CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Cold Weather

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2010

Manuskript:
Aaron Katz, Brendan McFadden, Ben Stambler

Producere:
Lars Knudsen
Brendan McFadden
Ben Stambler
Jay Van Hoy

Fotograf:
Andrew Reed

Klipper:
Aaron Katz

Komponist:
Keegan DeWitt

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Det Danske Filminstitut

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.Cold Weather

Anmeldt af:Mads Suldrup
Genre:Drama
Varighed:96 minutter
Instruktør:Aaron Katz
 
Premieredato:17-02-2011
Medvirkende:Som:
Cris LankenauDoug
Trieste Kelly DunnGail
Raúl CastilloCarlos
Robyn RikoonRachel
Jeb PearsonJim Warden
Brendan McFaddenSwen

Underfundig og unik genrehybrid
 
I Portland i det nordvestlige Amerika er der fugtigt og gråt. Regnen siler ikke ned, men der hænger konstant skyer på himmelen. For Doug, hovedpersonen i Cold Weather, er livet ikke komplet miserabelt, men der er ikke ligefrem udsigt til guld og grønne skove – eller sol for den sags skyld. Han er netop droppet ud af college, men hans rare og imødekommende søster, Gail, har givet ham husly. Han har fået et hårdt og ensformigt job på en isfabrik, men kollegaen Carlos holder hans humør højt. Vejret er koldt i Portland, men menneskerne er varme.


Copyright:
DFI
Men så en dag forsvinder Dougs ekskæreste, og i selskab med Carlos og Gail indleder Doug en eftersøgning af hende. Med sine evner som kodeknækker og sine erfaringer fra at have læst retsmedicin – samt et utal af Sherlock Holmes-romaner – kommer Doug hurtigt på rette spor.
Man må dog ikke tro, at Cold Weather er en ordinær krimihistorie, for det er filmen på ingen måde. Krimielementerne krydses nemlig med mumblecore – en amerikansk indie-genre, hvis film er kendetegnet ved beskedne budgetter og brugen af lun humor og improvisation. Denne sære sammensætning gør Cold Weather til en helt speciel og original filmoplevelse.

Denne blandingsmodel er ikke bare tom genre-leg. Instruktør Aaron Katz benytter klogt mumblecorens ingredienser til at skabe ægte, oprigtige og elskværdige karakterer, som man ikke kan lade være med at holde af på grund af deres humor og tydelige kærlighed til hinanden. Og Katz gør det med stor tålmodighed. Lange, dvælende sekvenser dominerer, og ekskærestens forsvinden forekommer alt for sent i filmen efter gængse plotformularer. Men tålmodigheden belønnes, når krimi-aspektet i filmen tager over, for så er sympatien for hovedpersonerne så stor, at man i filmens klimaks sidder på kanten af sædet med hjertet i halsen.


Copyright:
DFI
Cold Weather overrasker og leger, men altså aldrig udelukkende for morskabens skyld. Filmen følger blot sin helt egen formel, hvilket gør den forfriskende uforudsigelig. Alle klichéer undgås – nej, vennen forelsker sig ikke i ekskæresten og nej, Cold Weather handler ikke om, at Doug skal finde sammen med hende igen. Det er skøn hjernegymnastik at forsøge at spå om, hvad næste scene vil indeholde, og samtidig er lyd- og billedside en fryd for øregange og øjenhuler.
Dermed står filmen tilbage som en underfundig og unik genrehybrid, der på kløgtig vis mikser humor og varme med regulær, kold spænding. Det ene forstærker det andet, hvilket vidner om hvor velkomponeret en filmoplevelse, Cold Weather er.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Peter Kanin22/3
Montparnasse Bienvenüe22/3
Hver dag22/3
You Were Never Really Here22/3
Pacific Rim Uprising22/3
Tomb Raider15/3
Loving Vincent15/3
Så længe jeg lever8/3
Death Wish: En mand ser rødt8/3
120 slag i minuttet8/3
Flere bio-anmeldelser
 
Blade Runner 20492/3
The Snowman16/2
Kingsman: The Golden Circle13/2
Mother!12/2
The Big Sick9/2
It2/2
American Made22/12
Dunkirk21/12
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Har Walter Salles nogensinde vundet en Oscar?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google