CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Ghost Rider: Spirit of Vengeance

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Scott M. Gimple, Seth Hoffman, David S. Goyer

Producere:
Ashok Amritraj
Ari Arad
Avi Arad
Michael De Luca
Steven Paul

Fotograf:
Brandon Trost

Klipper:
Brian Berdan

Komponist:
David Sardy

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(7 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
14-10-11:
Drive Angry
01-02-11:
Jonah Hex
01-07-09:
Crank: High Voltage
27-01-09:
Bangkok Dangerous
16-08-07:
Ghost Rider
26-04-07:
Crank
15-07-03:
Daredevil
09-07-01:
Highlander: Endgame
20-11-00:
60 sekunder
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailers
Ghost Rider 2

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Action, Fantasy
Varighed:91 minutter
Instruktør:Mark Neveldine
Brian Taylor
 
Anmeldelsesdato:27-06-2012
Medvirkende:Som:
Nicolas CageJohnny Blaze /Ghost Rider
Violante PlacidoNadya
Ciarán HindsRoarke
Idris ElbaMoreau
Johnny WhitworthRay Carrigan
Christopher LambertMethodius
Se komplet creditliste her

Ud og køre med din indre dæmon
 
Hvorfor skal der laves en fortsættelse til en tegneserie-filmatisering, der på ingen måde virkede. Ghost Rider fra 2007 var decideret fæl, men det har ikke afholdt Columbia Pitures fra at give sig i kast med endnu en fortælling om den brændende motorcykelridder. Heldigvis er man gået langt uden om Mark Steven Johnson (det burde hele branchen lærer noget af!), der stod bag etteren og har i stedet hyret adrenalindrengene Taylor og Neveldine (Crank-filmene og Gamer), og det er lige før at Ghost Rider 2 er blevet en vellykket actionbombe. Den selvhøjtidelige tone er væk, teknologien byder på pænere billeder og Nicolas Cage får lov at gå amok flere gange.


Copyright:
Nordisk Film
De nødvendige brikker
Plottet er naturligvis mindst lige så tosset som i den sidste film. Johnny Blaze, der denne gang opholder sig i et dystert Østeuropa, hvor alting er trist og nedslidt, overtales til at finde kværnen og sin flammende indre dæmon frem for at beskyttet djævlens menneskelige søn. Der er nu snak om en korrumperet engel under Blazes dæmoniske alter ego, det sædvanlige pladder om en deadline – for Satan er åbenbart en ufleksibel herre, når det kommer til diverse besættelser – og selvfølgelig en grim, menneskelig modstander, som Blaze skal kæmpe imod.

Twinkie-jokes holder altid!
Hr. Satan er nemlig for fin (og/eller doven?) til slåskampe. Måske fordi han pudsigt nok altid vælger en gammel og slidt krop, der ikke kan klare særligt meget. Derfor den unge håndlager. Denne er dog i starten ikke meget af en modstander, når først Blaze lugter ondskab og begynder at gløde og sparke mås, så Satan overfører et passende afskyeligt talent til sin assistent: Evnen til at få ting til at rådne, når han rører dem. Genialt, hvorfor har vi aldrig set en superskurk med dét talent før? Hans rockstjerne zombie-look er heller ikke ringe! Det eneste han ikke kan få til at gå i forrådnelse er en Twinkie, han finder i en madkasse. Hvordan den er endt i en rumænsk madkasse er et helt andet spørgsmål, men det betaler sig ikke at tænke logik, når det kommer til de herrer Taylor & Neveldine, der kanske ikke har modtaget det mest begavede manuskript fra David S. Goyer & Co., men i det mindste heller ikke forsøger at gøre tingene dybere end de er.


Copyright:
Nordisk Film
Fra ekstremt furiøs til ekstremt fad
Ghost Rider 2 er i tidens ånd lavet i 3D, og visuelt har den ingen problemer. Faktisk er store dele af den pænt lækkert lavet. Hvad den derimod lider under er akut skizofreni. For når den ikke eksploderer i action, ild og smadder falder den nærmest fra hinanden. Brian Taylor og Mark Neveldine er svært dygtige til de hidsige scener, men har ingen sans for historiefortælling lige så snart, det ikke foregår i femte gear. Og det gør filmen ikke omtrent halvdelen af tiden. Her har vi så gudskelov en herligt overspillende Nicolas Cage, den undervurderede Idris Elba (nu med grønne kontaktlinser) og selveste Christopher Lambert til at udfylde tiden med snak og andre ligegyldigheder, indtil der igen skal uddeles øretæver med enten jernkæder eller industrielle gravemaskiner, alt for at få os til at mumle begejstret mellem popcornene. Synderligt interessant er det altså ikke, men Ghost Rider 2 er befriende uhøjtidelig og overdrevent pjattet. Helt som overdrevne actionbøvser om brændende motorcykelkørende semi-dæmoner spillet af Nicolas Cage skal være!
 
DVD-vurdering
En masse trailers.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Anes
5-3-2012 02:25
Ghost Rider 2 er sgu en mega syg film har set den på internet og jeg må godt nok sige jeg blev dybt imponeret jeg havde ikke forventede at den var så god men det er den sgu og det er også fint nok den er helt klart værd at se Ghost Rider 2 har biografpremiere nu her i Danmark så kom ind i biffen og se den sammen med vennerne den måde filmen er blevet bygget op på så vil jeg garantere for alle dem som ønsker at se filmen de ville ikke blive skuffede over den filmens underholdning er fantastisk så der er sgu ikke noget at kritisere der glæder mig til at Ghost Rider 2 udkommer så jeg kan købe den i butikken original på DVD


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Fædre og sønner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem har ikke lavet film med Christopher Nolan?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google