CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Get Smart

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2008

Manuskript:
Tom J. Astle, Matt Ember

Producere:
Michael Ewing
Alex Gartner
Andrew Lazar
Charles Roven

Fotograf:
Dean Semler

Klipper:
Richard Pearson

Komponist:
Trevor Rabin

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Warner Home Video

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(17 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
19-10-12:
Journey 2 the Mysterious Island
08-02-12:
Crazy, Stupid, Love
06-09-11:
Fast & Furious 5
17-08-10:
Date Night
06-03-09:
Bride Wars
25-12-08:
The Yes Man
19-08-08:
Min brors kæreste
02-12-07:
Du Almægtige, Evan
27-11-07:
Becoming Jane
13-03-07:
Little Miss Sunshine
14-03-06:
Broken Flowers
12-09-05:
Be Cool
14-02-05:
Magiske Ella
25-10-00:
Englænderen
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 1.78-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Featuretter, udgave af filmen med slettede scener
Get Smart

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Action, Komedie
Varighed:105 minutter
Instruktør:Peter Segal
 
Anmeldelsesdato:08-01-2009
Medvirkende:Som:
Steve CarellMaxwell Smart
Anne HathawayAgent 99
Dwayne JohnsonAgent 23
Alan ArkinThe Chief
Terence StampSiegfried
Bill MurrayAgent 13

Respektfuld spoof?
 
Gummiansigtet over gummiansigterne, Bill Murrays, herlige cameo midtvejs i Get Smart efterlod mig med en bittersød smag i munden. I sig selv en fin, lille scene, hvor Maxwell Smart (Steve Carell) møder Agent 13 (Bill Murray) udstationeret på en uriaspost af rang: En art dørvogter gemt – tydeligvis i årevis – inde i et udhulet træ! Smart møder Agent 13, Agent 13 kniber en tåre over sin isolation og Smart forlader ham på akavet vis. Det er ovre før det begyndte. En scene på under et minut, men alligevel én, der såede et usikkerhedens frø.
I hvert fald hos denne anmelder. Jeg kunne simpelthen ikke lade være med at tænke: Hvad nu, hvis Bill Murray havde været i centrum? Hvad nu, hvis den livstrætte klovn – som Murray har perfektioneret fra Rushmore og frem – frem for den kærlige tumpe havde været omdrejningspunktet?


Copyright:
Sandrew Metronome
CONTROL og KAOS
Og en kærlig tumpe er præcist, hvad Maxwell Smart er. Ven med snarere end charmør af pigerne, sløv snarere end rap i replikken. Gemt bag et skrivebord, og tvunget til at se de andre agenter, bl.a. den svulmende muskel Agent 23 (The Rock), føre sig frem. Der er ikke meget "Smart, Maxwell Smart" og martinis "shaken not stirred" her.
Men så. Lige pludselig. CONTROL-agenternes base overløbes, og KAOS-forbryderne (ført an af Siegfried, en kølig Terence Stamp) melder sig – efter årevis stilhed – på banen. Et nyt og for KAOS ukendt ansigt er nødvendigt: Maxwell Smarts ansigt. Han er dog ikke helt alene. Ved hans side den unge, smukke Agent 99 (Anne Hathaway).

Solid action
Get Smart er baseret på tv-serien af samme navn, der kørte 1965-1970 og skabt af bl.a. Mel Brooks, men fremstår trods sin alder overraskende moderne. Det er tættere stram Hot Fuzz-agtig pastiche end det er spøg-og-skæmt-overspækket Høj Pistolføring-spoof. Eller udtrykt anderledes: Der kæles snarere end peges af genren.
De mange actionscener er professionelt sat op, velkoreograferede, fyldt med stunts og, en smule overraskende, ofte svært intense. Især én af de bedste dansedueller siden Zoolander er mindeværdig. Men den står bestemt ikke alene. Der er knald på. I hvert fald når filmen først er kommet i gang. Den første halve time med introduktion af agent på agent, med al for omstændelig introduktion af gadget- og agentikonografi (vi kender godt til alt-i-én-schweizerknive og agenthuler under jorden, tak!) trækker ned.


Copyright:
Sandrew Metronome
God balance, god kemi
Derefter går det dog støt fremad, og især i midterste akt går action og komedie i spænd. Det er ikke bare her, at forholdet mellem Carrells bløde klovn og Hathaway kølige babe slår gnister, men også her, at de overkarikerede KAOS-forbrydere kommer til sin ret. Findes der – måske fraregnet Kingsley i Sexy Beast – et mere modbydeligt britisk svin end Terence Stamp?
Vilde biljagter og mano-a-mano-slåskampe følger hinanden som perler på en snor, kun afbrudt af små skæve intermezzoer, som når Smart og Agent 99 – begge med feminin ynde! – smyger og sniger, kravler og kraftspringer forbi et sikkerhedssystem med laserstråler.
Et stort 3-tal? Måske, ja. Men altså: Bill Murray og – i en herligt kæk epilog – Patrick "The Tick" Warburton. Det skal næsten ses.
 
DVD-vurdering
På trods af at udgivelsen er spredt over 2 dvd'er, så er indholdet sørgeligt tyndt. Filmen kan afspilles i to udgaver - hvor den ene blot er filmen med en række slettede og alternative scener indsat undervejs. Og da dette er den eneste måde, man kan se disse scener på, er det højst tvivlsomt, om man nogensinde får gjort det.

På udgivelsens anden skive ligger en række helt kortfattede featuretter, som man ærlig talt lige så godt kunne have været foruden. Over én kam er der tale om underholdning over indhold.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
A Late Quartet22/4
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem finder man ikke på Ønskeøen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ