CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Fantastic Mr. Fox

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2009

Manuskript:
Wes Anderson, Noah Baumbach

Producere:
Allison Abbate
Wes Anderson
Jeremy Dawson
Scott Rudin

Fotograf:
Tristan Oliver

Klipper:
Ralph Foster
Stephen Perkins

Komponist:
Alexandre Desplat

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(5 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
02-02-10:
Oscar-nomineringerne 2010
 
Anmeldelser:
15-01-13:
Moonrise Kingdom
13-09-12:
Moonrise Kingdom
07-01-10:
Men Who Stare at Goats
11-02-09:
Burn After Reading
06-05-08:
The Darjeeling Limited
20-11-06:
The Squid and the Whale
14-03-06:
Broken Flowers
23-09-05:
Charlie og chokoladefabrikken
05-09-05:
Life Aquatic
20-07-04:
Lost in Translation
04-12-02:
The Royal Tenenbaums
06-06-01:
O Brother, Where Art Thou?
 

Læs også...
I temaet 2010s bedste film:
 
The Road
Thirst
Armadillo
Moon
Mary and Max
A Single Man
The Social Network
Inception
Det hvide bånd

DVD-specifikationer
Billedformat:
1,85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
3 featuretter
Fantastic Mr. Fox

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Adventure, Animation
Varighed:83 minutter
Instruktør:Wes Anderson
 
Anmeldelsesdato:28-09-2010
Medvirkende:Som:
George Clooneystemme Mr. Fox
Meryl Streepstemme Mrs. Fox
Bill Murraystemme Badger
Jason Schwartzmanstemme Ash
Wallace Wolodarskystemme Kylie
Eric Chase Andersonstemme Kristofferson
Se komplet creditliste her

Where the wild things are
 
Man kan tage ræven ud af den vilde natur, men man kan ikke tage den vilde natur ud af ræven. Nu bor denne ræv ikke helt så meget i den vilde natur, som han bor i et træ, er gift, har en søn og arbejder på en avis. Men han er stadig et vildt dyr. Det tager ham bare det meste af vores historie at indse det.


Copyright:
Fox Film
Original
En anden vildbasse er instruktør og manuskriptforfatter Wes Anderson, der siden debutfilmen Bottle Rocket fra 1996 har leveret den ene filmiske skævhed efter den anden. Allerede med sin anden film brillerede han med at forankre dead pan-geniet Bill Murray i forgrunden af sit filmiske cirkus. Siden da er morsomhederne bare blevet mere originale. Murray er godt nok ikke den centrale figur i Fantastic Mr. Fox, det er George Clooney, hvis komiske levering heller intet fejler, og man kan kun håbe, Anderson også vil benytte sig at hans talenter fremover. I denne ombæring ser vi hverken Clooney eller Murray i filmen. Det er nemlig en dukkefilm, og det er derfor kun deres stemmer vi hører, men det er heldigvis mere end rigeligt til at give figurerne liv.

The Talented Mr. Fox
Manden der skrev historien bag Fantastic Mr. Fox er Roald Dahl, som også skrev Charlie and the Chocolate Factory. Vi ved derfor, at vi er i farverigt og løjerligt univers, hvilket kun forstærkes af Andersons visuelle evner og sanselige overskud. Ligegyldigt om det er en havbiolog eller en frustreret ræv vi følger, formår Anderson at fortælle sin historie med overbevisende emotionel sandhed. Vi forstår og føler med figurerne og er derfor også villige til at følge dem på deres tossede rejser. I dette tilfælde er det nærmest på flugt, for efter Mr. Fox’ sidste job som hønsetyv har irriteret hans arrogante offer lidt for meget, må han, familien og resten af dyrene i omegnen flygte under jorden – bogstaveligt talt. Mr. Fox er selvfølgelig ikke slået ud af tilbagefaldet, og inden man kan nå at sige "Fantastic, Mr. Fox", har han udtænkt en plan for, hvordan han kan slippe ud af redeligheden.


Copyright:
Fox Film
Bandende opfindsomt
Nu skal man dog ikke tro, at det bare fordi Anderson & hans hold denne gang har valgt at fortælle eventyret med dukker, er en børnefilm. Filmen er soleklart lavet for barnlige sjæle – præcis lige som Spike Jonzes Where the Wild Things Are – men man skal besidde det rette temperament for fuldt ud at nyde filmen, der f.eks. byder på kuriositeter som at have udskiftet diverse bandeord med ordet "bande". Hvis du tænker "What the cuss, det lyder da sært", så ser du allerede et godt eksempel på, at Anderson er ferm til at tænke uden for boksen. Og hvor hans opfindsomhed aldrig ligger i selve plottet, der nærmest virker sekundært og alligevel altid udspiller sig omkring dysfunktionelle familier, stråler hans persongalleri til gengæld af kærlig opfindsomhed. Der er heri magien ligger, og derfor er det persongalleriet, man husker længe efter rulleteksterne er færdige, og det er intet mindre end fantastisk.
 
DVD-vurdering
Det fylder ikke meget, så der er ingen undskyldning for ikke lige at bruge et par minutter på ekstramaterialet på skiven. Bogstavelig talt. Indslaget om reglerne for Whack-Bat varer kun lidt over et minut, mens de to klassiske 'bag kameraet'-indslag, "The Look of Fantastic Mr. Fox" og "The Cast", byder på lidt mere. De går dog meget ud på at fortælle om hvordan filmen blev lavet og er derved pænt lødige. Bestemt værd at bruge tid på!

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (7 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Dunderklumben
3-6-2010 09:10
En af årets bedste

Bjarke
3-6-2010 09:10
Holger er en øbber bøv, tror ikke du ved hvad du taler om, det er en genial film, du må se den først før du skriver

Sunchine kid
3-6-2010 09:09
Elsker den

Bernard
3-6-2010 09:08
Fantastisk fantastisk

keldberg
3-6-2010 09:08
Mesterværk, bedre end mange af de andre film der går nu, bedre end den elendige Iron man 2


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
A Late Quartet22/4
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvor mange replikker nåede Arnold Schwarzenegger at fyre af i The Terminator, inden rulleteksterne dukkede op?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ