Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Apostle

Produktionsland:
USA

Produktionsr:
1997

Manuskript:
Robert Duvall

Producere:
Bob Carliner

Fotograf:
Barry Markowitz

Klipper:
Stephen Mack

Komponist:
David Mansfield

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributr:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(9 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
28-06-02:
Caine, Duvall & Osment
10-04-02:
Costner tilbage til det vilde vest
 
Anmeldelser:
05-09-11:
Get Low
08-06-10:
The Road
09-04-08:
We Own the Night
16-11-07:
We Own the Night
15-09-04:
Open Range
25-11-03:
Gods and Generals
05-03-02:
Dommedag nu
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Letterbox og Widescreen

Lyd:
Dolby Surround

Ekstra materiale:
Danske og norske undertekster, Scenevalg, Biografier, flytbar undertekst
Apostelen

Anmeldt af:Jesper Vestergaard
Genre:Drama
Varighed:129 minutter
Instruktr:Robert Duvall
 
Anmeldelsesdato:10-05-2000
Medvirkende:Som:
Robert DuvallEuliss ’Sonny’ Dewey
Farrah FawcettJessie Dewey
John BeaslyCharles Blackwell
Miranda RichardsonToosie

Prædikanten
 
Robert Duvall kender de fleste som familien Corleones trofaste advokat i Francis Ford Coppolas Godfather-trilogi. Eller for sin bemærkning om duften af napalm om morgenen i Apocalypse Now. Da han i 1997 selv lavede filmen Apostelen var det realiseringen af en over 13 år gammel ide. Det var til en film i en helt anden boldgade. Nemlig om en hengiven prædikant i pinsebevægelsen. Det var ikke et emne, der var let at skaffe penge til, så han måtte vente, til han havde mulighed for at finansiere en stor del af projektet selv. Filmen kom aldrig i biograferne herhjemme, men nu er mulighederne for at se den altså kommet på video og DVD.

Apostelen
Hovedpersonen er Euliss Dewey (Robert Duvall). Han ankommer til den lille flække Bayou Boutté et sted i det det lumre Louisiana i det sydlige USA. Han opsøger den tidligere prædikant Charles Blackwell (John Beasley), og fortæller ham, at det er den vej Gud har sendt ham. Blackwell hjælper ham med at starte frikirken One Way Road to Heaven. Euliss Dewey har nemlig udnævnt sig selv til at være apostel af Guds nåde. Han har selv været fanatisk forkynder af det kristelige budskab det meste af sine dage.
Hans glødende prædikener fylder hurtigt den lille frikirke op med hysterisk hengivne disciple fra området. Men hvad de ikke ved er, at der hviler en mørk skygge over deres hellige apostel. Kort tid før han kom til byen, smadrede Euliss Dewey hovedet på hans tidligere kones nye elsker med en baseballkølle. Han er kommet til byen under et nyt navn, og han ved, at han kun har kort tid, inden han bliver afsløret.

Ren registrerende beskrivelse
Man må imidlertid vente næsten halvanden time, på at den latente konflikt kommer til at betyde bare lidt for historien. Dermed ikke ment, at en film som denne absolut skal besidde dramatik. Det er slet ikke nødvendigt. Problemet er bare, at når dramatikken er fraværende, så skal der noget andet til for at man kan holde interessen. Robert Duvall har valgt at centrere historien nært omkring prædikanten. Og han spiller selv helt enestående i de forførende prædikescener, hvor han præsenterer så høj grad af indlevelse og overbevisning, at det risler langt ned af ryggen. Men det bliver aldrig til andet end en ren registrerende beskrivelse af personen Euliss Dewey. Hans psykologi er hverken kompliceret eller nuanceret. Heller ikke den folkeforførelse, han står bag, bliver tematiseret. Den sker bare. Så kan han være nok så god en prædikant, men det bliver aldrig nok til at fastholde interessen. Historien får aldrig den tyngde, der er nødvendig.
 
DVD-vurdering
Hvad angår udnyttelsen af DVD-mediet, så er der ikke meget at råbe hurra for. Der er, bortset fra alenlange lister over skuespillernes tidligere film, intet ekstramateriale at komme efter. Lyden er dog helt perfekt. Alle de naturlige lydes gengives præcist. Man kan for eksempel tydeligt høre fårekyllingernes piben i det lange græs, og bilmotorernes sagte brummen.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Sådan træner du din drage 23/7
Enough Said26/6
Flere bio-anmeldelser
 
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Kartellet2/7
LEGO-filmen - et klodset eventyr1/7
Lone Survivor30/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Eva Green spiller i den nye Casino Royal Bond-baben Vesper Lynd. Hvilken af nedenstående film har hun også medvirket i?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android