CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Shriek, if you know what I did last Friday the 13th

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2000

Manuskript:
Sue Bailey, Joe Nelms

Producere:
Stephen Nemeth
Andrew Ooi

Fotograf:
David J. Miller

Klipper:
Richard LaBrie

Komponist:
Tyler Bates

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(32 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
23-05-03:
Ud af flyve med Snopp Dogg & Co.
11-05-01:
Woody Allen sagsøger ven og producer
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1, 33:1

Lyd:
Dobly Surround

Ekstra materiale:
Trailer, biografier
Shriek, if you know what I did last Friday the 13th

Anmeldt af:Nikolaj Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie/Gyser
Varighed:83 minutter
Instruktør:John Blanchard
 
Anmeldelsesdato:05-02-2001
Medvirkende:Som:
Julie BenzBarbara
Harley CrossDawson
Tom ArnoldDoughy
Tiffani-Amber ThiessenHagitha Utslay
Majandra DelfinoMartina
Simon RexSlab
Se komplet creditliste her

Shriek, if you know the reference
 
Hvad har Grease, Baywatch, American Pie, Dead Man Walking og Scream til fælles? Alle bliver de gjort grin med i årets foreløbig mest vellykkede spoof-film tilsammen med et utal af andre film og tv-serier. Scary Movie, som var første bud på en gyser-spoof, fik en blandet modtagelse, men trak et stort bio-publikum og klarer sig også pænt på video. Men Shriek..., der kun kommer på video og DVD, er en langt mere velfungerende og langt sjovere film.

Reglerne:
I en parodi er der nogle simple regler, som bliver præsenteret undervejs. Regel nr. 1 - overdriv alt, regel nr. 88 - fyr dårlige vittigheder af hele tiden, og så den ofte oversete regel; sørg for at slutningen er så forvirrende, at den ikke giver nogen mening på nogen som helst måde. Præmisserne er hermed sat op, og referencerne og vittighederne sidder også løst - men til gengæld er de sjove.

Plottet....
Med udgangspunkt i den klassiske "alene hjemme og popcorn"-aften, tager Shriek... det med historie meget løst. I modsætning til Scary Movie, der virkede bundet af at ville følge Scream-serien nogenlunde slavisk, vælger Shriek... blandt andet at lade morderen optræde i baggrunden, når de andre prøver at kæmpe sig til tv-tid hos den underskønne Hagitha Utslay (Thiessen).

Gags, jokes, spoofs.
Desuden betyder den meget løse historie, at langt flere af spoofene virker indarbejdede i historien. Blandt andet et mord, hvor en stakkels mekaniker bliver offer efter at have fremsunget den fantastiske ’Grease Frightening’ sang, eller når et sikkert offer redder sig ud af kniben, fordi hun har ’Mentals - the Freshmaker’ med i tasken. Begge dele er i princippet for langt ude til at det burde virke, men når regelbruddene er så konsekvente, bliver det i stedet til en stil i sig selv og øger kun morskaben.

Good spoof, bad spoof.
Alt i alt fremstår Shriek... på mange måder som den film Scary Movie gerne ville være, men aldrig blev. Tilmed medvirker navne som Tom Arnold og Coolio i filmen og gør det godt ligesom alle andre, og selvom mange jokes har seksuelle og/eller drukrelaterede undertoner formår Shriek... at holde alting på det antydende plan, og netop det er også kraftigt medvirkende til at hele seancen bliver sjov i stedet for lummer. Find popcornene frem og smæk benene op på sofabordet, indtil du falder ned af grin igen.
 
DVD-vurdering
DVD-udgivelsen af Shriek... er en ganske enkel og ukompliceret overførsel af filmen til det digitale medie. Der er et par glimrende skuespillerbiografier, samt 3 velvalgte trailere for andre Scanbox-udgivelser.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (9 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
ugg australia bailey button
15-9-2013 03:08
I started to fall in love Thomas as well.
ugg australia bailey button http://www.sentiment-productions.co.uk

uggs bailey button sale
15-9-2013 03:08
If more women had refused Democrat pandering this wouldn¡¯t be an issue today.
uggs bailey button sale http://www.sentiment-productions.co.uk

ugg australia bailey button
15-9-2013 01:26
the poster ¡®incredulous¡¯ above sums up the situation PERFECTLY.
ugg australia bailey button http://www.sentiment-productions.co.uk

ugg bailey button chestnut
14-9-2013 23:39
Mothering helped me in many ways. They helped educate me on breastfeeding, clothdiapers, clothpads & the article on mamarage was an eye opener. I am guilty of being very upset & mad that they are no longer printing, partly because I just bought my subscription, partly because I don¡¯t have many like minded friends aside from Twitter. But, I can only imagine what all those at Mothering must be feeling. I sure am grateful for all the times I did have their magazines to help through some of my toughtimes. Thank you.
ugg bailey button chestnut http://www.sentiment-productions.co.uk

ugg bailey button chestnut
14-9-2013 23:39
When I am King, we will all embrace modified Chinese Baby Law. One baby per couple. You want more kids? You have to pay a yearly fee for each one¡­ rather than GET paid for each one with my tax money
ugg bailey button chestnut http://www.sentiment-productions.co.uk


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad hed skuespillerinden, der spillede Jeanne D'Arc i Carl Th. Dreyers film, The Passion of Jeanne D'Arc?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ