12
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem lægger stemme til den vise kung fu-mester Shifu i Kung Fu Panda?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google