CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Marmaduke

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2010

Manuskript:
Tim Rasmussen, Vince Di Meglio

Producere:
John Davis
Tom Dey

Fotograf:
Greg Gardiner

Klipper:
Don Zimmerman

Komponist:
Christopher Lennertz

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(5 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
08-12-10:
Hund og kat imellem: Kitty Galores hævn
11-08-09:
Hundehotellet [2009]
10-03-09:
Miss Pettigrews fantastiske forvandling
23-08-07:
Wild Hogs
20-06-07:
Bobby
06-12-06:
Edmond
06-07-04:
Hundestreger
12-02-02:
Hund og kat imellem
20-12-00:
Mystery Men
06-11-00:
Happy Texas
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2,35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Slettede scener, featuretter
Marmaduke

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Komedie
Varighed:88 minutter
Instruktør:Tom Dey
 
Anmeldelsesdato:28-12-2010
Medvirkende:Som:
Lee PacePhil Winslow
Judy GreerDebbie Winslow
William H. MacyDon Twombly
Nicolaj Kopernikusstemme Marmaduke
Gordon Kennedystemme Carlos
Martin Buchstemme Guiseppe

Hundecirkus uden sjov
 
Menneskets bedste ven er efter sigende hunden, så derfor er det næppe underligt, at det firbenede væsen ofte bliver portrætteret på film. Siden CGI-gennembruddet med Babe i midten af 90’erne er det blevet nemmere at menneskeliggøre 'vennerne', og Marmaduke går hele vejen. Vores canis familiaris bevægger ikke kun munden (ganske overbevisende), han er nærmest blevet forvandlet til en forvirret ungersvend. Hans opførsel og handlinger er taget ud af den filmiske lærebog om teenagere, mens filmens rigtige mennesker træder i baggrunden. Det er temmelig åndssvagt, og med mindre man er helt tosset med hunde bør man holde sig langt væk.


Copyright:
Fox Film
I det mindste er katten cool
Marmaduke er baseret på tegneserien om grand danois’en Marmaduke, der altid har opført sig menneskeligt. Det er hele joken ved striben: Hunden gør nogle sjove – eller irriterende (afhængig af ens perspektiv) – ting. I filmversionen er han sammen med sin familie flyttet fra Kansas til Californien, hvilket betyder han har muligheden for at starte forfra. Køteren har nemlig så voldsom selvindsigt, at han er godt ved, hvor enerverende han er. Men nye omgivelser kan føre til nye venner, og som han selv siger i sin konstante voice-over, ville det være fedt bare at få nogle venner. Han eneste er katten Carlos, der også ejes af Winslow-familien. Ok, man har lidt ondt af ham. Marmaduke er nemlig en vældig sød dreng.

Forkerte valg
Filmskaberne har da også enormt tiltro til ham og hans søde væsen, og selv om det kan debatteres hvor god eller dårlig smag det er at sende ham i hundeversionens 'high school' med diverse kliker og tilhørende jævnaldrende, taber filmen stort på at lade sine homo sapiens være bifigurer. For grunden til at Marmaduke & Co. er flyttet, er så far Phil (Lee Pace, der ligner en forvokset hundehvalp) kan få sig en smart karriere som marketingschef i et firma, der sælger økologisk hundemad. Direktøren (William H. Macy i en rolle man inderligt ønsker, han aldrig havde taget) er vild med at holde møder i hundeparken, som herved bliver til handlingens centrale gerningssted med alle de andre enten lede, lækre eller kiksede hunde.


Copyright:
Fox Film
Kedelige hundekunstner
For alle os over 7 år er det kedeligt og klichéfyldt og for de yngre må det være begrænset morsomt. De små vil ikke kunne relatere til Marmadukes dilemma, mens vi andre har set det hundrede gange før. Gentagelser er ikke altid en skidt ting, så længe de er vedkommende og lavet med overskud og glæde. Men at se Marmaduke sukke efter collien Jezebel eller slås med hendes doberman-kæreste Bosco, når han ikke hænger ud med gadekrydset Mazy, der selvfølgelig er hemmeligt i forelsket i ham, føles lidt som at gense 80’er-filmen Some Kind of Wonderful; og har altså ikke meget med en familie i et nyt postnummer at gøre. Især taget i betragtning at filmen faktisk fungerer nogenlunde, når Phil er med i billedet, er det ærgerligt at så meget af den fokuserer på hundekunsterne og sine – ellers flotte – CGI-effekter i stedet for historien om den specielle Winslow-familie, der lever med en original hund som derfor også gør dem originale. Marmaduke-filmen er derimod en dybt uoriginal filmatisering, meget lidt morsomt og kun sporadisk underholdende – og det er kun hvis man elsker hunde!
 
DVD-vurdering
Det er blevet til to hunde-featuretter og tre slettede scener som ekstramateriale. Ikke meget, men i det mindste handler de om de firbenede.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
I Syrien21/6
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Flere bio-anmeldelser
 
De originale21/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film er ikke instrueret af Hans Alfredson?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google