CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
X-Men Origins: Wolverine

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2009

Manuskript:
David Benioff

Producere:
Hugh Jackman
John Palermo
Lauren Shuler Donner
Ralph Winter

Fotograf:
Donald McAlpine

Klipper:
Nicolas De Toth
Megan Gill

Komponist:
Harry Gregson-Williams

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(23 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
13-12-08:
Hugh Jackman er årets Oscar-vært
06-10-05:
Nolan gør Bale & Jackman til rivaler
01-06-05:
Instruktør skrider fra X-Men 3
 
Anmeldelser:
03-11-14:
X-Men: Days of Future Past
02-12-13:
The Wolverine
25-07-13:
The Wolverine
27-08-12:
Battleship
13-12-11:
Green Lantern
18-10-11:
X-Men: First Class
18-06-07:
The Prestige
04-06-07:
Scoop
11-12-06:
Superman Returns
24-10-06:
X-Men 3
29-09-04:
Van Helsing
29-09-04:
Timeline
25-11-03:
X-Men 2
05-02-02:
Swordfish
06-03-01:
X-Men
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2,35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Featurette, ekstra scene
X-Men Origins: Wolverine

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action, Thriller
Varighed:103 minutter
Instruktør:Gavin Hood
 
Anmeldelsesdato:13-10-2009
Medvirkende:Som:
Hugh JackmanLogan/ Wolverine
Ryan ReynoldsWade Wilson/ Deadpool
Liev SchreiberVictor Creed/ Sabretooth
Dominic MonaghanBarnell Bohusk/ Beak
Lynn CollinsSilver Fox
Danny HustonWilliam Stryker
Se komplet creditliste her

The Passion of Wolverine
 
Den første X-Men-film fra 1999 var et af de tidlige startskud til den bølge af tegneseriefilmatiseringer, som op gennem det nye årtusinde har sat sit markante præg på listerne over indtjeningsrekorder. Bryan Singers stærke film blev gjort endnu bedre i fortsættelsen, og om end kvaliteten føltes dalende i Brett Ratners anderledes kommercielt anlagte 3’er, så var serien fuldt etableret og kommercielt forsvarlig.


Copyright:
Fox Film
I stedet for at fortsætte serien med fortællinger om mutanternes kamp mod ikke kun de mennesker, der konstant kæmper for at udrydde dem, men også mod hinanden som de er delt i to lejre omkring henholdsvis det ondes og det godes tjeneste, så har man i denne fortsættelse af universet taget samme drejning som så mange andre superhelteserier har været igennem – man starter forfra, helt forfra. Under fællestitlen X-Men Origins er det hensigten, at vi skal følge en række af de centrale figurers oprindelse og på den måde i flere gennemløb føres frem til det punkt, hvor vi møder dem første gang i den centrale trilogi.

Wolverine-figuren er oplagt som hovedperson i det etablerende afsnit i denne række af skabelseshistorier, da han altid har været seriens kerne, og fordi man i Hugh Jackman har en skuespiller, der om nogen har taget rollen til sig. Stort set ukendt, da han i 1999 fik sit internationale gennembrud, og i dag – 10 år senere – en Hollywood-stjerne af helt klassisk tilsnit, som allerede har haft den store ære at være vært for filmbyens største filmfest – Oscar-uddelingen. Han er også producer på filmen og har dermed haft solid indflydelse på det endelige resultat. Og hvad er det så, man vil med X-Men Origins: Wolverine? Hvor trilogiens to første film lagde vægt på den sociale kommentar, som lå i mutanternes marginalisering i samfundet, så er det nu legesygen, de kommercielle muligheder og bredden, som er i højsædet. Origins-serien er som skabt til at maksimere eksponeringen af letgenkendelige figurer i et stort merchandise-setup – og man skal ikke blive forundret, hvis Jærvens læderjakke og fyldige hårpragt dominerer billedet i den lokale legetøjsforretning i den kommende tid.


Copyright:
Fox Film
Valget af instruktøren Gavin Hood så på papiret interessant ud. Oscarvinder for det sydafrikanske Tsotsi og bestået på amerikansk grund med dramaet Rendition. Her har han dog fået fodlænker på af Jackman & Co., og argumenterne om, at Wolverine og Tsotsi havde en lang række karaktertræk til fælles, virker mere søgte end retvisende. Hood har da også været gennem flere kreative slagsmål omkring filmen – i en sådan grad at veteranen Richard Donner var inde over den afsluttende proces og dermed har kvalificeret til en producerkreditering for sin indsats.

Vi åbner i Canada i 1845. Det er koldt, og en lille dreng ligger uhelbredeligt syg. Hans halvbror står ved hans side, og da de efter lidt tumult må tage flugten sammen, knytter de et alliance, som vi under indledningsteksterne følger op gennem samtlige væsentlige krige i amerikansk historie frem til tiden efter Vietnam. De to knægte ældes indtil ca. 30’erne og ændrer sig ikke derefter – de er nemlig mutanterne Logan og Victor og under udvikling til at blive Wolverine og Sabretooth. Deres broderforhold er nerven i filmen. Båndet mellem dem er stærkt, men modsætningerne vokser, og da Logan i protest forlader den særlige enhed af mutanter, som den barske general Stryker har sammensat, forvandles broderbåndet til et fjendskab. Logan tager tilbage til Canada og slår sig ned som skovhugger med en lækker kæreste, men en dag vender fortiden tilbage.

Fans kender forhistorien, men nye tilskuere kan sagtens begynde her. Logans kamp for at holde sin indre Wolverine i ave holder kun, indtil han gennemskuer det komplot, der truer hans artsfæller – så må vilddyret slippes løs for at sikre, at retfærdigheden sker fyldest, og det er forventeligt kulørt og underholdende iscenesat. Det har været en klar prioritet, at filmen skal være tilgængelig for selv de små, så trods et utal af drab rummer filmen ikke en dråbe blod, og kameraet kigger dydigt væk, når virkeligheden bliver for skræmmende. Det stemmer godt overens med en ambition om at underholde, men man savner den større alvor fra Bryan Singers første film.

En lang række figurer introduceret, både mutanter vi har mødt før – naturligvis blot i yngre udgaver – men også en række af de hidtil forbigåede navne får her plads. The Blob, Gambit og Deadpool gør alle deres kortfattede entré, men ordentligt integreret i historien bliver de aldrig. Dertil er vi for fokuseret på trekantsdramaet mellem brødrene og den gale general. Desværre er X-Men Origins: Wolverine også bundet af, at vi i slutbilledet skal nå frem til et helt bestemt punkt, nemlig der hvor vi første gang mødte Wolverine i begyndelsen af den første X-Men. Her sad han desillusioneret og småfordrukken på en bar i Canada uden at vide, hvor han selv stammede fra, og hvis man bliver til efter rulleteksterne er det præcis dér, vi slutter. Det sætter manuskriptforfatterne på en hård opgave i filmens rodede sidste tredjedel, hvor figurer skal introduceres, plottet skal afvikles og vores figur skal både skabes og nulstilles til det oprindelige udgangspunkt.

Det havde ganske givet klædt Hood, Jackman og de andre ansvarlige at forholde sig lidt lettere til trilogien og i stedet have opprioriteret en tilfredsstillende afslutning på Wolverines kulørte lidelses- og skabelsesberetning. X-Men Origins: Wolverine er endt som et uforpligtende, men også unødvendigt forsøg på at give figuren en dybde, som den egentlig allerede havde i den oprindelige trilogi, og hvis de øvrige Origins-film anlægger samme strategi, så kan det ende som en ørkesløs tilfredsstillelse af simple kommercielle behov og en svindende fanskares umættelige trang til alt med X-Men-navnet på.
 
DVD-vurdering
Der er ikke meget at komme efter på denne dvd. Et sølle bag kameraet-indslag og en ekstra scene. Fans af X-Men fortjener mere, især forbi Wolverine jo ikke ligefrem er en upopulær figur. Lad os håbe der siden hen bliver sendt en federe udgivelse på gaden.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (327 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
Buster
26-11-2015 09:19
I work with computers http://www.irondalecafe.com/history/ actos 40 mg
For the July 11 study in the Journal of the National Cancer Institute, researchers analyzed the data on 834 men diagnosed with prostate cancer and compared them to a random sample of 1,393 taken from the SELECT trial.

Vicente
26-11-2015 09:19
About a year http://www.irondalecafe.com/history/ is there a generic for actos The researchers made a striking finding: The U.S. middle class, long the world’s embodiment of optimism and upward mobility, today is telling a very different story. The chief preoccupation of middle-class Americans is not the dream of getting ahead, it is the fear of falling behind.

Jonas
26-11-2015 09:19
Sorry, I ran out of credit http://www.pharafina.com/innovation buy albenza online On this week's Daily News Fifth Yankees Podcast, Mark Feinsand chats with Yankees reliever Dave Robertson about Mariano Rivera's bad week, what it's been like in the clubhouse since A-Rod returned and Robertson's "Power of 2" contest with Red Sox pitcher Ryan Dempster.

Colton
26-11-2015 09:19
I'm retired http://www.acrissul.com.br/noticias fluticasone nose spray Revenue in 2010 was $28.3 million. Last year it was $316.9 million and for just half of 2013 it has risen to $253.6 million. Revenue is forecast to hit $583m for the full-year 2013, increase to $950m in 2014, and reach around $1.33bn in 2015.

Morris
26-11-2015 09:18
Could you tell me my balance, please? http://www.irondalecafe.com/history/ generic pioglitazone Last year the largest number of refugees worldwide - 2.6 million in 82 countries - were from Afghanistan, according to a report released by the United Nations in June. Afghanistan has been the main source of refugees for over three decades with numbers fluctuating from 500,000 in 1979 to more than 6.3 million at the peak of the conflict in 1990. Ninety-five percent of Afghan refugees are in Pakistan and Iran, where many of them live in squalid camps.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Fifty Shades of Black4/2
Den danske pige4/2
Ex Machina4/2
Brødre [2015]3/2
1864 - brødre i krig1/2
The Big Short28/1
Tordenskjold & Kold28/1
Motley's Law27/1
The Revenant21/1
Krop & sjæl21/1
Flere bio-anmeldelser
 
The Gift8/2
Tavshedens labyrint5/2
Trainwreck2/2
Den franske forbindelse1/2
Maze Runner: Infernoet29/1
No Escape25/1
Phoenix22/1
Hitman: Agent 4719/1
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Efter hans død dukkede der ikke mindre end 12 efterlignere op i Hong Kong-film – heriblandt Bruce Rhe, Bruce Leong, Bruce Le, Conan Lee, Dragon Lee, Rocky Lee, Bronson Lee, Tarzen Lee og Bluce Ree. Men hvad var legendens navn?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2016 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google