CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
G.I. Joe: The Rise of Cobra

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2009

Manuskript:
Stuart Beattie, David Elliot, Paul Lovett

Producere:
Lorenzo di Bonaventura
Bob Ducsay
Stephen Sommers

Fotograf:
Mitchell Amundsen

Klipper:
Bob Ducsay
Jim May

Komponist:
Alan Silvestri

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(22 stemmer)

Links
Filmens officielle hjemmeside

L�s ogs�...
Anmeldelser:
12-08-13:
G.I. Joe: Gengældelsen
07-04-11:
I morgen da krigen brød ud
12-04-10:
Horsemen of the Apocalypse
18-11-08:
Smart People
20-06-08:
Stop Loss
05-02-08:
The Lookout
14-08-07:
Brick
15-06-07:
Mysterious Skin
01-06-05:
Flight of the Phoenix
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2.40-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, Dolby Stereo 2.0

Ekstra materiale:
Kommentarspor, featuretter
G.I. Joe

Anmeldt af:Henrik Østergaard
Genre:Action, Adventure
Varighed:113 minutter
Instruktør:Stephen Sommers
 
Anmeldelsesdato:26-01-2010
Medvirkende:Som:
Channing TatumDuke
Marlon WayansRipcord
Sienna MillerThe Baroness
Dennis QuaidGeneral Hawk
Christopher EcclestonMcCullen
Joseph Gordon-LevittCobra Commander
Se komplet creditliste her

Legetøjskrig
 
Så er der dømt benhårde soldaterløjer direkte fra legeværelset. Men heltene fra legetøjsbutikken døjer gevaldigt med at mønstre den adrenalinpumpende action, der må siges at være minimumskravet til denne slags film, og som lignende film som Star Trek og Transformers var langt mere leveringsdygtige i.


Copyright:
UIP
G.I. Joe er baseret på Hasbros kendte plastiklegetøj, der her i Europa også er kendt som Action Force eller Action Man. En serie action-figurer som mange raske drenge har leget med, og som i tidens løb har mundet ud i alt fra t-shirts, sengetøj og videospil til tegnefilm og tegneserier. Og nu altså også en film med alt hvad Hollywood-maskineriet kan trække af high tech våben, eksplosioner, macho mænd bevæbnede til tænderne og lækre damer i tætsiddende trikoter – samt en historie, der på ingen måde giver mening eller strengt taget er nødvendig for underholdningsværdien.

Vi bevæger os naturligvis fra den ene kendte kulisse på jordkloden til den anden (der kun venter på at blive smadret), når vi, som i legetøjsserien, er i selskab med flokken af regulære Joes: En multinational elite enhed, der hvis nok hører under det amerikanske militær, "De stiller op, når alt andet fejler", får vi hurtigt at vide. Ledet af General Hawk tæller teamet den sorte ninja Snake Eyes, smukke Scarlett, som vi får at vide er lidt af et geni (og kan tale keltisk!), våbeneksperten Heavy Duty, teknikeksperten Breaker og generalens personlige assistent Courtney 'Cover Girl' Kreiger, som heldigvis hurtigt får en kniv i ryggen, for den tøs kunne da slet ikke spille skuespil. Til temaet tilslutter sig de to ærkeamerikanske soldater, den sorte – og derfor 'comic relief' – Ripcord, og den egentlige hovedperson, Duke. En fåmælt og hærdet soldat med et vovemod som ingen anden. Altså en vaskeægte american hero.


Copyright:
UIP
Teamet skal lokalisere de såkaldte "nanomites", et tophemmeligt våben opfundet af den skotske våbenhandler James McCullen, der stjæler det tilbage fra dem, han solgte det til og planlægger at bruge det til at overtage verden. Han er nemlig vred over (som en rigtig skotte?), at et medlem af hans klan for flere århundreder siden blev udsat for en fornærmelse. Til hans hjælp har han det såkaldte Cobra team, der som et spejl af de gode består af den hvide ninja Storm Shadow, endnu en smuk kvinde i latex, lejemorderen The Baroness, lejesoldaten Zartan og den vansirede The Doctor, der gemmer på sine helt egne hemmeligheder.

Plottet er på én gang lige ud af landevejen og rodet. Målgruppen, raske drenge i 8-12 års alderen, skal nok finde lidt sjov i manuskriptets utallige corny one-linere, men at tro, de vil nyde 2 timer af slagsen er næppe sandsynligt. Handlingen går fra larmende action-sekvenser til uopfindsomme sværdkampe uden at nogen af delene imponerer. På én gang forvirrende og alligevel så genkendeligt. Kun afbrudt af de obligatoriske stupide, stive briefing-taler og overforklarende flashbacks. Og så er skuespillet slet ikke nævnt endnu, som nærmest er noget af det værste, man har set fra ellers gode folk som Dennis Quaid og Joseph Gordon-Levitt.

Når det så er sagt, så underholder den faktisk hvert eneste minut. Ikke på den gode måde. Nej, simpelthen fordi historien er så fjollet, at man skal finde noget så pinligt som Van Damme-lavpunktet Street Fighter frem, for at finde noget lignende. Hvis de da bare havde gjort det endnu mere kitschet. Så kunne man da have kaldt legetøjskrigen for postmodernistisk.
 
DVD-vurdering
To gode dokumentarprogrammer bruger samlet en lille time på at kigge bag kulisserne på produktionen med et særligt fokus på filmens special effects. Instruktøren Stephen Sommers er en central figur i disse programmer, og han har også lagt stemme til et kommentarspor, hvor man mærker en oprigtig begejstring for arbejdet med filmen.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (15 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
Twiggy
11-2-2010 10:21
Filmen burde hedde CGI Joe, da den er spækket med så mange (dårlige) cgi effekter at man skulle tro det var løgn!

Mrs. Nobody.
9-2-2010 19:20
Så skuffet. Virkelig!

Reggie
23-12-2009 20:29
Åh, sikke en rædsel!
Årets absolut værste film!

Allan K.M.
24-8-2009 11:41
Jamen René dog... Ud fra hvad du selv siger, tså tror du er gået ind i den forkerte biograf, hvis du har set "G.I. Joe".

Rene
23-8-2009 19:26
Ser næsten kun film i Dagmar og de steder hvor de viser ordentlige film
Så se nogle film med indhold og læs nogle bøger, i vælter jer jo i dødsyg popkultur, hult, af plastik
og ligegyldige film


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Nerve25/8
Find Dory25/8
My Name is Salt25/8
Sparrows25/8
War Dogs25/8
The Lobster25/8
Florence25/8
The Shallows18/8
I morgen11/8
Suicide Squad11/8
Flere bio-anmeldelser
 
Blandt mænd og får26/8
Where to Invade Next22/8
The Brothers Grimsby19/8
Concussion12/8
Secret in Their Eyes9/8
Mustang8/8
Room5/8
Spotlight1/8
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film er ikke instrueret af Hans Alfredson?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2016 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google