CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Shriek, if you know what I did last Friday the 13th

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2000

Manuskript:
Sue Bailey, Joe Nelms

Producere:
Stephen Nemeth
Andrew Ooi

Fotograf:
David J. Miller

Klipper:
Richard LaBrie

Komponist:
Tyler Bates

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(32 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
23-05-03:
Ud af flyve med Snopp Dogg & Co.
11-05-01:
Woody Allen sagsøger ven og producer
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1, 33:1

Lyd:
Dobly Surround

Ekstra materiale:
Trailer, biografier
Shriek, if you know what I did last Friday the 13th

Anmeldt af:Nikolaj Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie/Gyser
Varighed:83 minutter
Instruktør:John Blanchard
 
Anmeldelsesdato:05-02-2001
Medvirkende:Som:
Julie BenzBarbara
Harley CrossDawson
Tom ArnoldDoughy
Tiffani-Amber ThiessenHagitha Utslay
Majandra DelfinoMartina
Simon RexSlab
Se komplet creditliste her

Shriek, if you know the reference
 
Hvad har Grease, Baywatch, American Pie, Dead Man Walking og Scream til fælles? Alle bliver de gjort grin med i årets foreløbig mest vellykkede spoof-film tilsammen med et utal af andre film og tv-serier. Scary Movie, som var første bud på en gyser-spoof, fik en blandet modtagelse, men trak et stort bio-publikum og klarer sig også pænt på video. Men Shriek..., der kun kommer på video og DVD, er en langt mere velfungerende og langt sjovere film.

Reglerne:
I en parodi er der nogle simple regler, som bliver præsenteret undervejs. Regel nr. 1 - overdriv alt, regel nr. 88 - fyr dårlige vittigheder af hele tiden, og så den ofte oversete regel; sørg for at slutningen er så forvirrende, at den ikke giver nogen mening på nogen som helst måde. Præmisserne er hermed sat op, og referencerne og vittighederne sidder også løst - men til gengæld er de sjove.

Plottet....
Med udgangspunkt i den klassiske "alene hjemme og popcorn"-aften, tager Shriek... det med historie meget løst. I modsætning til Scary Movie, der virkede bundet af at ville følge Scream-serien nogenlunde slavisk, vælger Shriek... blandt andet at lade morderen optræde i baggrunden, når de andre prøver at kæmpe sig til tv-tid hos den underskønne Hagitha Utslay (Thiessen).

Gags, jokes, spoofs.
Desuden betyder den meget løse historie, at langt flere af spoofene virker indarbejdede i historien. Blandt andet et mord, hvor en stakkels mekaniker bliver offer efter at have fremsunget den fantastiske ’Grease Frightening’ sang, eller når et sikkert offer redder sig ud af kniben, fordi hun har ’Mentals - the Freshmaker’ med i tasken. Begge dele er i princippet for langt ude til at det burde virke, men når regelbruddene er så konsekvente, bliver det i stedet til en stil i sig selv og øger kun morskaben.

Good spoof, bad spoof.
Alt i alt fremstår Shriek... på mange måder som den film Scary Movie gerne ville være, men aldrig blev. Tilmed medvirker navne som Tom Arnold og Coolio i filmen og gør det godt ligesom alle andre, og selvom mange jokes har seksuelle og/eller drukrelaterede undertoner formår Shriek... at holde alting på det antydende plan, og netop det er også kraftigt medvirkende til at hele seancen bliver sjov i stedet for lummer. Find popcornene frem og smæk benene op på sofabordet, indtil du falder ned af grin igen.
 
DVD-vurdering
DVD-udgivelsen af Shriek... er en ganske enkel og ukompliceret overførsel af filmen til det digitale medie. Der er et par glimrende skuespillerbiografier, samt 3 velvalgte trailere for andre Scanbox-udgivelser.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (38 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
http://billigeconverse.org
11-6-2015 18:21
http://secanadagoose.org
http://billigeconverse.org http://billigeconverse.org

miu miu latest collection
4-5-2015 09:12
thanks for share!
miu miu latest collection http://miumiucollections.com

prada miu miu
30-4-2015 20:17
thank you for share!
prada miu miu http://pradamiumiu-outlet.com

michael kors bags price
22-4-2015 23:07
thanks for share!
michael kors bags price http://michaelkorsprices.com

michael kors watches canada
15-4-2015 02:44
good articles
michael kors watches canada http://michaelkorswatchesesale.com


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Minions2/7
Guldkysten2/7
Testament of Youth25/6
Terminator Genisys25/6
Træk vejret25/6
Bridgend25/6
Pride18/6
Entourage18/6
A Most Violent Year11/6
Paris of the North11/6
Flere bio-anmeldelser
 
Nat på museet: Gravkammerets hemmelighed26/6
Blackhat23/6
The Gambler22/6
Mænd og høns12/6
Big Hero 610/6
Leviathan9/6
Björn Afzelius: Tusen bitar8/6
Birdman5/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film foregår ikke i fremtiden?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2015 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google