Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Happy-Go-Lucky

Produktionsland:
England

Produktionsr:
2008

Manuskript:
Mike Leigh

Producere:
Simon Channing-Williams

Fotograf:
Dick Pope

Klipper:
Jim Clark

Komponist:
Gary Yershon

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributr:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(15 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
22-01-09:
Oscar-nomineringerne 2009
11-12-08:
Golden Globe-nomineringerne
16-02-08:
Guldbjørn til brasiliansk film
 
Anmeldelser:
21-03-12:
Submarine
04-01-12:
Det stærke køn - We Want Sex
14-06-11:
Another Year
13-10-05:
Vera Drakes hemmelighed
20-05-03:
All or Nothing
20-02-01:
Topsy-Turvy
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2.35-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
2 featuretter
Happy-Go-Lucky

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Komedie, Drama
Varighed:113 minutter
Instruktr:Mike Leigh
 
Anmeldelsesdato:05-03-2009
Medvirkende:Som:
Sally HawkinsPoppy
Alexis ZegermanZoe
Andrea RiseboroughDawn
Samuel RoukinTim
Sinead MatthewsAlice
Kate O'FlynnSuzy

Kunsten at være lykkelig
 
De mørke skyer, der lå som et vådt, klamt tæppe henover forstæderne i All or Nothing er gledet væk. De kulsorte skygger, der kastede sig meterlange og tunge ind gennem vinduerne i Naked er jaget væk af lyset.
Britiske Mike Leigh, der lige siden sin debut i start-70’erne har været synonym med den britiske kitchen sink realism – teenagepiger bollet tykke af vrede, unge mænd med udtalt had til maskinen, til "the man" – har skiftet galde med glæde. I hvert fald for en kort stund.


Copyright:
Sandrew Metronome
Et lysglimt i mørket
Happy-Go-Lucky er dog ikke så meget Mike Leighs, som det er Sally Hawkins’ film. I rollen som den 30-årige solsikke Poppy, ubebyrdet af mand, børn og dén slags, og med en ukuelig tro på menneskets fundamentalt gode karakter, er hun altoverskyggende – eller rettere altoverstrålende. Hun ganske enkelt springer og griner sig vej i gennem livet. Med "a pep in her step", som briterne ville sige.
Tilsyneladende uden besvær, men også kun tilsyneladende. Det er ikke problemfrit at anskue livet frit for problemer. Både over for veninden Zoe, søsteren Suzy, børnene hun underviser, og sågar den arrige kørerlærer, Scott (Eddie Marsan) stråler hun af overskud. Hun er den, der leverer joken, når stemningen presser, det velmente ord, når livets last bliver for tung at bære.

Hun tager kørekort, går til danseundervisning, hjælper hendes elever med personlige problemer, og finder – midt i det hele – tid til alle omkring hende. "You can't make everybody happy", indskyder Zoe. "There's no harm in trying, is there?", lyder svaret.
Hun lever simpelthen livet. Fra dag til dag, øjeblik til øjeblik. Bag hvert et smil og hver en ytring, fornemmer man gnisten. Poppy er et lykkeligt menneske.

Livet i detaljen
Det fjerner naturligvis spændings- og usikkerhedselementet. Kun i møderne med den smålige, pessimistiske Scott udfordres Poppys optimisme. Og sjældent problematiseres den. Det optimisme menneskes risiko for at få sin illusion skudt ned af den pessimistiske (realistiske?) udforskes ikke.
Men det gør heller intet. Happy-Go-Lucky er et øjebliksbillede af et sind så lyst, at det kunne gennembryde selv den grimmeste, mest opvaskevandslignende grå himmel. Det er ikke fordi, Happy-Go-Lucky ikke vil noget, ikke kan noget, men snarere qua dens åbne struktur – Poppy har intet tydeligt mål – at nogle seere måske vil føle sig snydt. Hvorfor sker der ikke noget? Hvad vil hun? Hvor er vi på vej hen?
Som Poppy siger til sidst: "You keep on rowing, and I'll keep on smiling." Det er hverken målet eller vejen dertil, men detaljerne, og nydelsen af detaljerne ind i mellem. Det er livet. Det liv, der sker, mens vi har for travlt med at lægge planer.
 
DVD-vurdering
To glimrende featuretter af fornuftig længde. Dels en tur bag kameraet og dels en rigtig god interviewbåret dokumentar om Mike Leighs måde at arbejde med skuespillere og figurer på. Informativ, seriøs og ærlig filmsnak uden det sædvanlige reklamesnak.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Ls alle)
 
ForfatterIndlg
Kenneth McNeil
13-9-2008 17:52
Jeg var i øvrigt - som det forhåbentligt fremgår af teksten? - også tættere på et 5- end et 3-tal.

Det er en befriende tilsyneladende ubesværet film.

Johnny Pepperoni
13-9-2008 11:24
Jeg synes de danskere jeg mødte under Berlin-filmfestivallen sidste år var ret enige om, at dette var den bedste film det år sammen med Boy A... derfor synes jeg det er sært, at filmen får noget lukne anmeldelser, og denne på 4 stjerner er den mest positive overfor filmen, jeg har set indtil nu.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Don Fabijans Bekendelser24/7
Deliver Us from Evil24/7
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Flere bio-anmeldelser
 
The Lunchbox23/7
Marina Abramovic: The Artist Is Present22/7
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
No16/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvorfra stammer udgangsreplikken "I think this is the beginning of a beautiful friendship"?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android