CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg
Aktuelle anmeldelser
Fra balkonen (Biograf) 
Filminstruktør Ole Giæver har lavet nærmest en dokumentarfilm (læs hjemmevideo) om sit liv og livets store gåder, som han kommenterer og forundres over: Hvad er verdens centrum? Hvorfor taler jeg mere med mig selv end med mine medmennesker? En smuk åbenbaring fra egen altan...
Instruktør: Ole Giæver
Premieredato:
18-01-2018
Genre: Drama

 Læs anmeldelsen her!

Hjertestart (Biograf) 
Hjertestart skildrer et vanskeligt far og søn forhold. På en rejse til Columbia forsøger faren Kjetil at finde frem til sønnens biologiske mor. Det er dog ikke kun moren, han forsøger at finde, men ligeledes vejen til sønnens verden. En seværdig film med godt skuespil.
Instruktør: Arild Andresen
Premieredato:
04-01-2018
Genre: Drama

 Læs anmeldelsen her!

Loveless (Biograf) 
En psykologisk mikroskopi og et røngenbillede af et koldt og umenneskeligt samfund. En gribende øjenåbner af en spændingsfilm, der i sin mystik og eftersøgning giver mindelser om Antonionis L'avventura. Velspillet – så det gør ondt.
Instruktør: Andrey Zvyagintsev
Premieredato:
04-01-2018
Genre: Drama

 Læs anmeldelsen her!

Dunkirk (DVD) 
Christopher Nolan forvandler den sande krigshistorie om de 400.000 britiske og allierede tropper, der i 1940 blev omringet pĂĄ en strand ved Dunkerque, til lige dele actionthriller og ekvilibristisk katastrofefilm. Dunkirk er en unikt sanselig trykkoger af en biografoplevelse.
Instruktør: Christopher Nolan
Udgivelsesdato:
21-12-2017
Genre: Action, Drama

 Læs anmeldelsen her!

Superswede: En film om Ronnie Peterson (DVD) 
Ronnie Peterson døde tragisk tidligt i en frygtelig ulykke som resultat af hans deltagelse i Formel 1, i en tid hvor sporten var mere end almindeligt dumdristig. Dokumentaren om ham er flot, men desværre også en noget flad omgang helte-hyldest.
Instruktør: Henrik Jansson-Schweizer
Udgivelsesdato:
15-12-2017
Genre: Dokumentar

 Læs anmeldelsen her!

Stalins død (Biograf) 
Den skotske instruktør Armando Iannucci, har gjort det til sit speciale, at jonglerer med slapsticks og historiske facts. Kulminationen synes nået med hans ny spillefilm for her er vi så tæt på virkeligheden, at de historiske fakta smelter sammen med det glade vanvid.
Instruktør: Armando Iannucci
Premieredato:
14-12-2017
Genre: Komedie, Drama

 Læs anmeldelsen her!

Tilbage til Montauk (Biograf) 
I Volker Schlöndorff (Bliktrommen)s nyeste drama spiller Stellan Skarsgård en forfatter, der forsøger at genoplive fortiden. I hvert fald tiden med den mystiske Rebecca. Filmen er imponerende fortalt, men taber lidt i for meget internt navlepilleri.
Instruktør: Volker Schlöndorff
Premieredato:
07-12-2017
Genre: Drama, Romantik

 Læs anmeldelsen her!

Thelma (Biograf) 
Norske Joachim Trier har skabt en psyko-erotisk thriller af format. En ferm og troværdig blanding af hverdagsrealisme og det overnaturlige. Et mikroskopisk indblik i ung piges sind, i en konfrontation med voksenverdens virkelighed. Thelma kan noget.
Instruktør: Joachim Trier
Premieredato:
30-11-2017
Genre: Drama, Romantik

 Læs anmeldelsen her!

Kedi (Biograf) 
Kedi er en charmerende dokumentar om katteliv på gaden i Istanbul, og hvis man synes, det lyder trist, så må man tro om igen. Kattene er afholdte og passet på af de mennesker, der omgiver dem. Vi møder Gamsiz, Sari, Bengi flere andre katte, der har hver deres personlighed og kender de handlende i byen.
Instruktør: Ceyda Torun
Premieredato:
30-11-2017
Genre: Dokumentar

 Læs anmeldelsen her!

Lumière! (Biograf) 
Brødrene Lumière havde opfundet kinematografen i Frankrig, og nu har Thierry Frémaux sammensat en film ud fra de mange fantastiske optagelser, der blev lavet i slutningen af 1800-tallet – som vi med stor fornøjelse kan se i danske biografer.
Instruktør: Thierry FrĂ©maux
Premieredato:
23-11-2017
Genre: Dokumentar

 Læs anmeldelsen her!

The Square (Biograf) 
Svensk film fyldt med humor og spark til den politiske korrekthed og kunstverdens snobbisme. Vi konfronteres med hykleriet om det påståede fællesskab. Angrebene er mange, grovkornede, groteske og heldigvis fyldt med en skøn absurd humor, der gør filmen til en lille satirisk kunstperle.
Instruktør: Ruben Ă–stlund
Premieredato:
23-11-2017
Genre: Komedie, Drama

 Læs anmeldelsen her!

Rodin (Biograf) 
En velspillet nydelig klassisk fransk Biopic om billedhuggeren August Rodin. Filmen vil både hed elskov, kunstnerens kamp for anerkendelse og samtidigt være lidt af et traditionelt museumsstykke. Det sidste lykkes nok bedst.
Instruktør: Jacques Doillon
Premieredato:
16-11-2017
Genre: Drama, Romantik

 Læs anmeldelsen her!

The Killing of a Sacred Deer (Biograf) 
Yorgos Lanthimos er fantastisk til at finde på originale historier til sine film og The Killing of a Sacred Deer er endnu en bizar surrealistisk thriller. Den er et fantastisk grotesk mareridt, men desværre også et fantastisk grotesk konstrueret mareridt.
Instruktør: Yorgos Lanthimos
Premieredato:
09-11-2017
Genre: Drama, Gyser

 Læs anmeldelsen her!

Den unge Karl Marx (Biograf) 
Den altid politisk arbejdende, haitianske filminstruktør Raoul Peck har denne gang prøvet at vise et mere nuanceret billede af den altid fyldigt skæggede Karl Marx – filmet med en pædagogisk indføring i den europæiske industrielles begyndelse.
Instruktør: Raoul Peck
Premieredato:
09-11-2017
Genre: Drama

 Læs anmeldelsen her!

Human Flow (Biograf) 
Human Flow er et epos om flygtningekrisen, som står tilbage som et vidnesbyrd om vor tid. Smukke oversigtsbilleder med flygtninge små som myrer, lejre i Grækenland, Kenya, Irak og Libanon. Men også helt tæt på og håndholdt møder vi dem. Og os selv.
Instruktør: Ai Weiwei
Premieredato:
09-11-2017
Genre: Dokumentar

 Læs anmeldelsen her!


Senest anmeldt
Fra balkonen18/1
Hjertestart4/1
Loveless4/1
Dunkirk21/12
Superswede: En film om Ronnie Peterson15/12
Free Fire2/10

Debat lige nu
K-19: The Widowmaker
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Sammys Store Eventyr 2
TV-serie: Sons of Anarchy – sæson 7
Transformers: De faldnes hævn
TV-serie: Empire – sæson 1
Pixels
The Revenant
En frygtelig kvinde
Steve Jobs

Aktuelt tema
Downsizing

Quiz
Eva Green spiller i den nye Casino Royal Bond-baben Vesper Lynd. Hvilken af nedenstående film har hun også medvirket i?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sřg pĺ Google