CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Avatar

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2009

Manuskript:
James Cameron

Producere:
James Cameron
Jon Landau

Fotograf:
Mauro Fiore

Klipper:
John Refoua
Stephen E. Rivkin

Komponist:
James Horner

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(88 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
08-03-10:
Oscar-vinderne 2010
02-02-10:
Oscar-nomineringerne 2010
14-06-05:
Cameron laver to 3D-film - samtidig!
17-03-05:
Endelig efter 8 år: Titanic Special Edition
18-02-04:
Cameron på vulkaner
08-08-03:
Cameron instruerer igen
 
Anmeldelser:
10-08-11:
Sanctum
08-04-10:
Clash of the Titans
22-11-05:
Titanic
17-11-04:
Ghosts of the Abyss
14-07-03:
Terminator 2 - Judgment Day
17-04-01:
Dybet [1989]
17-04-01:
The Terminator
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 1.78-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Intet
Avatar

Anmeldt af:Jacob Ludvigsen
Genre:Action, Sci-Fi
Varighed:162 minutter
Instruktør:James Cameron
 
Anmeldelsesdato:05-05-2010
Medvirkende:Som:
Sam WorthingtonJake Sully
Zoe SaldanaNeytiri
Sigourney WeaverDr. Grace Augustine
Stephen LangCol. Miles Quaritch
Michelle RodriguezTrudy Chacon
Giovanni RibisiParker Selfridge
Se komplet creditliste her

Filmmagi uden handicap
 
Forventningerne til Avatar har været ustyrlige. Filmen er James Camerons første siden megasuccesen Titanic for tolv år siden, og den er muligvis verdens dyreste nogensinde. Og som om det ikke var nok, vil rygtet vide, at den skal forandre mediet for altid. Cameron, der tidligere har sprængt de tekniske grænser med Dybet og Terminator-filmene, skulle denne gang komme anstigende med en tredimensionel revolution, hvis lige verden aldrig har set. Hverken mere eller mindre.


Copyright:
Fox Film
Lykkes det så? Er revolutionen kommet til en biograf nær dig? James Cameron understreger selv, at ny teknologi ikke drejer sig om effekter, men om at skjule effekterne: At bygge en så perfekt visuel verden, at man glemmer, den er kunstigt skabt. Når øjnene først har vænnet sig til billedernes svimlende dybde, er det netop, hvad den visionære instruktør lykkes med. I den moralske actionfortælling om menneskets brutale udnyttelse af planeten Pandora hvirvles man ind i en ufatteligt detalje- og farverig verden af mærkværdigt liv. Og man efterlades åndeløs af hovedpersonen Jake Sullys actionmættede indvielse i den indfødte Na’vi-befolknings mystiske kultur.

Jake er en eks-marinesoldat, der sidder i kørestol og kun kommer med på Pandora-missionen ved et tilfælde: Hans tvillingebror døde, og Jake er den eneste, der kan overtage brorens avatar – en krop, der ligner de fascinerende na’vier på en prik, men hvis bevidsthed opereres af et menneske. Jake og biografgængeren har et fælles udgangspunkt: At være naglet til et sæde. I den forstand bliver 3D-teknikken tilskuerens avatar. Som Jake får vi en enestående mulighed for at opleve en forunderlig verden via avanceret teknik – mens vi flyver af sted på drageryg og slås mod menneskestyrede robotter, betages af de indfødtes holisme og væmmes ved menneskenes kynisme. Så vi pludselig glemmer vores handicap – at vi i virkeligheden ikke er til stede. Og er det dybest set ikke filmkunstens magi? At man kan blive vakt til live med arme, ben og superkræfter i et andet univers end ens eget? Det er i hvert fald Avatars magi.


Copyright:
Fox Film
Filmen har så afgjort sine problemer i både handlingsgang og personkarakteristisk. Men at lade denne kritik overskygge oplevelsen, er som at klandre en klassisk pianist for ikke at kunne spille guitar. Det er hverken for sådanne detaljer eller dens sympatiske økologiske og anti-imperialistiske pointer, at Avatar vil blive husket. Det er i stedet som et banebrydende eventyr, hvis indflydelse på fremtidens action- og adventurefilm man kun kan glæde sig til at se.
 
DVD-vurdering
Det er gået stærkt med udgivelsen på dvd, så den lå i naturlig forlængelse af filmens langstrakte liv i biografen, og da James Cameron aldrig har været en mand, der får tingene lavet i en fart, så kan det ikke helt overraske, at der ikke er gjort plads til nogen form for ekstramateriale.

Der er lovet en større udgivelse senere på året, så i denne ombæring må man nøjes med IMAX-udgaven, hvor billedet er noget mindre (1,78:1) end 3D-udgaven fra biograferne, hvor billedet havde størrelsen 2,35:1.

Så denne første udgivelse er blot et kort fix for dem, der enten ikke kan vente med at se filmen - eller har brug for at se den lige én gang til, inden en ordentlig udgivelse med det fulde billede og noget ekstramateriale er klar til – lad os gætte – julehandlen.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (157 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
Dicyclopentadiene
24-5-2015 12:25
The company main business is further process the petrochemical production, with 8 production lines of ten-thousand-ton capacity for C9 and C10 separators, thermal & cold polymerization petroleum resin, petroleum naphthalene, tar and thousand-ton capacit
Dicyclopentadiene http://www.hbjwhr.com/

Hydrocarbon Resin
24-5-2015 12:25
The company main business is further process the petrochemical production, with 8 production lines of ten-thousand-ton capacity for C9 and C10 separators, thermal & cold polymerization petroleum resin, petroleum naphthalene, tar and thousand-ton capacit
Hydrocarbon Resin http://www.hbjwhr.com/

Hydroleum Resin
24-5-2015 12:24
The company main business is further process the petrochemical production, with 8 production lines of ten-thousand-ton capacity for C9 and C10 separators, thermal & cold polymerization petroleum resin, petroleum naphthalene, tar and thousand-ton capacit
Hydroleum Resin http://www.hbjwhr.com/

Cida
3-4-2014 11:27
Greetings. It is nice to blogs, about other people, cutrule and nature. Come see the pictures Teuvo blog and tell all your friends why you should visit Teuvo pictures blog. Therefore, to obtain your country's flag to rise higher in my s blog. Merry started 2011 years Teuvo Vehkalahti Finland.

GHD Hair Straightener,GHD Sale,Cheap GHDs
2-1-2014 04:09
http://www.x-tec.de/typo3conf/ext/rgtabs/pi1/cheapghds.phpCheap GHDs http://www.x-tec.de/typo3conf/ext/rgtabs/pi1/mulberryuk.phpMulberry UK http://ak-warning.com/typo3conf/ghdblack.phpGHD Outlet http://ak-warning.com/typo3conf/mulberrybagsuk.phpMulberry Handbags UK http://www.european-mediaculture.de/typo3conf/ext/listtabledirectly/ghdivstyler.phpGHDs UK Outlet http://www.european-mediaculture.de/typo3conf/ext/listtabledirectly/mulberrywomenbag.phpMulberry Men Bag https://www.stadtwerke-gt.de/typo3conf/ext/fechangepassword/pi1/ghdsoutlet.phpGHDs Outlet https://www.stadtwerke-gt.de/typo3conf/ext/fechangepassword/pi1/mulberryoutlet.phpMulberry Men Bag http://www.sta5.de/typo3conf/ext/t3quixplorer/mod1/geshi/ghdpink.phpGHD Pink http://www.sta5.de/typo3conf/ext/t3quixplorer/mod1/geshi/cheapmulberry.phpMulberry Men Bag http://lapopottedannecharlotte.com/wp-content/plugins/wp-slimstat/ghdblack.phpGHD Purple http://lapopottedannecharlotte.com/wp-content/plugins/wp-slimstat/mulberrymenbag.phpMulberry Women Bag http://udcrs.net/wp-content/plugins/wplite/ghdpurple.phpGHD Pink http://udcrs.net/wp-content/plugins/wplite/mulberrybagsuk.phpMulberry Bags Outlet http://carreblanc-jp.com/wp-content/plugins/wplite/ghdaustralia.phpGHD IV Styler http://carreblanc-jp.com/wp-content/plugins/wplite/mulberryukoutlet.phpMulberry UK Outlet http://www.workconsulting.com/wp-content/plugins/wplite/ghdsale.phpGHD Sale http://www.workconsulting.com/wp-content/plugins/wplite/cheapmulberry.phpCheap Mulberry http://vcptv.com/wp-content/plugins/wplite/cheapghdsuk.phpCheap GHDs UK http://vcptv.com/wp-content/plugins/wplite/mulberryhandbagsuk.phpMulberry Bags Outlet http://blog.lesoreilles.com/wp-content/plugins/wplite/ghdsoutlet.phpGHDs Outlet http://blog.lesoreilles.com/wp-content/plugins/wplite/mulberrymenbag.phpMulberry Outlet http://www.ngagamers.com/wp-content/plugins/wplite/cheapghds.phpCheap GHDs UK http://www.ngagamers.com/wp-content/plugins/wplite/mulberryoutlet.phpMulberry Outlet http://blog.netassopro.com/wp-content/plugins/wplite/ghdsoutlet.phpGHDs Outlet http://blog.netassopro.com/wp-content/plugins/wplite/mulberryuk.phpMulberry UK http://www.millionfisken.com/wp-content/plugins/wplite/ghdsale.phpCheap GHDs http://www.millionfisken.com/wp-content/plugins/wplite/mulberrymenbag.phpCheap Mulberry UK http://www.paulpottsofficial.com/wp-content/plugins/wplite/ghdsoutlet.phpGHDs Outlet http://www.paulpottsofficial.com/wp-content/plugins/wplite/cheapmulberry.phpCheap Mulberry
GHD Ha


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Deadpool11/2
Antboy 311/2
Zoolander 211/2
Single i New York11/2
Brooklyn11/2
Trumbo11/2
Fifty Shades of Black4/2
Den danske pige4/2
Ex Machina4/2
Brødre [2015]3/2
Flere bio-anmeldelser
 
The Gift8/2
Tavshedens labyrint5/2
Trainwreck2/2
Den franske forbindelse1/2
Maze Runner: Infernoet29/1
No Escape25/1
Phoenix22/1
Hitman: Agent 4719/1
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Afslut denne apokalyptiske forudanelse fra The Omen: ” From the eternal sea he rises/Creating armies on either shore/Turning man against his brother..."?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2016 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google