CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Zambezia

Produktionsland:
Sydafrika

Produktionsår:
2012

Manuskript:
Andrew Cook, Raffaella Delle Donne, Anthony Silverston, Wayne Thornley

Producere:
James Middleton

Fotograf:


Klipper:
Michel Smit
Paul Speirs

Komponist:
Bruce Retief

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.Zambezia

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Animation, Adventure
Varighed:83 minutter
Instruktør:Wayne Thornley
 
Premieredato:20-12-2012
Medvirkende:Som:
Michael Lundbye Slebsagerdk.st: Kai
Nis Bank Mikkelsendk.st: Sekhuru
Karoline Munksnæsdk.st:Zoe
Mads M. Nielsendk.st: Tendai
Judith Rothenborgdk.st: Gogo
Kasper Leisnerdk.st: Ajax

Det forjættede land
 
Der er altid bonuspoint i vente for at udfordre store multinationale selskabers suverænitet, og sydafrikanske Triggerfish Animation fortjener hyldest og klap på skulderen for at forsøge sig med at gå Pixar i bedene og lave en stor, internationalt tænkt animationsfilm om en heltemodig falkeunge og fugleparadiset Zambezia.


Copyright:
Scanbox
Gode intentioner flyver dog aldrig noget i mål af sig selv, og i Zambezias tilfælde går det også galt ret tidligt i den slemt genkendelige historie om falkeungen Kai, der bor helt alene med sin far ude midt i ødemarken. En forbipasserende stork er på vej til fuglebyen Zambezia, og det kunne den iltre lille Kai også godt tænke sig – så han stikke af, da faderen ikke lader til at kunne overtales. I Zambezia møder Kai alle de fugle, han kunne tænke sig, og snart søger han også optagelse i Tordenfugle-korpset, der er byens sejeste vagtkorps (tænk Niko-filmene og Julemandens rensdyrkorps i en mere vag udgave). Kais far er dog også på vej til byen, men bliver fanget af Marabou-storkene, som er ved at blive fuppet af en snu og glubsk leguan.

Der er masser af virak, larm, slapstick og musikalske indslag undervejs til at dette ligner en af de store, globalt anlagte animationsfilm, som vi hvert år strømmer til på tværs af hele kloden, men noget mangler. Animationskvaliteten er entydig ringere end det vi er vant til. Detaljerigdommen er lav, og kvaliteten omkring animation af fjer og vand er tvivlsom – og det er unægtelig et problem, når nu filmen omhandler en fugleby på kanten af Victoria-vandfaldene i Afrika. Figurtegningerne er også underligt stive og kortfattede. Der er ikke rigtig plads til udvikling hos vores fjerede venner, og det er vel netop der, hvor historiens kvaliteter træder tydeligere frem hos f.eks. Pixar, hvor vi følger hele og komplicerede figurer. Her udfylder alle blot den rolle, som de har fået i første gennemskrivning af historien.


Copyright:
Scanbox
Plakaten ligner Madagascar, de afrikanske vistaer med lokal musik emmer af Løvernes konge og historien fås meget bedre i vores egne finsk/danske Niko-film, så det er ærlig talt svært at se, hvad Zambezias ærinde er i de danske biografer. Man kan sende en anerkendende tanke til sydafrikansk filmindustri, som her virkelig vælger at bide skeer med de store, men det er næppe argument nok til at hive ungerne en tur i biografen til en halvsløj filmoplevelse. Spar pengene og se et af de meget bedre forlæg på dvd hjemme i familiens skød.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Keisuke
13-5-2013 11:52
We are arguably in a time of non-appreciation for thnigs that fall into the Western genre. I blame the strip-mining of the form from 1940 until 1976 that left it pretty much barren. Everything has been done a thousand times, at least. 'Star Wars' worked in 1977 because it presented elements of the Western in a fresh twist. "Cowboys and Aliens" failed to perform to expectations because it delivered the same twist in 2011 with nothing new.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Mile 2230/8
De Utrolige 230/8
Lykke-Per30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film er ikke en Pixar/Disney-produktion?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google