CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
What's Your Number?

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Gabrielle Allan, Jennifer Crittenden

Producere:
Beau Flynn
Tripp Vinson

Fotograf:
J. Michael Muro

Klipper:
Julie Monroe

Komponist:
Aaron Zigman

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
19-08-13:
I Give It a Year
10-05-11:
Life as We Know It
21-01-10:
Det regner med frikadeller
23-11-09:
Observe and Report
19-08-08:
27 bryllupper
13-02-07:
My Super Ex Girlfriend
12-11-03:
How to Lose a Guy in 10 Days
04-08-03:
May
10-01-01:
Scary Movie
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Extended Cut af filmen
What's Your Number

Anmeldt af:Kirja Marie Touborg Jensen
Genre:Komedie
Varighed:102 minutter
Instruktør:Mark Mylod
 
Anmeldelsesdato:28-02-2012
Medvirkende:Som:
Anna FarisAlly Darling
Chris EvansColin Shea
Ari GraynorDaisy Darling
Blythe DannerAva Darling
Ed Begley Jr.Mr. Darling
Oliver Jackson-CohenEddie Vogel
Se komplet creditliste her

Skønne spildte kræfter
 
Anna Faris er sjov. Sjov og med skøn timing. Og derfor et oplagt emne som hovedrolle i What's Your Number. Men instruktøren Mark Mylod slipper hende ikke løs. Han satser i stedet på hendes blonde, petite udseende. Og resultatet er, at han kvæler sin hovedrolle, sin film og sin komik. En hovedrolle som har fået usædvanligt tydelige kosmetiske indgreb i læberne. Indgreb som er rigtig fine til close ups og magasinartikler. Men i livebilleder med brug af fakter og fuld ansigtsmimik er det rigtig svært ikke at glo uhæmmet på hendes istandsatte fjæs. Anna Faris’ silikonefyldte kæbeparti stjæler simpelthen opmærksomheden de første femten minutter af filmen. Mest fordi instruktøren absolut ikke er bange for closeups, men også fordi Anna Faris er så levende en komiker både i krops og ansigtsmimik, at man simpelthen ikke kan undgå at lægge mærke til det. For det sidder ligesom i vejen. Og ja, det er en detalje, men desværre en detalje man ikke kan ignorere i det her tilfælde, hvor Faris fylder lærredet 98 procent af tiden. Har man set Faris’ tidligere præstationer, ved man, at det svarer lidt til at putte botox i hovedet på Jim Carey.


Copyright:
Fox Film
Desværre stopper filmens mangler ikke der. Men lad os lige tage handlingen i denne opskriftskomedie for en god ordens skyld. Til sin perfekte søsters polterabend drikker Ally Darling (Faris) sig stiv og finder i selskab med søsterens sippede veninder ud af, at hun skammer sig så meget over sit "number": Det er det antal af mænd, hun var i seng med i sin tid som single. Den paniske storbysild må derfor gøre alt for at holde tallet nede og går så på jagt blandt sine ekser for at finde ham, hun skal leve sit liv med. Hvis tallet kommer over tyve, siger en eller anden statistik nemlig, bliver hun aldrig gift. Og Ally er på nitten! Der er jo en grund til, at ekser er ekser, og langsomt ser Casanovaen på den anden side af opgangen, som hjælper hende med projektet, bedre og bedre ud. Men hvis hun nupper ham, kommer hun jo over de tyve. Meget stort dilemma.

What's Your Number bruger lang tid på at komme frem til, hvad den egentlig handler om. Og det er instruktionen og præstationerne ikke stærke nok til at bære. Filmen er lidt for puttenuttet. Til tider er den sprudlende og sjov, men for det meste er den en gentagelse af alt det, vi kender. Helt ned til den naturligt sexede skørtejæger-nabo, som naturligvis bliver nødt til at hjælpe Faris med ekskæreste-projektet, og som pudsigt nok midt i mandejagten indser, at HUN er den rigtige – og vupti; så er han færdig som Don Juan. Der er for mange af den slags klichéer. Instruktøren danser med en masse sketches, som er af Saturday Night Live-kvalitet, men han kan ikke følge dem til dørs. Det er et svært håndværk at mestre. Det lykkedes i Zack and Miri Make a Porno. Og det gjorde det, fordi instruktionen af Kevin Smith var kærlig og med respekt for skuespillernes talenter og særlige komik. I What's Your Number bliver resultatet kluntet instruktion, som taber ellers stærke biroller som Blythe Danner på gulvet.


Copyright:
Fox Film
Men det største problem er, at Anna Faris skal være lige så sjov som Will Ferrell, samtidig med at hun proppes ned i kassen med alle Hollywoods kække og lækre blondiner. Anna Faris kan rigtig meget. Men hun kan ikke være Kate Hudson eller Katherine Heigl. Hendes varemærke er skæv, sjov og uforudsigelig komik. Evner hun ikke får lov at udfolde. Mylod tillader det ikke. Og det er synd og skam. Slet og ret. For det gør bestemt ikke noget for filmen. Så kunne man lige så godt have castet Kate Hudson. Man kan kun glæde sig til, at Anna Faris bliver så gammel, at hendes udseende ikke er så vigtigt længere. Den dag hun får lov til at slippe sin indre Steve Martin løs og ikke lader sig hæmme af rynker og korte kjoler, den dag bliver en fest for biografgængere.

What's Your Number er ikke nogen dårlig rom-com. Men den er heller ikke rigtig god. For der skal mere end opskrifter og sketches til at lave en god film. Men det er ærgerligt, når så meget talent bliver brugt til så lidt.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet er en forlænget udgave af filmen. Hele 10 minutter ekstra!

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Bobbi Jene19/4
Hvad vil folk sige19/4
Midnight Sun12/4
Rampage Out of Control12/4
Ud af intet12/4
A Quiet Place5/4
Faces Places5/4
Den of Thieves5/4
Lucky5/4
The Post5/4
Flere bio-anmeldelser
 
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
The Beguiled23/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem debuterede som instruktør i 1978 med ungdomsfilmen Vil du se min smukke navle??
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google