CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Fanboys

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2008

Manuskript:
Ernest Cline, Adam F. Goldberg

Producere:
Evan Astrowsky
Dana Brunetti
Matthew Perniciaro
Kevin Spacey

Fotograf:
Lukas Ettlin

Klipper:
Seth Flaum

Komponist:
Mark Mothersbaugh

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(5 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
07-10-16:
Bad Neighbours 2
24-03-14:
This Is the End
26-11-10:
Overscoring
23-11-09:
Observe and Report
02-06-09:
Zack and Miri Make a Porno
26-11-08:
Star Wars - The Clone Wars
16-01-08:
Knocked Up
18-11-05:
Star Wars Episode 3 - Sith-fyrsternes hævn
14-09-04:
THX 1138
15-11-02:
Star Wars Episode 2 - Klonernes angreb
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1,78:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailers
Fanboys

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Komedie
Varighed:86 minutter
Instruktør:Kyle Newman
 
Anmeldelsesdato:29-09-2009
Medvirkende:Som:
Sam HuntingtonEric
Chris MarquetteLinus
Dan FoglerHutch
Jay BaruchelWindows
Kristen BellZoe
Christopher McDonaldBig Chuck
Se komplet creditliste her

Er dét din Tusindårsfalk – eller er du bare glad for at se mig?
 
Hvis man forstår den selvsatiriske tone i klippet, hvor Kevin Smith bliver betalt af en stor skaldepande, der trækker Jason Mewes pivende "I don't wanna do this anymore" ud fra et offentligt toilet, vil man nyde Fanboys. Hvis man ligefrem selv har diskuteret, hvorvidt Boba Fett er sej eller ej, vil man elske den.
Fanboys er fra fanboys til fanboys. Oprindeligt forfattet af Wars-nørden Ernest Cline tilbage i 1998 ifm. premieren på The Phantom Menace, men først nu – et årti senere – bragt til live.


Copyright:
SF Film
En roadtrip både frem og tilbage
Fortællingen om fire unge nørder, der i 1998 beslutter sig at rejse tværs over USA, bryde ind på George Lucas’ Skywalker Ranch og stjæle en kopi af The Phantom Menace seks måneder før dens biografpremiere, er én lang hyldest og én stor nørdfest.
Hver eneste scene er spækket med diskussioner om alt fra Chewbaccas hjemplanet (Kashyyyk, selvfølgelig) til seksuelle undertoner mellem Leia og Luke. Det er reference på reference – og tilmed nogle gange gemt i en reference!
Fanboys er lige så meget en rejse tilbage til Star Wars-mytologiens nostalgiske kilde, som det er en film om de fire unge fyres rejse frem mod Skywalker Ranch. To rejser i hver sin retning, men med en stærk fællesnævner i form af kulturfænomenet Star Wars, og med indsigt i både nørdethed og nostalgi.

Gæster hér, dér og alle vegne
Forholdet mellem barndomsvennerne Eric, der har opgivet Star Wars og er blevet bilsælger, og Linus, der omvendt har holdt ved Star Wars-manien og føler sig svigtet af Eric, fungerer fint som narrativ fundament, men er dog også kun dét – et fundament.
Snarere end helstøbt film er Fanboys nemlig en serie af optrin drevet af nørdvenlige gæsteoptrædener fra dels Trek- og Wars-universet, dels komikere fra Judd Apatow-generationen: Carrie Fisher (Leia) og William Shatner (Admiral Kirk fra Star Trek) dukker begge op med et bredt smil på munden, lige som også Danny McBride og Seth Rogen (hele tre gange!) gør det.
I én særligt intertekstuel leg optræder Billy Dee Williams (Lando Calrissian fra Wars) som en dommer ved navn Judge Reinhold (skuespilleren, der spiller Rosewood i Frækkere end politiet tillader). Dét er nørdniveauet. Ét niveau, der blot løbende hæves, og kulminerer i bl.a. et verbalt (og fysisk kejtet) slagsmål mellem Trekkies vs. Wars-fans med hån af både Darth Vader, Borgs og sågar Spocks seksuelle tilbøjeligheder!


Copyright:
SF Film
Kun for fans
De mange Apatow-medskyldige er ingen tilfældighed. Sideløbende med nørddyrkelsen med Chewbacca-dørklokker, Vader-ringetoner og andet vanvid (oplagt til en gang "spot 500 referencer"!), fungerer Fanboys nemlig også som moderne amerikansk komedie a la Apatows Superbad med tonsvis af jokes på én gang lærde og latrinære.
Det ene øjebliks vaginajoke afbrydes af en monolog om Tusindårsfalkens tekniske specifikationer før man pludselig igen – via den nærmeste aflange genstande – er tilbage i fallosland. På én gang lige så velformuleret som en universitetsprofessor og lige så lidt moden som dennes 16-årige søn, der netop har opdaget ordet "fæces".
Fanboys yder fanservice – og yder den godt. I hvert fald hvis man er en nørd med interesse i film generelt og Star Wars især. Hvis ikke man er det, kan man til gengæld roligt trække både to og tre stjerner fra karakteren.
 
DVD-vurdering
Kun en bunke trailers?! Skandaløst at netop denne udgivelse ikke har andet at byde på. Der bør findes en slettet scene eller ti....

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Kenneth McNeil
17-5-2009 11:03
Tak for de pæne ord, Hans. :)

Jeg er også tilbage i den kommende uge med spredt verbal fægtning og en omvendt konsekvent lovprisning af "Hunger".

Og derudover kan jeg kun anbefale "Fanboys" endnu en gang. Tro ikke på den sure 1/6-anmeldelse fra Premiere!

Hans Olosen
16-5-2009 21:38
Tusind tak for, at I igen har McNeil tilbage på anmelderpinden.

Så var det alligevel det værd at vende tilbage til jeres site og jeres anmeldelser for en stund.

Allan K.M.
9-5-2009 20:21
En film som Star Wars fans virkelig ikke må snyde sig selv for. En virkelig morsom og genneført pragtfuld parodi.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem er Alan Smithee?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google