CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Taken 2

Produktionsland:
Frankrig

Produktionsår:
2012

Manuskript:
Luc Besson, Robert Mark Kamen

Producere:
Luc Besson

Fotograf:
Romain Lacourbas

Klipper:
Camille Delamarre
Vincent Tabaillon

Komponist:
Nathaniel Méchaly

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
08-05-15:
Taken 3
19-01-15:
Begravet i fortiden
18-09-14:
Begravet i fortiden
25-08-14:
Non-Stop
07-08-12:
The Grey
10-01-12:
Colombiana
26-10-10:
The A-Team
26-07-10:
From Paris With Love
09-06-09:
Taken
19-02-07:
Angel-A
24-04-02:
Kiss of the Dragon
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
DTS-HD 5.1

Ekstra materiale:
Making of, slettede scener, gagreel, plakater, trailers
Taken 2

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action, Drama
Varighed:91 minutter
Instruktør:Olivier Megaton
 
Anmeldelsesdato:25-01-2013
Medvirkende:Som:
Liam NeesonBryan Mills
Maggie GraceKim
Famke JanssenLenore
Rade SerbedzijaMurad
Leland OrserSam
Jon GriesCasey
Se komplet creditliste her

Hævnens time
 
Luc Besson & Co. er på ingen måde på vej til at blive udnævnt som fredsambassadører i Mellemøstlige anliggender, for når de virkelig ruller sig ud er det svært at finde noget mere islamofobisk og kliché-præget end deres skildring af alt øst for Paris. I denne naturlige opfølger til den overraskende succesfulde og ganske effektive Taken, hvor Liam Neeson sprang ud som actionstjerne, er hele holdet rykket til Istanbul, som trods flot fotografering bliver ét stort synonym for muslimsk hævnbaseret tankegang og en trussel mod vores rettænkende og selvforsvarende amerikanske bodyguard. En skildring så triviel og generaliserende, at det er decideret rystende.


Copyright:
Scanbox
Når chokket over billedet af en af verdens absolutte kulturmetropoler som arnestedet for alt ondt har lagt sig, så er Taken 2 en fjollet, men effektiv opfølger, hvor det nu ikke kun er datteren, men hele familien Mills, som kommer i knibe, da faderen til en af de dræbte skurke fra 1’eren sværger hævn. Intet forsonende melder sig undervejs, mens Neeson slås og dræber sig vej gennem talrige navnløse albanere på hævntogt. Det er Charles Bronsons En mand ser rødt i censurvenlig 2012-udgave.

Plottet tynges af huller, der også er betragteligt større end dem, man umiddelbart husker fra 1’eren, men vi er ude i 'så dumt, at det er godt'-genren, og når datteren løber rundt og kaster med granater i det centrale Istanbul, så den kidnappede far via lyden og vindretningen kan guide hen til det rigtige tag, for at hun kan smide en pistol ned gennem skorstenen i samme sekund, som vagterne kommer for at hente ham, så kan man enten vælge at forlade biografen eller juble lalleglad med. Det er dog netop i de scener, hvor kidnapningen tages roligt og der lægges en sikker plan for redning, at Taken-filmene har deres force, og denne gang viser Maggie Grace som datteren sig at have arvet en hel del af faderens talenter.


Copyright:
Scanbox
Taken 2 er ikke stor kunst, og denne anmelder havde foretrukket, at den havde meldt sit genretilhørsforhold ærligt ud og gået regulært amok i vold. Der er noget gedigent hyklerisk over en produktion, der udelukkende består af selvtægtsudløste voldsudladninger – og som så trækker sig tilbage, når slagene hagler ned. Her kunne man lære meget af konsekvensen fra f.eks. The Raid, der ret beset er samme historie, blot fortalt rigtigt. På grund af den ublu dæmonisering af stakkels Istanbul og de noget trætte og sjuskede huller i historien, bliver det kun til 2 stjerner, selv om filmen bestemt er kompetent skruet sammen af en af Bessons disciple, franskmanden Olivier Megaton, der har varmet op med ligesindede produktioner som Transporter 3 og Colombiana.
 
DVD-vurdering
(- af LB)

Blu-ray'en byder på en forlænget version af filmen, hele 6 minutter, og en lille portion ekstramateriale, som 6 minutters slettede scener, et gagreel (!), en håndfuld trailers og plakater og endelig et kig bag kameraet, som tilgengæld ikke er uinteressant: Små syv sjove minutter, der mest handler om hvordan kamera- stuntfolkene og arbejder.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Hafis
21-10-2012 13:01
Brug modet og levDu og Kamzy har mod og bruger det. Ff8rst taekkr jeg for den detaljerede beskrivelse af dig og I har min fulde sympati og respekt. Jeg me6rker dyb medff8lelse med Jer begge to. I tre6nger til at forste5 mere end I nu ved at indse hvor i den store sammenhe6ng, I er blevet placeret/(mis-)brugte.I tre6nger til andre indtryk for at komme ud af det fe6nomen, I er spe6rret inde i. Du pe5 din me5de og Kamzy pe5 sin me5de.I er velkomne til at ge6ste mig et trygt sted hos mig. Jeg betaler, hvis I behf8ver det.Kontakt mig pe5 E-mail(ser du ikke den? le6g besked her i bloggen)Mit syn er: At hje6lpe nogen, er at de dermed hje6lper flere andre.Jeg har selv ve6ret i fare, og som I gjorde, brugt mit mod. Kun mod skaber indsigt og kun indsigt skaber kvalitativ tillid og kun tillid samler folk- og vi folk er skaberne = visione6re ve6sener.Ke6rlig hilsen til Kamzy & Matti

Jubelidiot
19-10-2012 07:39
Siden en er minimum, bliver du nok nødt til at give den det,chef.

HeavenZanny
16-10-2012 20:06
To stjerner er alt for generøst Frederik. Jeg giver den ikke engang en. Der er gigantisk store og latterlige plothuller, latterlig blondinefilosofi, der så skal munde ud i et eller andet metalag som filmen slet ikke kan rumme... Nej fri mig for Taken 2. Jeg vil hellere se The Avengers igen 350 gange i træk end tvinges til et gensyn med denne film! :)


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Peter Kanin22/3
Montparnasse Bienvenüe22/3
Hver dag22/3
You Were Never Really Here22/3
Pacific Rim Uprising22/3
Tomb Raider15/3
Loving Vincent15/3
Så længe jeg lever8/3
Death Wish: En mand ser rødt8/3
120 slag i minuttet8/3
Flere bio-anmeldelser
 
Blade Runner 20492/3
The Snowman16/2
Kingsman: The Golden Circle13/2
Mother!12/2
The Big Sick9/2
It2/2
American Made22/12
Dunkirk21/12
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Jerry Lewis-dramaet The Day the Clown Cried (1972) blev af pressen dømt så stødende, at filmen aldrig blev udgivet i biograferne – hvad handlede filmen om?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google